واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار اصفهان: علم و فناوری، محور اصلی توسعه این استان است اصفهان- ایرنا- استاندار اصفهان گفت: بر اساس سند آمایش سرزمین، علم و فناوری محور اصلی توسعه استان اصفهان در سالهای آینده است.
به گزارش ایرنا، رسول زرگرپور روز چهارشنبه در سومین همایش ملی قطب های علمی کشور در دانشگاه اصفهان با اشاره به اینکه اصفهان اولین و تنها استان دارای سند آمایش سرزمین است، افزود: در این سند سه محور علم و فناوری، گردشگری و هنر برای توسعه استان در نظر گرفته شده که اصلی ترین این محورها علم و فناوری است.
وی با بیان اینکه اصفهان صنعتی ترین استان کشور است، اظهار کرد: ظرفیت و مزیت بالایی از علم وفناوری و صنعت در این استان وجود دارد بطوریکه به مرحله فرا صنعتی وارد شده است.
استاندار اصفهان سند آمایش سرزمین را مبنای تدوین برنامه ششم توسعه دانست و خاطر نشان کرد: این سند با همکاری دو دانشگاه بزرگ اصفهان و صنعتی اصفهان تهیه شده است.
وی همچنین با بیان اینکه اصفهان تنها استان دارای شهرک علمی و تحقیقاتی در کشور است، گفت: حدود پنج هزار و 500 نفر در 380 شرکت دانش بنیان در این مجموعه مشغول بکارند.
استاندار اصفهان تجربه این شهرک در تبدیل دانش به ثروت را در دهه گذشته موفقیت آمیز خواند و افزود: گردش مالی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در هر سال هفت هزار میلیارد ریال است.
زرگرپور با تاکید بر اینکه استان اصفهان در زمینه تولیدات علمی از جایگاه ویژه ای در کشور برخودار است اظهار کرد: این استان با 160 مرکز دانشگاهی و 330 هزار دانشجو بعد از تهران بیشترین آمار دانشجو را دارد.
وی افزود: این استان تا سال 93 از نظر تولیدات علمی جایگاه دوم کشور، نسبت تولید علم به دانشجو رتبه دوم و از نظر تولید علم به جمعیت رتبه سوم کشوری را داشت است.
استاندار اصفهان گفت: توجه به کیفیت پژوهش، اقتصاد دانش بنیان، کاربردی کردن علوم ، ایجاد کریدور علم و فناوری و ایجاد پژوهشگاه های متعدد و شهرک های علمی در سال های اخیر به موازات گسترش مراکز دانشگاهی، سرلوحه نقشه علمی استان قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه توجه به افقهای جدید حوزه های نوین در علم و رشته های میان رشته ای از اهمیت زیادی برخوردار است، تصریح کرد: دانش های میان رشته ای به تناسب نیازهای جدید و تخصصهای نوظهور از مرزهای سنتی میان رشته ای دانشگاهی یا مکاتب فکری گذر کرده و با تلفیق چند رشته، رشته جدید ایجاد می کند که چاره ساز مشکلات امروزی کشور است.
استاندار اصفهان همچنین با اشاره به وضعیت تولید علم در کشور، سهم جمهوری اسلامی ایران از تولید علم دنیا را دارای رشد قابل ملاحظه ای دانست و افزود: ایران 1.5 درصد از علم دنیا را تولید می کند در حالیکه در سال ۲۰۰۰ فقط سیزده صدم درصد از علم دنیا به ایران اختصاص داشت.
زرگرپور خاطرنشان کرد: ایران دومین قدرت علمی در بین کشورهای عضو جنبش عدم تعهد و برترین کشور علمی در بین کشورهای عضو اوپک محسوب می شود.
وی با بیان اینکه ایران با کسب رتبه نخست تولید علم در بین کشورهای خاورمیانه و همچنین رتبه نخست در بین ۵۷ کشور اسلامی سرآمد منطقه و جهان اسلام است، گفت: بر اساس داده های پایگاه اسکوپوس، در سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۴ رتبه بین المللی تولید علم ایران از ۲۸ به ۱۶ ارتقا پیدا کرده است.
زرگرپور افزود: بر اساس مدارک نمایه شده در پایگاه ISI ، جایگاه ایران از ۴۹ در نخستین سال مورد بررسی به ۲۱ در آخرین سال مورد بررسی ارتقا یافته است.
وی نقش دانش کاربردی در موقعیت خطیر و حساس کنونی را در حل گره های کور اجتماعی، فرهنگی و سیاسی و اقتصادی خواند و تاکید کرد: نقش پژوهش باید در حل این معضل مشخص شده و دانشگاه و پژوهش عهده دار و طلایه دار این نقش خواهند بود.
استاندار اصفهان گفت: حجم عظیم تولیدات علمی از یک سو و انبوه مشکلات صنعتی، اقتصادی و اجتماعی از سویی دیگر بیانگر این واقعیت است که این تولیدات علمی باید رویکردی کاربردی به خود گرفته و نمود عینی در زندگی روزمره شهروندان یابند به علاوه چرخه تولید در این کشور باید پایه های خود را بر اقتصاد دانش بنیان بنا کند.
سومین همایش سراسری قطب های علمی با هدف هم افزایی و بهره گیری از توانمندیهای قطب های علمی در حل چالشهای عمده و رفع نیازهای اساسی کشور و با حضور مدیران 154 قطب علمی دانشگاههای کشور در دانشگاه اصفهان برگزار شد.
مسوولان ارشد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت صنعت، معدن و تجارت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و اعضای کمیسیون های تخصصی شورای قطب های علمی نیز در این همایش شرکت داشتند.
دو نشست تخصصی با موضوع «قطبهای علمی، تجارب و چالش ها» و «راهکارهای افزایش استفاده از ظرفیت قطب های علمی در صنعت و جامعه» نیز از مهمترین برنامه های همایش است و نتایج این دو نشست تخصصی در سیاست ها و برنامه های آینده قطب های علمی کشور اعمال می شود.
اولین همایش سراسری قطب های علمی توسط دانشگاه تهران و دومین دوره توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.
دانشگاه اصفهان با 70 سال قدمت بعنوان یکی از دانشگاههای جامع و برتر کشور دارای حدود 15 هزار دانشجو و 660 عضو هیات علمی است.
پ/3011/ 6508
30/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]