تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس سنت نيكويى را بنا نهد، اجرى برابر اجر همه عمل‏كنندگان به آن عمل تا روز قي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843435757




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

احتمال شکل‌گیری «محور دولت‌های دلواپس» در منطقه علیه ایران |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: احتمال شکل‌گیری «محور دولت‌های دلواپس» در منطقه علیه ایران
یکی از نتایج دستیابی ایران و گروه 1+5 به تفاهم هسته ای لوزان، افزایش تحرکات برخی کشورهای منطقه علیه ایران و تلاش برای جلوگیری از حصول توافق جامع و نهایی بود. در این میان، هرچند کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و به ویژه عربستان سردمدار مخالفت ها به شمار می روند، اما قرار گرفتن ترکیه و رژیم اسرائیل در کنار آن ها، از شکل گیری صف بندی های جدیدی در منطقه حکایت دارد.
کد خبر: ۵۰۱۵۸۵
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۴ - 19 May 2015



احتمال شکل‌گیری «محور دولت‌های دلواپس» در منطقه علیه ایران
یکی از نتایج دستیابی ایران و گروه 1+5 به تفاهم هسته ای لوزان، افزایش تحرکات برخی کشورهای منطقه علیه ایران و تلاش برای جلوگیری از حصول توافق جامع و نهایی بود. در این میان، هرچند کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و به ویژه عربستان سردمدار مخالفت ها به شمار می روند، اما قرار گرفتن ترکیه و رژیم اسرائیل در کنار آن ها، از شکل گیری صف بندی های جدیدی در منطقه حکایت دارد.


به گزارش «تابناک»، سایت تحلیلی «المانیتور» در مطلبی به بررسی رویکرد دولت های مخالف توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 پرداخته و می نویسد وجود منافع مشترک ژئواستراتژیک میان ترکیه و رژیم اسرائیل، اکنون از هر زمان دیگری بارزتر شده و احتمال تشکیل محوری با حضور این دو دولت و همچنین عربستان سعودی علیه ایران وجود دارد.


در این مطلب اشاره شده که باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، روز 14 مه در کمپ دیوید میزبان نمایندگان شش کشور عرب حاشیه خلیج فارس بود تا ضمن گفت و گو با آن ها، نگرانی هایشان را نسبت به توافق نهایی هسته ای که هم اکنون ایران و گروه 1+5 مشغول مذاکره بر سر آن هستند، کاهش دهد. 


کاخ سفید این نشست را به عنوان جلسه مشترک با کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس توصیف کرد؛ اما شاید دقیق تر آن باشد که با توجه به رویکرد این متحدان منطقه ای آمریکا، نشست اخیر را «نشست دولت های دلواپس» بنامیم. 


هرچند این نگرانی ها و دلواپسی ها در سرتاسر منطقه وجود دارد، اما دو دولت دلواپس تر – و شاید مهمتر از بقیه – در این نشست غایب بودند. دولت نخست، یعنی اسرائیل، نگرانی شدید خود را از هرگونه توافق جامع اعلام کرده است. نیازی به یادآوری نیست که بنیامین نتانیاهو چگونه به شدت با توافق اعلام مخالفت کرده است. وی هر زمان که بتواند نیز بر این امر تأکید دوباره می کند. نتانیاهو هرچه به ذهنش می رسد را به زبان می آورد و تلاشی برای استفاده از زبان دیپلماتیک و یا ملایم تر کردن لحن انتقادات خود نمی کند.


دولت دوم، ترکیه است که از چشم انداز بهبود روابط ایران و آمریکا بسیار نگران بوده و خواستار اضافه شدن قیود خاصی بر توافق هسته ای ایران است. بولنت آرنیچ، معاون نخست وزیر ترکیه اخیراً در مصاحبه ای گفت ایران باید ثابت کند که برنامه ای برای استفاده نظامی از قابلیت های هسته ای خود ندارد. وی اظهار داشت هرگونه ترتیباتی که در قبال ایران اتخاذ شود، می بایست مشتمل بر بازرسی دقیق از مراکز هسته ای این کشور برای جلوگیری از ساخت سلاح هسته ای باشد. 


البته ظاهراً ترکیه در بیان نگرانی های خود از توافق هسته ای ایران، از لحنی ملایم تر از اسرائیل استفاده می کند. بر خلاف اسرائیل، آنکارا تلاش می کند با استفاده از دیپلماسی منطقه ای نسبت به برطرف کردن نگرانی های خود اقدام کند. در اوایل آوریل، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه به تهران سفر کرد تا در حوزه های اقتصادی و استراتژیک تعاملات خود را با ایران گسترش دهد. 


با این حال، ناکامی اردوغان در قانع کردن ایران به کاهش قیمت گاز صادراتی به ترکیه و همچنین ناتوانی وی در میانجی گری میان ایران و عربستان، سبب شد وی بیشتر به سمت عربستان سعودی متمایل شود. این در شرایطی است که ملک سلمان، پادشاه سعودی نیز برای تشکیل محوری از کشورهای سنی در مقابل ایران تلاش می کند. یقیناً ترکیه می تواند نقش مهمی در این محور بازی کند.


وقتی در دوره ملک عبدالله، پادشاه سابق سعودی، میان وی و اردوغان اختلاف نظر به وجود آمد، این قطر بود که به عنوان میانجی وارد عمل شد. این امر سبب شکل گیری محوری سه جانبه، متشکل از ترکیه، عربستان سعودی و قطر در مقابل محور شیعه ایران، سوریه، حزب الله و حوثی های یمن شد. نخستین هدف این ائتلاف جدید، براندازی دولت اسد در سوریه بود. در راستای دستیابی به این هدف، سه کشور عضو محور مذکور حمایت خود را از گروه های سنی در سوریه، از جمله جبهه النصره آغاز کردند.  


در همین حال، رویکرد رژیم اسرائیل به سوریه نیز این رژیم را به محور مذکور نزدیک ساخته است. مقامات اسرائیلی ادعا می کنند که حملات اخیر در منطقه جولان، از بخش های تحت کنترل اسد علیه رژیم اسرائیل انجام گرفته است. بر اساس این ادعا، حملات مذکور تلاشی از جانب ایران برای استفاده از گروه های نیابتی خود علیه رژیم اسرائیل بوده است. اسرائیلی ها مدعی هستند که هیچ حمله ای از مناطق تحت کنترل جبهه النصره یا ارتش آزاد علیه اسرائیل انجام نگرته است. 


به گفته یک منبع اسرائیلی، این رژیم توافق کرده که در فعالیت گروه های افراطی مذکور علیه بشار اسد مداخله نکند. وی نگفته که پیام ها در این موضوع چگونه میان ارتش رژیم اسرائیل و نیروهای مخالف اسد رد و بدل شده، اما اشاره کرده که کانال های روابط رسمی میان رژیم اسرائیل و ترکیه، در این زمینه نقش مهمی داشته است. 


مسئله اینجاست که وقتی پای منافع مشترک ژئواستراتژیک به میان می آید، اکنون بیش از هر زمان دیگری میان تل و آویو و آنکارا اشتراک وجود دارد. به همین دلیل است که منابع امنیتی رژیم اسرائیل بر این امر متفق القولند که از سرگیری روابط دیپلماتیک میان دو طرف، اکنون از هر زمان دیگری مهمتر است. 


به این ترتیب، آن گونه که المانیتور بیان می کند، مجموعه منافع مشترک میان ترکیه و رژیم اسرائیل سبب شده اکنون بیش از هر زمان دیگری احتمال عادی سازی روابط و حتی توسعه آن به سطح همکاری های استراتژیک مطرح باشد. این امر در شرایط کنونی به ویژه با توجه به نگرانی هر دو طرف از توافق هسته ای ایران، نمود بارزتری و جدی تری پیدا کرده است. 












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن