واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: همایش ملی تدبیر درتوسعه چهارمحال وبختیاری باقرائت بیانیه پایان یافت شهرکرد- ایرنا - همایش ملی تدبیر در توسعه چهارمحال و بختیاری شامگاه جمعه با قرائت بیانیه و تجلیل از ارائه کنندگان مقالات پایان یافت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهرکرد، همایش ملی تدبیر در توسعه استان چهارمحال و بختیاری با معرفی و تقدیر از آثار برتر همچنین صدور قطعنامه ی پایانی همایش در 7 بند به کار خود پایان داد.
در بیانیه پایانی این همایش آمده است: پویایی، حرکت مستمر و هوشمندانه یک جامعه وابسته به تدبیر، تفکر خلاقانه و شناسائی مسئلههای مهم آن جامعه است و داشتن پشتوانه قوی علمی و اجرائی راه برون رفت از معضلات و مسائل است که این مهم با تلاش و استفاده بهینه از نظرات و تجربیات اندیشمندان و نخبگان در سطوح مختلف جامعه و تدوین راهبردهای مناسب امکان پذیر است.
در ادامه این بیانیه آمده است: اولین همایش ملی تدبیر در توسعه استان چهارمحال و بختیاری 24 و 25 اردیبهشت و در آستانه مبعث پیامبر رحمت و مهربانی، در دانشگاه شهرکرد برگزار شد و پس از بحث و تبادل نظر و دعوت از اندیشمندان ملی و منطقهای و اخذ نظرات، مواردی به شرح ذیل به عنوان رهیافت توسعه استان مورد توجه قرار گرفت:
1. با توجه به اینکه استان چهارمحال و بختیاری دارای منابع غنی آب و آبخیزهای وسیع و منحصر به فردی در سطح ملی و بین المللی میباشد، ضرورت توجه به حفظ و تقویت این سرمایههای ملی و غیرقابل اجتناب است از این بابت تنها راه نجات استانهای همجوار از معضل کم آبی و خشکسالی توجه و سرمایهگذاری در راستای حفظ آبخیز حیاتبخش چهارمحال و بختیاری و بازنگری در برنامههای آمایش در راستای حفظ این سرمایه ارزشمند میباشد. بدیهی است تنها راه نجات کشور از معضلات این چنینی مدیریت مصرف و تقاضا و عنایت ویژه به تقویت و غنای آبخوانها و آبخیزها میباشد.
2.تقویت، ایجاد و توسعه شبکههای مواصلاتی (راههای زمینی، ریل و هوایی) بخصوص اتصال استان به شبکه ریلی کشور و افزایش پروازهای داخلی و خارجی فرودگاه شهرکرد و توسعه و تبدیل راهها به منظور خروج استان از بن بست ترانزیتی و رونق هر چه بیشتر استان در راستای رشد و شکوفایی از الزامات قرارگیری استان در مدار توسعه میباشند.
3. با توجه به اینکه راز و رمز توسعه کشور سرمایهگذاری در حوزه منابع انسانی میباشد، ضرورت دارد بیش از پیش سرمایه انسانی در اولویتهای استان قرار گیرد تا در آینده، استان به عنوان مهد و مبنای نیروهای خلاق کارآمد و هوشمند در سطح ملی و بین المللی باشد و استان چهارمحال و بختیاری به عنوان یکی از مراکز تولید دانش و مهارت در سطح کشور معرفی گردد.
4. با عنایت به شرایط خاص استان از منظر جغرافیای طبیعی، انسانی و زیست بومهای آبی و خشکی، سرمایهگذاری در بخش گردشگری در قالبهای مختلف و متوازن به عنوان یکی از پیشبرانهای توسعه استان در ساحت سخت افزاری، قلمداد میشود، این موضوع با توجه به تاکید موُکد ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران، در سفر به استان، مبنی بر تبدیل استان به یکی از قطبهای گردشگری کشور بارقه امید دو چندانی را در راستای توجه ویژه دولت به این بخش و توسعه هدفمند ایجاد میکند.
5.با توجه به اینکه انسان سالم به عنوان اولین و مبناییترین نیازمندی هر توسعه یافتگی محسوب میگردد و ضرورت توجه به شاخصهای سلامت جامعه و ارتقای آنها تا حد متوسط کشور و بلکه بالاتر در کنار استفاده از قابلیتهای خدادادی جغرافیایی استان به منظور ایجاد و احداث شهرکهای سلامت مطابق با استانداردهای بین المللی جهت خدمات رسانی و ارائه سرویسهای مدرن در سطح بین المللی توسط بخشهای مختلف با حمایت دولت از ضروریات انکار ناپذیر استان و کشور میباشد.
6.نگاه ویژه و تعامل مثبت فی ما بین علم و اجرا (دانشگاه و سیستم اجرایی) و هماندیشی و همافزایی در راستای توسعهی استان و استفاده از نخبگان دانشگاهی، سیستم اجرایی و بخش خصوصی به عنوان کلید واژه توسعهی همدلی و همزبانی محسوب میگردد. در این راستا تشکیل کارگروه اجرایی با مسولیت بالاترین مقام اجرایی استان میتواند در تدوین راهبردها و تبدیل راهبردها به اصلاحات عملیاتی نقش بی بدیلی ایفا نماید.
7. نگاه ویژه به استفاده از انرژیهای نو و تحرک و پایداری در نیروگاههای برقابی کوچک و توسعه صنایع سبز نیز، جزو الویتهای بیبدیل و برتر استان محسوب میگردد. بدیهی است کلیه سیاست گزاران کلان استانی و دستگاههای اجرایی استان میبایست در این راستا حرکت نمایند.
همایش ملی تدبیر در توسعه چهارمحال وبختیاری روزهای پنجشنبه و جمعه با حضور معاون رییس جمهوری و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ، تعدادی از معاونان وزار و مسوولان و محققان استان در دانشگاه شهرکرد برگزار شد.
7360/6014/
26/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]