واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۲۲:۱۴ب.ظ)
رسانهها مردم را به صرفه جويي آب تشويق کنند موج -معاون اول رييس جمهور بر لزوم کاهش برداشت از منابع آب زيرزميني با توجه به محدوديت شديد منابع آب در کشور تاکيد کرد و گفت: کشور در بخش آب با مشکلات جدي روبرو است و براي برطرف کردن آن، نيازمند عزم ملي و همراهي همه جانبه مردم هستيم.
به گزارش خبرگزاري موج، اسحاق جهانگيري در جلسه کارگروه ملي نجات درياچه اروميه، از صدا و سيما و رسانهها خواست از طريق اقدامات فرهنگي، مردم را به صرفه جويي و مديريت صحيح منابع آب تشويق کنند.
معاون اول رييس جمهور افزود: درياچه اروميه يک نمونه مشخص است که به دلايل مختلف از جمله برداشتهاي بي رويه آبهاي زيرزميني با مشکلات جدي مواجه شده است که اگر در مقياس ملي و با عزم عمومي همه بخشها به آن رسيدگي نشود، مشکلات ناشي از آن ميتواند بخشي از کشور را تهديد کند.
جهانگيري با اشاره به گزارش نماينده سازمان زمين شناسي در خصوص وجود چند ميليارد تن نمک در بستر درياچه اروميه و طرح اين سازمان براي استحصال نمک و مواد معدني از شورابه درياچه، اين برنامه را مفيد ارزيابي و بر لزوم استفاده از ظرفيتهاي بخش خصوصي در اين طرح تاکيد کرد.
وي همچنين گزارش وزارت جهاد کشاورزي از وضعيت چاههاي کشاورزي و برنامههاي اين وزارتخانه براي ساماندهي و تجميع چاهها در استان آذربايجان غربي را گامي در جهت کمک به نجات درياچه اروميه دانست و افزود: ساماندهي چاههاي کشاورزي در سراسر کشور جزو سياستهاي قطعي دولت در جهت کاهش برداشت از منابع زيرزميني و مديريت مصرف منابع آب است.
وزير نيرو نيز در اين جلسه نجات درياچه اروميه را از دغدغههاي اصلي وزارت نيرو برشمرد و با تاکيد بر سرعت بخشيدن به اجراي برنامهها گفت: تأخير در کار، وضعيت درياچه را با مخاطره روبرو ميکند و بايد به سرعت درياچه اروميه را به جايگاهي برسانيم که از نگرانيهاي موجود در خصوص آن کاسته شود.
در اين نشست دبير کارگروه و مجري طرح نجات درياچه اروميه، آخرين وضعيت درياچه را تشريح کرد و سپس نماينده دبيرخانه از بررسي ميزان انطباق پذيري عمليات اجرايي احياي درياچه اروميه با نقشه راه اين طرح، آخرين وضعيت بارش حوضه آبريز درياچه اروميه، مقايسه تراز درياچه اروميه بين سالهاي 1386 تا 1393 و آخرين وضعيت ذخيره سدهاي حوضه آبريز درياچه اروميه گزارش داد.
در اين گزارش ضمن تاکيد بر تثبيت وضعيت درياچه اروميه در سال 93؛ کنترل و کاهش مصرف برداشت از طريق افزايش راندمان، تغيير روش آبياري به روشهاي نوين، تغيير الگوي کشت پرمصرف به کم مصرف، انتقال پساب، لايروبي رودخانهها و رهاسازي آب سدهاي حوضه آبريز درياچه اروميه در فصول غيرزراعي از جمله طرحهاي کمک به احياي درياچه اروميه دانسته و ضرورتها و الزامات اجراي اين طرحها تشريح شد.
نماينده سازمان زمين شناسي هم در اين جلسه به موضوع ارزيابي و امکان سنجي بهره برداري صنعتي از درياچه اروميه با ملاحظات زيست محيطي در قالب يک گزارش پرداخت و کاهش درصد نمکها واملاح درياچه، امکان استفاده بهينه از مواد معدني موجود در درياچه، کنترل و جلوگيري از ايجاد ريزگرد هاي نمکي در آينده و حفظ آبخوانهاي اطراف درياچه را از مهمترين اهداف اين برنامه دانست.
در ادامه جلسه، نمايندگان وزارتخانههاي جهاد کشاورزي و نيرو نيز هر کدام در گزارشاتي به تشريح ميزان پيشرفت اجراي مصوبات کارگروه ملي نجات درياچه اروميه در حوزه وظايف و اختيارات دستگاه اجرايي خود پرداخته و خواستار تسريع در تأمين اعتبارات لازم توسط سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور شدند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]