واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
غریبگی گوشهای عصر تکنولوژی با لالایی و نغمههای مادری / گنجینههای تاریخی شهر 6 هزار ساله در انتظار خودنمایی
مازندران با دارا بودن پیشینه تاریخی چند هزار ساله و گنجینههای تاریخی از داشتن موزه متناسب که گویای فرهنگ و تمدن این سرزمین علوی باشد، محروم است.
![خبرگزاری فارس: غریبگی گوشهای عصر تکنولوژی با لالایی و نغمههای مادری / گنجینههای تاریخی شهر 6 هزار ساله در انتظار خودنمایی خبرگزاری فارس: غریبگی گوشهای عصر تکنولوژی با لالایی و نغمههای مادری / گنجینههای تاریخی شهر 6 هزار ساله در انتظار خودنمایی](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1394/03/02/13940302000008_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، آداب و رسوم و آیینهای سنتی هر استان یا منطقه زبان گویای سنت دیرینه گذشتگان آن مرز و بوم است، هر فصل و یا هر مناسبتی در مازندران دارای آداب و رسوم خاص خودش است که در مناسبتهای مختلف در نقطه به نقطه سرسبز این استان شاهد برگزاری و پاسداشت آنها هستیم. مازندران با دارا بودن پیشینه تاریخی چند هزار ساله یکی از استانهای کهن و دارای پیشینه تاریخی در کشور بهشمار میرود که دارای آداب و رسوم و آیینهای سنتی زیبا و کهن است.
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1394/03/01/13940301000006_PhotoFree.jpg)
جدا از آیینهای سنتی و پیشینه تاریخی بسیار دور، مازندران را بهدلیل میزبانی از امامزادگان و دارا بودن اماکن متعدد مذهبی و بقاع متبرکه و اینکه بهعنوان نخستین مردمان ایرانزمین شیعه را پذیرفتند، به علوی و ولایتمدار بودن میشناسند. * آداب و رسوم مازندران پابرجا اما کمرنگ با گذشت زمان و ایجاد تحولات عظیم تکنولوژی در سراسر دنیا، مردم مازندران با همگام شدن تکنولوژی از آداب و رسوم دیرینه خود فاصله گرفتند اما بعضی از سنتها با توجه به تلاش فعالان عرصه فرهنگ، آداب و رسوم مازندران همچنان پابرجا البته کمرنگ باقی مانده است. مازندران با توجه به دارا بودن آثار باستانی تحسینبرانگیز و مراکز باستانشناسی، از داشتن یک موزه متناسب که گویای فرهنگ و تمدن سرزمین علوی و ولایتمدار باشد، محروم است که این مسئله جای افسوس و تأمل دارد. عمارت کلبادی ساری در پایان هفته گذشته، میزبان جشنواره آیینی مازندران و گرامیداشت روز جهانی موزه بود که مورد استقبال مردم ساری و دیگر شهرهای استان قرار گرفت.
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1394/03/01/13940301000012_PhotoFree.jpg)
جشنواره آیینی مازندران با اجرای برنامههای نمایشی و نواختن موسیقی مازندرانی و با هدف احیای فرهنگ، آداب و رسوم مازندران و پاسداشت روز جهانی موزه در عمارت کلبادی ساری برگزار شد. در این آیین انواع بازیهای محلی و نغمههای مازندرانی به نمایش گذاشته شد تا گام مهمی برای حفظ و احیای آداب و رسوم مازندرانی برداشته شود. دلاور بزرگنیا در حاشیه برگزاری جشنواره آیینی مازندران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ساری گفت: نسل امروز و جوان جامعه باید با فرهنگ و آیینهای مادری خود آشنا شود. وی با بیان اینکه انواع بازیها، لالاییها و نغمههای مازندرانی در جشنواره آیینی عمارت کلبادی ساری به نمایش گذاشته شد، اظهار کرد: برای افراد با سنهای بالاتر این آیینها و سنتها همانند سالهای گذشته با ارتباط عاطفی زنده شده است. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با اشاره به اینکه مجموع برنامهها و بهنمایش گذاشتن آیینها موجب ایجاد نشاط در بین جوانان امروز و دیروز جامعه شد، ادامه داد: شادی و نشاط جزو عناصر هویتبخش مردم مازندران است. * پیشینه تاریخی 6 هزار ساله ساری این مسئول با بیان اینکه مردم مازندران در کنار پهلوانی، حقطلبی و رشادتها ویژگیهای درخشان تاریخی داشتند، تصریح کرد: بیشتر آیینهای مازندرانی شاد و در قالب شکرگزاری بود که حتی برای درگذشتگان خود نیز عید داشتند؛ با شادی از آنها یاد میکردند و برای آنها جشن میگرفتند.
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1394/03/01/13940301000007_PhotoFree.jpg)
بزرگنیا با تاکید بر اینکه باید از مقطع نوجوانی و در مدارس دانشآموزان را با آیینهای مازندرانی آشنا کنیم، ادامه داد: نشانههای باستانشناسی در غار هوتو و کمربند بیانگر سابقه 10 هزار ساله حوزه سکونتگاهی در مازندران است. وی از پیشینه تاریخی 6 هزار ساله ساری خبر داد و گفت: آخرین کاوشها در شهرستان ساری بیانگر قدمت 6 هزار ساله این شهرستان و پیشینه کهن آن است. * هر 10 آثار تاریخی یک نگهبان مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران بر احیای معماریها و بافتهای قدیمی در مازندران تاکید کرد و یادآور شد: بناهای تاریخی در مازندران بهخاطر شرایط اقلیمی در حال از بین رفتن است.
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1394/03/01/13940301000008_PhotoFree.jpg)
وی با بیان اینکه باید جلوی دستاندازی آثار باستانی و حفاریهای غیر مجاز گرفته شود، اضافه کرد: برای مراقبت از هر 10 آثار باستانی یک نگهبان و حافظ آثار داریم که با این مسئله امکان مراقبت کامل از آنها وجود ندارد. * نبود موزه نمایش آثار باستانی در مازندران مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با اشاره به اینکه جای خالی موزههای بزرگ نمایش آثار باستانی در مازندران احساس میشود، بیان کرد: گنجینه تاریخی مازندران به اندازهای است که میتوانیم دهها موزه در سطح استان داشته باشیم. این مسئول با بیان اینکه ما به تنهایی قادر به ساخت موزه در استان نیستیم، اظهار کرد: بهدنبال این هستیم سکونتگاههای قدیمی و ساختمانهای اداری بدون استفاده را تبدیل به موزه نمایش آثار باستانی کنیم. * گویش شیرین محلی درحال فراموشی بزرگنیا از اختصاص ساختمان شهرداری قائمشهر برای تبدیل به موزه خبر داد و گفت: ساختمان قدیمی شهرداری ساری برای ایجاد موزه در مرکز مازندران به ما پیشنهاد داده شده که امیدواریم گام مهمی در معرفی آثار کهن مازندران به نسلهای آینده برداشته باشیم. به گزارش فارس، علاوهبر کمرنگ شدن آیین و سنتهای مازندرانی امروزه شاهد فاصلهگرفتن جوانان از گویش شیرین محلی هستیم که این مسئله نیازمند توجه مسئولان در راستای زنده نگهداشتن اصالت و فرهنگ مازندرانی است. ================== گزارش از: صاحب نجفیوشوائی ================== انتهای پیام/86031/
94/03/02 - 07:41
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]