تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ما قومى هستيم كه تا گرسنه نشويم غذا نمى‏خوريم و تا سير نشده‏ايم دست از غذا مى‏ك...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827275318




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حکام شورای همکاری خلیج فارس تاوان پیروی از نتانیاهو را می پردازند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارشناس بروکینگز: حکام شورای همکاری خلیج فارس تاوان پیروی از نتانیاهو را می پردازند تهران- ایرنا- "شبلی تلهمی" کارشناس اندیشکده "بروکینگز" گفت که اعضای شورای همکاری خلیج فارس، تاوان پیروی و تکیه بر سیاست های نخست وزیر رژیم صهیونیستی درباره ایران را می پردازند.


به گزارش ایرنا، تلهمی طی مقاله ای در پایگاه اطلاع رسانی این اندیشکده آمریکایی نوشت که با وجود آنکه در نشست کمپ دیوید روشن شد آمریکا و اعضای شورای همکاری خلیج فارس برای برخورد با چالش های مشترک به یکدیگر نیاز دارند اما نگرانی اعضای این شورا از توسعه نفوذ ایران پس از توافق هسته ای، مساله ای بود که در کمپ دیوید بی جواب ماند.
وی افزود: با توجه به نزدیک شدن به زمان امضای توافقنامه احتمالی با ایران، برای پرداختن و رفع کامل نگرانی های اعضای شورای همکاری دیگر خیلی دیر شده است.
وی با طرح این سوال که "اعضای این شورا چگونه خود را در این شرایط قرار دادند؟"، گفت: آنها با تکیه به "بنیامین نتانیاهو" این کار را با خود کردند. آنها در این روند شاهد بودند که "بی بی" (نتانیاهو) به پای خودش شلیک و آنها را مجروح کرد. نتانیاهو با تدوین مساله هسته ای ایران به عنوان یک تهدید برای موجودیت اسرائیل، توانست از نگرانی های گسترده تری که اعراب و اسرائیل درباره ایران دارند، اجتناب کند.
کارشناس اندیشکده بروکینگز افزود: نگرانی های عربستان و اعضای شورای همکاری از برنامه هسته ای ایران، هرگز اینگونه نبود. مطمئنا، آنها خواستار تبدیل ایران به یک قدرت هسته ای نیستند اما این ناشی از پرستیژ و افزایش نفوذ دوباره ایران است.
وی تصریح کرد: مسلما، آنها ایران هسته ای را تهدید محسوب می کنند اما هرگز این کشور را به عنوان تهدید موجودیتی که نتانیاهو از آن دم می زند، به شمار نمی آورند. باید گفت که این، مساله ای برای افکار عمومی اعضای شورای همکاری نبود.
تلهمی گفت: با وجود نگرانی روزافزون افکار عمومی شورای همکاری پس از جنگ عراق با ایران، عصبانیت از آمریکا و غرب و درک استانداردهای دوگانه در رابطه با برخورد غرب با مساله هسته ای ایران و اسرائیل، باعث شد حتی شورای همکاری با فشار بین المللی بر ایران برای صرفنظر کردن از برنامه هسته ای اش مخالفت کند.
وی با بیان این ادعا که مشکل همواره مربوط به نفوذ سیاسی و مداخله ایران در امور داخلی اعراب بوده است، گفت: به گمان من، اگر قرار باشد سعودی ها بین ایران دارای تسلیحات هسته ای اما تحت تحریم های بین المللی و ایرانی که دارای برنامه هسته ای بدون تسلیحات هسته ای اما به لحاظ اقتصادی، فنی و سیاسی همگرا با غرب دست به انتخاب زنند؛ گزینه اولی را ترجیح می دهند. دلیل نارضایتی آنها از توافق احتمالی هسته ای با ایران نیز به همین مساله برمی گردد.
به نوشته تلهمی، سعودی ها و دیگر اعضای شورای همکاری خلیج فارس از همان لحظه شروع مذاکرات با ایران، نگرانی های شان را به آمریکا منتقل کردند اما، ریسکی که آنها کردند این بود که گمان کردند نخست وزیر رژیم صهیونیستی با نفوذ بسیاری که در کنگره آمریکا دارد؛ امکان بهتری برای توقف مذاکرات دارد.
کارشناس اندیشکده بروکینگز تصریح کرد: نتانیاهو نیز به نوبه خود با آنها ارتباط برقرار کرد، در پی حمایت از آنها برآمد و با وجود پابرجا بودن اختلاف نظر با آنها بر سر درگیری اسرائیل- فلسطین، بر منافع مشترک اسرائیل و آنها در رابطه با مقابله با ایران تاکید کرد.
تلهمی گفت که در همین حال، کسی نمی تواند حکام شورای همکاری خلیج فارس را مقصر بداند. رژیم صهیونیستی نفوذ زیادی در آمریکا دارد و حتی بیشتر از آنها از ایران می ترسد اما تمرکز بر برنامه هسته ای باعث تغییر سمت و سوی اولویت نگرانی های اعضای شورای همکاری شده است.
وی افزود: ریسکی که عربستان کرد این بود که اگر رژیم صهیونیستی هدایت مخالفت با توافق هسته ای را به عهده گیرد، شانس موفقیت جلوگیری از امضای این توافق بیشتر خواهد بود.
تلهمی با بیان اینکه این تمرکز سفت و سخت بر مساله هسته ای ایران موجب کنار گذاشته شدن "سایر نگرانی ها" شد، گفت: طبق تصور آنها، اگر این توافق به نتیجه نرسد، تحریم های گسترده علیه ایران موجب تضعیف توانمندی های ایران برای چالش با اعضای این شورا در حیاط خلوت آنها می شود. از این رو، آنها به نتانیاهو اجازه دادند که مساله ایران را در واشنگتن مطرح کند.
این گزارش می افزاید: حزب الله لبنان یکی از جدی ترین نگرانی های اسرائیل است. حزب الله متحد کلیدی ایران است و کارامدترین نیروی جنگی علیه اسرائیل از جنگ 1973 اعراب – اسرائیل محسوب می شود. بسیاری از اسرائیلی ها توسعه توانمندی های متعارف حزب الله را بزرگترین تهدید برای خود در آینده می بینند.
تلهمی مدعی شد: تهدید موجودیتی مستلزم توجه خاص و تمرکز بر مساله ای واحد یا همان مذاکره برای حصول بهترین توافق ممکن است که شانس دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای را به پایین ترین حد برساند. در این راستا، همه مسایل دیگر کنار گذاشته می شود. پرداختن به همه مسایل، در آن واحد غیرممکن است.
ادعای واهی دستیابی ایران به سلاح هسته ای سالهاست از سوی غرب و حامیانش علیه برنامه صلح آمیز هسته ای ایران مطرح می شود که بارها از سوی مقامات جمهوری اسلامی ایران رد شده است.
کارشناس اندیشکده بروکینگز در عین حال اظهار داشت که کسی نمی داند نتانیاهو تا چه حد به حرف های خود معتقد است و یا اینکه تا چه اندازه از آنها استفاده ابزاری می کند.
تلهمی با بیان این ادعا که "تضمینی برای دستیابی به توافق وجود ندارد"، گفت: اما اگر این توافق حاصل شود، در حمایت کنگره از آن تردید وجود دارد و "بی بی" (نتانیاهو) نیز ممکن است همچنان به راه خود ادامه دهد. اگر توافقی خوب حاصل شود، به نفع آمریکاست اما، گریزی از ظهور ایرانی قوی تر نیست. این امر به مذاق اسرائیل و اعضای شورای همکاری خوش نمی آید اما، آمریکا نیز در زمینه نیاز به این دو، ریسک می کند."
اروپام** 1088**1485**1572**1517



30/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن