واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: همایش سراسری قطبهای علمی در دانشگاه اصفهان برگزار می شود اصفهان- ایرنا- سومین همایش سراسری قطب های علمی روز چهارشنبه این هفته 30 اردیبهشت جاری در دانشگاه اصفهان برگزار می شود.
به گزارش ایرنا، دبیر قطبهای علمی علوم انسانی و هنر دانشگاه اصفهان روز یکشنبه در جمع خبرنگاران در اصفهان با اعلام این خبر گفت: این همایش با هدف هم افزایی و بهره گیری از توانمندیهای قطب های علمی در حل چالشهای عمده و رفع نیازهای اساسی کشور برگزار می شود.
دکتر علی اصغر میرباقری فرد، محورهای این همایش را رویکرد آینده قطب های علمی و روش های حمایت و ارتباط قطب های علمی با صنعت و جامعه عنوان و اضافه کرد: این همایش فرصت مناسبی برای بررسی تجارب گذشته و دستاوردهای قطب های علمی است.
وی با اشاره به فعالیت 154 قطب علمی در دانشگاه های کشور گفت: مدیران این قطب ها بهمراه مسئولان ارشد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت صنعت، معدن و تجارت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و اعضای کمیسیون های تخصصی شورای قطب های علمی در این همایش شرکت می کنند.
میرباقری فرد افزود: دو نشست تخصصی با موضوع «قطبهای علمی، تجارب و چالش ها» و «راهکارهای افزایش استفاده از ظرفیت قطب های علمی در صنعت و جامعه» نیز از مهمترین برنامه های همایش است و نایج این دو نشست تخصصی در سیاست ها و برنامه های آینده قطب های علمی کشور اعمال می شود.
دبیر اجرایی همایش سراسری قطبهای علمی خاطرنشان کرد: علاوه بر برنامه برنامه مذکور شش قطب برگزیده کشوری نیز در این همایش به معرفی دستاوردهای خود می پردازند و همزان نمایشگاهی از دستاوردهای قطبهای علمی دانشگاههای اصفهان بر پامی شود .
قطبهای علمی با ساختاری فرا دانشگاهی از سال 1379 با رویکرد برنامه محور، ترویج فعالیت های علمی گروهی ، ایجاد محیط پویا در بین دانشجویان و تخصصی کردن فعالیت های علمی ذیر نظر وزارت علوم شکل گرفت .
این قطبها در پنج گروه اصلی فنی و مهندسی، علوم انسانی و هنر، علوم پایه، کشاورزی و دامپزشکی دسته بندی می شود و دوره فعالیت هریک پنج سال و متناسب با برنامه های توسعه است.
به گفته دبیر اجرایی همایش قطب های علمی کشور ، فعالیت دوره سوم قطب های علمی از سال 1390 آغاز شده و با توجه به اینکه امسال این دوره به پایان می رسد فرصت مناسبی برای ارزیابی فعالیت های آنهاست.
میر باقری فرد درباره جایگاه قطب های علوم انسانی گفت: در دوره اول فعالیت قطبهای علمی تعداد آنها زیاد نبود اما در دوره های دوم و سوم تعداد و جایگاه آنها پر رنگتر شد بطوریکه تعداد آنها اکنون به 28 قطب رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه قطب های علمی علوم انسانی باید در مرزهای دانش حرکت و ایده های جدید تولید را با رویکرد فناورانه بومی سازی کند افزود: این قطبها اکنون به بخش قابل توجهی از اهداف خود رسیده اند.
میرباقری فرد بدون اشاره به دستاوردهای عینی این قطب ها بویژه در دانشگاه اصفهان اظهار کرد: تعداد مقاله برای قطب ها مهم نیست بلکه نشر برون داد علمی و فنی باید در خدمت تحقق اهداف آنها باشد.
هم اکنون هشت قطب علمی در دانشگاه اصفهان فعالیت دارد و پس از دانشگاه ترین از این نظر در رتبه دو قرار دارد دانشگاه تهران دارای 38 قطب علمی است .
قطب های علمی علوم انسانی دانشگاه اصفهان در زمینه های ر متون حکمی وعرفانی، جغرافیای شهری، صفویه شناسی، روان شناسی معنویت و شادی، اقتصاد بین الملل و سه قطب علوم پایه را آلاینده های محیط زیست، تنش های گیاهی و جبر فعالیت دارند .
اولین همایش سراسری قطب های علمی توسط دانشگاه تهران و دومین دوره توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.
دانشگاه اصفهان با 70 سال قدمت بعنوان یکی از دانشگاههای جامع و برتر کشور دارای حدود 15 هزار دانشجو و 660 عضو هیات علمی است.
اصفهان دومین استان دانشگاهی کشور با بیش از 150 مرکز آموزش عالی و 330 هزار دانشجوی در حال تحصیل است.
پ/3011 / 1339
27/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]