تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834504085
مثلث روسیه، چین و هند کابوس جدید آمریکا
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مثلث روسیه، چین و هند کابوس جدید آمریکا
جایگاه روسیه در اقتصاد چینی ها، در 32 توافقنامه ای که شی جینگ پینگ در سفر ماه می به مسکو با پوتین امضا کرد، در حال ظهور است.
نویسنده : آندره پولونی
جوانآنلاين: نارندرا مودی، نخست وزیر هند روز پنجشنبه (14 می )2015 به چین سفر کرد تا با شی جینگ پینگ، رئیس جمهور این کشور دیدار و گفت و گو کند. در این سفر سه روزه نارندرا مودی امیدوار بود تا در روابط با چین به موفقیتهایی دست پیدا کند. تاکنون اختلافات مرزی و ادعاهای ارضی که از سوی دو طرف مطرح می شود، مانع از عادی سازی روابط بین دو طرف شده است. با پیش داوری از شواهد غیرمستقیم، این دیدار ممکن است تغییر بازی در روابط بین پکن و دهلی نو باشد. در سفر مودی به چین برنامه ریزی شده بود که نخست وزیر هند از سوی مقامات بلند مرتبه چین مورد استقبال قرار می گیرد و با آنها دیدار خواهد کرد. در این سفر آداب تشریفات شکست، رئیس جمهور چین به جای استقبال از مودی در پکن به "ژیان" شهر بومی خودش سفر کرد و در آنجا شخصا مودی را ملاقات کرد که نه تنها یک نشست در سطح سران بود و به مدت 90 دقیقه طول کشید، بلکه همچنین یک دیدار غیررسمی از مهمترین اماکن تاریخی بودایی ژیان نیز بود. این اولین باری است که شی جینگ پینگ، از یک رهبر در خارج از پکن استقبال کرده است. به نظر می رسد، این ژست دیپلماتیک به عنوان یک تلاش جدی برای کاهش اختلافات دوجانبه و "بهبود اعتمادسازی" بین دو کشور باشد. رئیس جمهور چین نیز با این نوع از ژست دیپلماتیک توسط مودی در هند مورد استقبال قرار گرفته بود وقتی که در سپتامبر سال 2014 میلادی به هند سفر کرده بود و مودی در آن زمان از شی جینگ پینگ در شهر بومی خود استقبال کرد. نخست وزیر هند روز جمعه (15 می) در پکن با لی کگیانگ، نخست وزیر چین نیز ملاقات کرد. مودی همچنین در این سفر با هیئت همراه هندی به شهر شانگهای رفت تا مذاکراتی با نمایندگان محافل تجاری چین برگزار کند. برای روسیه، نزدیک شدن هند و چین به یکدیگر یک مسئله خیلی مهم است. برای مدت زمان طولانی، تصور مثلث استراتژیک بین روسیه، چین و هند وجود داشته است اما تا این اواخر این مسئله به طور خاص عملی نشده است. روسیه، چین و هند به عنوان گروهی که تا حد زیادی یک انجمن اقتصادی است، شناخته می شوند، بدون اینکه مسائل استراتژیک را بیشتر نشان دهند. درگیری بین چین و هند بر سر مسائل مرزی حل نشده است و به نظر می رسد غیر قابل حل باشد. با این ملاقات، این احتمال وجود دارد که برخی مسائل حل خواهند شد و ممکن است مهمترین مشکل در روند ادغام اقتصادی اوراسیا نیز حل شود. در این چارچوب، مکالمه تلفنی بین ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و نخست وزیر هند کمتر از یک روز قبل از سفر مودی به چین مهم است. بنابه گفته سرویس مطبوعاتی کرملین و توئیت های خود مودی، نخست وزیر هند شرکت در چهارمین دوره نشست سران بریکس در ماه جولای 2015 و همچنین شرکت در نشست سران سازمان همکاری شانگهای که هر دو در شهر یوفا برگزار می شود را تایید کرده است. او همچنین با رئیس جمهور روسیه درباره مسائل مختلف مرتبط با توسعه همکاری استراتژیک ممتاز روسیه – هند بحث کرده است. هفته گذشته، پوتین، از رئیس جمهور چین در مسکو استقبال کرد و بیش از 30 توافقنامه همکاری بین رهبران دو کشور امضا شد.
مفهوم نزدیکی دو غول اقتصادی آسیا، برای روسیه آلکسی ماسلوف، مدیر مرکز پژوهش های استراتژیک چین در دانشگاه روسی دوستی مردم می گوید که ایده مثلث روسیه، چین و هند توسط اوگنی پریماکوف در اواخر دهه 1990 مطرح شده بود. ماسلوف همچنین رئیس مطالعات شرق در مدرسه عالی اقتصاد روسیه نیز هست. پریماکوف فکر می کرد که روسیه نقش رهبری را در این مثلث بازی خواهد کرد. الآن روشن است که چین این نقش را بازی می کند و این تمام شرایط را تغییر می دهد. یکی از دلایلی که سبب شده تا این مثلث تقویت شود به برداشت چینیها از ایجاد "جاده ابریشم بزرگ "جدید برمی گردد. به عبارت دیگر، چین کشورها را بر اساس نفع مشترک و در درجه اول اقتصاد، متحد خواهد کرد.
پروژه های اتحاد هند، چین و روسیه به نظر ماسکوف، مرحله اول اتحاد سه کشور، انتقال و حفظ حسابهای مالی با استفاده از یک پول مشترک است. واضح است که چنین پول مشترکی به زودی ایجاد نمی شود، اما این بهترین سناریو است که می تواند در طول 5 تا 6 سال آینده عملی شود. این یک پروژه خیلی جذاب است. بنابراین، این سه کشور می توانند یک سیستم تجاری ممتازی را معرفی کنند و شرکتهای مشترکی را تاسیس کنند. آنها همچنین می توانند مسیرهای راه آهن و مسیرهای هوایی برای حمل بارها را توسعه دهند. اساسا، امروزه چین درحال ایجاد یک واقعیت سیاسی جدید است و این پکن است که این واقعیت را کنترل می کند. اما این مسئله بستگی زیادی به این دارد که چین چگونه به طور موثر قادر خواهد بود تا روابط با هند را عادی سازی کند. باتوجه به ادعاهای ارضی دو طرف و درگیری مشترک، انجام آن آسان نیست و سبب شده تا این موضوعات به عنوان بخشی از مذاکرات چین و هند باشند.
یخ اختلافات ارضی آب خواهد شد ماسکوف معتقد است که دیدار مودی شامل یک توافقی است که یخ اختلافات ارضی بین دو کشور را آب خواهد کرد. چین اقدامات اقتصادی را از طریق اعطای اعتبار به هند فراهم خواهد کرد تا این کشور صنعت خود را توسعه دهد. الآن هند از لحاظ هزینه های تولید رقیب طبیعی چین است. احتمال دارد چین برخی شرکتهای خودش در هند را تعیین کند. در آینده نزدیک، کار با سرمایه گذاری های چینی در جاده ها و راه آهن ها در شمال هند شروع خواهد شد. در اصل، در چارچوب پروژه "جاده ابریشم بزرگ" جدید، پکن امیدوار است تا کنترل قلمرو گسترده ای از جنوب شرقی آسیا تا قفقاز را به دست گیرد. این تصور چین به معنای ادغام اقتصادی، همکاری سیاسی و مالی، تدارکات مشترک و زیرساختها است. الآن، این تصور چینی ها، قلمروهای داخلی چین به اضافه کشورهای همسایه مثل جمهوری های آسیای مرکزی و تعدادی از کشورهای جنوب شرق آسیا را پوشش می دهد. روسیه هنوز نسبت به این مسئله، موضع خاصی نگرفته اما گفته است که برای همکاری در چارچوب دو اتحادیه جاده ابریشم و اتحاد اقتصادی اوراسیا آماده است. (هند نیز تاکنون به پروژه جاده ابریشم نپیوسته است).
نزدیکی هند و چین، برای روسیه مزیت است در حال حاضر، روسیه بزرگترین کشوری است که از سیاست "توسعه طلبانه" چین حمایت می کند. این مسئله روابط سیاسی و اقصادی دو طرف را تقویت می کند. از طرف دیگر، یک مجموعه ای از خطرات و درگیری ها می تواند در آینده افزایش یابد و تنها در صورتی قابل حل هستند که روسیه بتواند به طور برابر به غرب و شرق متعهد شود. آندره اوستروسکی، قائم مقام موسسه مطالعات شرق دور و عضو انجمن چین شناسان اروپا در معتقد است که بین پکن و دهلی نو یک اختلاف ارضی وجود دارد که از زمان جنگ مرزی چین و هند در سال 1962 که با شکست هند پایان یافت، درحال افزایش است. در نتیجه، الان هند بخشی از سرزمین چین یعنی فلات آکسای چین را اشغال می کند – دولت آروناچال پرادش و چین یک بخشی از سرزمین هند -. تا زمانی که این اختلافات ارضی حل نشوند، عادی سازی روابط بین چین و هند نسبتا مشکل خواهد بود. به هرحال، چنین مسائلی به تدریج از طریق مذاکرات می توانند حل شوند. برای مثال روابط روسیه و چین. در سال 1964 زمانی که مائو زدونگ، بنیانگذار چین کمونیست برای اولین بار سرنوشت 1.5 میلیون کیلومتر مربع که روسیه تزاری از چین گرفته بود را مطرح کرد، به نظر می رسید این مسئله قابل حل و فصل نباشد. با این حال، در سال 2004 و پس از 40 سال، علامت گذاری نهایی در مرز روسیه – چین انجام شد. باتوجه به حسن نیت دو طرف، کشورها کاملا توانایی این را دارند که مسائل مرزی خودشان را حل و فصل کنند. به محض اینکه چین و هند اختلافات ارضی خودشان را کاهش دهند، همه مسائل سیاسی سریع و به خوبی حل خواهد شد. الآن، زمان حل و فصل مسئله مرزی فرا رسیده است، همچنانکه پیوندهای اقتصادی بین چین و هند خیلی سریع درحال پیشرفت هستند. درحال حاضر، حجم تجارت خارجی چین و هند در مقایسه با حجم تجارت روسیه و چین حدود 100 میلیارد دلار است. مسئله مهم این است که مشکلات بین چین و هند نه تنها در چارچوب گروه "بریکس" بلکه همچنین در چارچوب "سازمان همکاری شانگهای" که روسیه در آن نقش مهمی بازی می کند، حل خواهند شد. همچنانکه می دانیم، دهلی نو عضویت در سازمان همکاری شانگهای را درخواست کرده است. این کاملا امکان پذیر است که درخواست هند در طول نشست سران سازمان همکاری شانگهای در شهر یوفا در ماه جولای، تایید خواهد شد. منافع اقتصادی مشترک چین و هند بازارهای دو کشور به یکدیگرعلاقه مند هستند – این بازارها خیلی بزرگ هستند. در حقیقت، چین تقریبا همه محصولات مازادی که قادر به تولید آنها است را می تواند به هند بفروشد- و بالعکس. به هرحال، همچنین محصولات و سرویس هایی وجود دارند که تنها در هند و یا تنها در چین تولید می شوند. در هند، سرویسهای اطلاعاتی و نرم افزار وجود دارند، در حالی که چین نیز امیدوار است تا یک شبکه راه آهن سریع و سیر در هند تاسیس کند.
جایگاه روسیه در اقتصاد چین و هند به نظر می رسد، جایگاه روسیه در اقتصاد چینی ها، در 32 توافقنامه ای که شی جینگ پینگ در سفر ماه می به مسکو با پوتین امضا کرد، در حال ظهور است. بر اساس این توافقات، چین در توسعه زیرساختهای روسیه سرمایه گذاری خواهد کرد. علاوه بر راه آهن سریع و سیر مسکو تا پکن که در سال 2023 ساخته می شود، روسیه پروژه های زیرساختی مشترک همچون ساخت مسیر راه آهن کیزل- کوراگینو و بندر شرق دور در آسیا را دارد. علاوه بر این، چین، روسیه را با خطوط اعتباری تامین مالی می کند. از طرف دیگر، روسیه گاز را از طریق مسیر غربی و همچنین از طریق 100 هواپیمای سوپرجت سوخو، به چین عرضه می کند. اوستروسکی می گوید، هند نیز به گاز روسیه علاقه مند است. هند کشور بزرگی است و منابع کافی انرژی ندارد. برای مثال، به دلیل سخت بودن زمین هنوز مشکلاتی بر سر سازماندهی عرضه گاز وجود دارد. با این حال، چینی ها با ابتکاری که در ساخت راه آهن سریع و سیر به تبت نشان داده اند، این مسئله نیز ممکن است.
منبع:نشریه اسووبودنایا
مترجم: روح الله صالحی
منبع : جوان آنلاين
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]
صفحات پیشنهادی
فرمانده سپاه دشتی: آمریکاییها کابوس حماسه شهید مهدوی را فراموش نخواهند کرد
فرمانده سپاه دشتی آمریکاییها کابوس حماسه شهید مهدوی را فراموش نخواهند کردفرمانده ناحیه مقاومت سپاه دشتی گفت حماسه شهید نادر مهدوی کابوسی که در تاریخ ثبت شد و هیچ وقت و هیچ زمان از یاد آمریکاییها نخواهد رفت به گزارش خبرگزاری فارس از دشتی علی غضنفری صبح امروز در نشست مسئولاننیویورکتایمز: چین با موشکهای جدید خود به دنبال به چالش کشیدن قدرت آمریکاست
نیویورکتایمز چین با موشکهای جدید خود به دنبال به چالش کشیدن قدرت آمریکاستیک روزنامه آمریکایی نوشت که تلاش چین برای به کارگیری فناوری چندین دههای خود برای قدرتمند ساختن موشکهای بالستیکیاش نمایانگر آن است که پکن تلاش میکند آمریکا که به دنبال استقرار سپر موشکی در اقیانوسیه اسچالش جدید میان پکن و واشنگتن/ آمریکا شش چینی را به «جاسوسی اقتصادی» متهم کرد
چالش جدید میان پکن و واشنگتن آمریکا شش چینی را به جاسوسی اقتصادی متهم کرد پکن - ایرنا - اتهام آمریکا به شش شهروند چینی به جرم جاسوسی اقتصادی و سرقت اسرار تجاری روابط دو کشور را که در هفته های اخیر با تنش لفظی تقریبا شدیدی همراه شده بود متشنج تر کرد به گزارش ایرنا آمریکا که410میلیون ویندوز دهی/همکاری روسیه،چین و فنلاند برای ساخت سیستم عامل جدید
410میلیون ویندوز دهی همکاری روسیه چین و فنلاند برای ساخت سیستم عامل جدید فناوری اطلاعات > ارتباطات - دوخبر از فناوری اطلاعات اول اینکه 410 میلیون رایانه در جهان به ویندوز 10 مجهز شدند و دوم روسیه چین و فنلاند سیستم عامل جدید تلفن همراه مشترک می سازند فارس نوشت درتوافق جدید ۱۰ میلیارد دلاری هند و چین
توافق جدید ۱۰ میلیارد دلاری هند و چین شناسهٔ خبر 2581675 - شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۵ اقتصاد > اقتصاد جهان هند و چین سند همکاری در ۲۴ حوزه مختلف به ارزش حدود ۱۰ میلیارد دلار امضا کردند به گزارش خبرنگار مهر به نقل از پایگاه خبری راشا تودی هند و چین در ۲۴ حوزه مختکری: آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس روی بسته امنیتی جدید کار میکنند/مردم آیندهای عاری از تروریسم میخواهند
کری آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس روی بسته امنیتی جدید کار میکنند مردم آیندهای عاری از تروریسم میخواهند وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد واشنگتن و متحدان آن در حوزه خلیج فارس تلاش میکنند تا در نشست هفته آتی در واشنگتن روی تدابیر امنیتی جدید به منظور مراقبت بیشتر در برابر اقداچین و روسیه هژمونی آمریکا را نخواهند پذیرفت
چین و روسیه هژمونی آمریکا را نخواهند پذیرفت شناسهٔ خبر 2580331 - چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷ ۰۴ بین الملل > اروپا معاون سابق وزارت خزانه داری آمریکا با اشاره به تلاش آمریکا برای مهار روسیه و چین تاکید کرد که این دو کشور مانند برخی کشورهای اروپایی هژمونی آمریکا را نخواهند پبا انتشار پیامی در اینستاگرام مجیدی: به زودی بیکفایتترین کادرفنی و هیات مدیره استقلال کنار خواهند رفت/ نماد
با انتشار پیامی در اینستاگراممجیدی به زودی بیکفایتترین کادرفنی و هیات مدیره استقلال کنار خواهند رفت نماد جدیدی خواهیم ساختپیشکسوت باشگاه استقلال با انتشار پیامی به انتقاد بی سابقه از کادرفنی باشگاه استقلال پرداخت به گزارش خبرگزاری فارس فرهاد مجیدی پیشکسوت محبوب باشگاه استقلچین از اظهارات بیاساس آمریکا انتقاد کرد
چین از اظهارات بیاساس آمریکا انتقاد کرد وزارت دفاع چین روز شنبه آمریکا را که حضور گسترده پکن در جزایر مورد اختلاف اسپراتلی در دریای چین جنوبی را محکوم کرده است به تحریف واقعیت متهم کرد به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری فرانسه گنگ یانشنبیزینس اینسایدر: موشکهای هستهای آمریکازن چین از راه رسیدند/ ۲۰ موشک هستهای چین در سیلوهای موشکی قرار دارند
بیزینس اینسایدر موشکهای هستهای آمریکازن چین از راه رسیدند ۲۰ موشک هستهای چین در سیلوهای موشکی قرار دارند یک رسانه آمریکایی در گزارشی با اشاره به قابلیتهای جدید موشکی چین نوشت هماینک ۲۰ موشک دی اف ۵ در سیلوهای موشکی چین قرار گرفته و قادرند آمریکا را هدف قرار دهند به گطرح جدید مجلس در برابر مصوبه کنگره آمریکا
طرح جدید مجلس در برابر مصوبه کنگره آمریکا عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای از دستور کار مجلس به دلیل اینکه ناظر به مقطع خاصی بوده خارج شده است گفت طرحی جدید در این کمیسیون مطرح است که جامع الاطراف است و در ظرف زمانفلاحتپیشه در گفتگو با فارس: تهدیدهای آمریکا تنها یک بلوف سیاسی است/سیاستهای ایران چالش جدید برای آمریکا
فلاحتپیشه در گفتگو با فارس تهدیدهای آمریکا تنها یک بلوف سیاسی است سیاستهای ایران چالش جدید برای آمریکااستاد دانشگاه علامه طباطبایی تهران گفت تهدیدهای آمریکا بیش از آنکه در حوزه عمل مورد توجه باشد در حوزه بلوف سیاسی ارزیابی میشود حشمتالله فلاحتپیشه امروز در گفتفراخوان خودروهای تویوتا و هوندا در آمریکا و هند
سهشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱ ۱۴ تویوتا موتور در راستای گسترش فراخوان جهانی کیسههای هوای معیوب که در خطر ترکیدن و مجروح کردن سرنشینان قرار دارند برای 637 هزار خودرو در آمریکا و هوندا هم به دلیل مشکل مشابه برای بیش از 11 هزار خودرو در هند فراخوان داد به گزارش ایسنا سازمان ملیاختلاف چین و آمریکا بر سر دریای مورد مناقشه چین جنوبی
شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴ ۲۵ وزیر امور خارجه آمریکا از چین خواست اقداماتی به منظور کاهش تنشها در دریای چین جنوبی انجام دهد و نسبت به سرعت و ابعاد ادعاهای ارضی چین در این آبهای پرمناقشه اظهار نگرانی کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرسبه رغم هشدار آمریکا، هند و ایران یادداشت تفاهم امضا کردند
به رغم هشدار آمریکا هند و ایران یادداشت تفاهم امضا کردند بین الملل > دیپلماسی - واحد مرکزی خبر نوشت خبرگزاری رویترز از دهلی نو گزارش داد هند روز چهارشنبه به توافقی در خصوص توسعه یک بندر راهبردی در جنوب شرقی ایران دست یافت این توافق به رغم فشار و تهدید آمریکا براجهانگیری: اگر آمریکا و غرب تحت فشار صهیونیست قرار نگیرند حتما به توافق خوبی میرسیم /با لغو تحریم ها شرکت های
جهانگیری اگر آمریکا و غرب تحت فشار صهیونیست قرار نگیرند حتما به توافق خوبی میرسیم با لغو تحریم ها شرکت های خارجی برای ورود به ایران هجوم خواهند آورد معاون اول رییس جمهور گفت اگر آمریکا و غرب تحت فشار صهیونیست و برخی کشورهای منطقه قرار نگیرند حتما به توافق خوبی دست خواهیم یافتحلیل کارشناس هندی ازکاهش نفوذ آمریکا درکشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس
تحلیل کارشناس هندی ازکاهش نفوذ آمریکا درکشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس دهلی نو - ایرنا - چنمای گاریخان تحلیلگر سیاسی هند شرکت نکردن سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در نشست کمپ دیوید آمریکا را نشانه کاهش چشمگیر نفوذ این کشور و بی اعتمادی کشورهای عربی به واشنگتن دانس-
گوناگون
پربازدیدترینها