تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى كند كه ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803491704




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایرادهای اساسی قانون مالیات بر ارزش افزوده در صنعت بیمه


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ایرادهای اساسی قانون مالیات بر ارزش افزوده در صنعت بیمه تهران - ایرنا - پایگاه اینترنتی خبر آنلاین در یادداشت روز سه شنبه خود به ایرادهای اساسی قانون مالیات بر ارزش افزوده در صنعت بیمه پرداخت و پیشنهاد کرد که سازمان امور مالیاتی کشور در شناسایی در آمد، شرکتهای بیمه را از هزینه های تحمیلی رها کند.


این یادداشت به قلم علی صلاحی نژاد ادامه می دهد: در بند «ب» ماده 11 قانون مالیات بر ارزش افزوده، تاریخ تعلق گرفتن مالیات بر ارزش افزوده به کالاها و خدمات مشخص شده است.
در این ماده، تاریخ صورت حساب یا تاریخ ارائه خدمت، هر کدام که زودتر باشد مبنای تعلق گرفتن مالیات بر ارزش افزوده بیان شده است.
با توجه به ماهیت فعالیت شرکت های بیمه، به طور معمول، تاریخ ارائه خدمت دیرتر از تاریخ صدور صورت حساب است، بنابراین عملا در اکثر قراردادهای بیمه ای، زمان تعلق گرفتن مالیات بر ارزش افزوده، تاریخ صدور بیمه نامه لحاظ می شود.
توضیح این که شرکت های بیمه ، هیچگاه به میزان صدور بیمه نامه، حق بیمه وصول نمی کنند، زیرا مبنای حسابداری شرکت های بیمه، حسابداری تعهدی است و نه حسابداری نقدی. بنابراین در شرکت های بیمه، می توان موارد بسیاری را مشاهده کرد که شروع پوشش و دریافت حق بیمه، مدت ها بعد از صدور بیمه نامه است.
از جمله دلایلی که صدور بیمه نامه منجر به شروع تعهد و دریافت حق بیمه نمی شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ماهیت برخی از پوشش های بیمه ای در رشته هایی نظیر بیمه های باربری، مسوولیت و مهندسی، شروع ریسک یا همان شروع پوشش بیمه ای به دوره یا دوره های بعد منتقل می شود و به تبع آن زمان آغاز تعهد و دریافت حق بیمه نیز به آن زمان انتقال می یابد.
بنابراین دریافت مالیات بر ارزش افزوده برای تعهد و خدمتی که هنوز ارائه نشده است و آن هم از شرکت بیمه، جفایی بزرگ در حق شرکت های بیمه و سهامداران آنان است.
برخی از صورت حساب های صادره ممکن است بعد از صدور و قبل از اینکه به شروع تعهد و دریافت حق بیمه منجر شود، فسخ شوند، بنابراین دریافت مالیات بر ارزش افزوده برای خدمتی که ارائه نشده است، منطقی به نظر نمی رسد.
با فرض به جا بودن مالیات بر ارزش افزوده تحمیل شده به شرکت های بیمه و با توجه به آنچه گفته شد شرکت های بیمه مالیات بر ارزش افزوده تعهداتی که شروع نشده و حق بیمه هایی را که هنوز دریافت نکرده اند، به سازمان امور مالیاتی پرداخت کرده اند.
این مشکل از جایی پیش می آید که سازمان امور مالیاتی، تاریخ تعلق گرفتن مالیات بر ارزش افزوده را زمان صدور صورت حساب یا تاریخ ارائه خدمت در نظر گرفته است و این در حالی است که در شرکت های بیمه، صدور صورت حساب لزوماً منجر به شروع تعهد و دریافت حق بیمه نمی شود. متاسفانه به علت نادیده گرفتن ماهیت حسابداری شرکت های بیمه و نوع فعالیت آن ها شاهد دریافت مالیات بر ارزش افزوده پیش از موعدی از شرکت های بیمه (و نه از مصرف کننده) هستیم که این امر موجب خروج نقدینگی از شرکت های بیمه می شود.
این موضوع که بر اساس قانون به شرکت های بیمه ای تحمیل شده است در درازمدت شرکت های بیمه ای را با مشکل و کاهش سودآوری مواجه می کند و با هدف مالیات بر ارزش افزوده که همانا رشد و توسعه سرمایه گذاری است در تضاد قرار می گیرد.
ناکارآمدی روش شناسایی درآمد در قانون مالیات بر ارزش افزوده و زیان شرکت های بیمه ایراد اساسی دیگر مربوط به بیمه نامه های مدت دار (بیمه های بلندمدت) است. نمونه ای از این نوع بیمه نامه ها، بیمه های بدنه خودروهای شرکت های لیزینگ است.
شرکت های لیزینگ به علت اینکه خودرو در رهن لیزینگ است همواره بیمه های بدنه مدت دار به میزانی که خودرو در رهن شرکت لیزینگ است، تهیه می کنند.
در این نوع بیمه نامه ها، پوشش از همان ابتدا برای سال های متمادی خریداری می شود. سند حسابداری شرکت بیمه، به میزان سال جاری از مبلغ صدور، درآمد جاری شناسایی و به میزان سال های باقی مانده، درآمد آتی شناسایی می کند. در این بین سازمان مالیاتی، مالیات بر ارزش افزوده را از درآمد جاری دریافت می کند.
با مستهلک کردن درآمدهای آتی و تبدیل آن به درآمد جاری، سازمان مالیاتی به نرخ روز، مالیات بر ارزش افزوده را بر درآمدهای جاری شناسایی شده، دریافت می کند.
بر این اساس و با توجه به افزایش سالانه نرخ مالیات بر ارزش افزوده، شرکت های بیمه همواره ما به التفاوت نرخ مالیات بر ارزش افزوده زمان صدور و مالیات بر ارزش افزوده زمان شناسایی درآمد در سند حسابداری را باید به سازمان مالیاتی پرداخت کنند.
نظر به تغییر سالانه نرخ مالیات بر ارزش افزوده، شرکت های بیمه هر ساله چند صد میلیون متضرر می شود. از این رو پیشنهاد می شود سازمان مالیاتی با به کارگیری روشی کارآمد در شناسایی درآمد، شرکت های بیمه را از هزینه هایی که به نا حق به آن ها تحمیل شده است رها کند.
منب: پایگاه اینترنتی خبرآنلاین
اول**1577



29/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن