واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
اشپیگل: تعبیر داعش از اسلام بسیار شبیه آموزههای وهابیت در عربستان است
یک نسریه آلمانی در گفتوگو با رئیس پیشین سازمان اطلاعاتی عربستان سعودی ضمن انتقاد از اقدامات این کشور در منطقه، تعبیر داعش از اسلام را بسیار شبیه به آنچیزی دانست که وهابیت از اسلام در عربستان تبلیغ میکند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «ترکی بن فیصل السعود» رئیس پیشین سازمان اطلاعاتی عربستان سعودی گفت که کشورش تلاش میکند از اشتباهاتش درس بگیرد. هفتهنامه آلمانی «اشپیگل» در گفتوگویی چالشی با این مقام سعودی نخست با اشاره به سخنان «آیتالله علی خامنهای» رهبر انقلاب اسلامی ایران مبنی بر اینکه در دولت جدید عربستان جوانانی بیتجربه زمام امور را به دست گرفتهاند، نظر فیصل را درباره این سخنان جویا شد. فیصل مدعی شد که اطلاعات غلطی در این مورد به دست رهبر ایران رسیده است. وی در پاسخ به تاکید اشپیگل مبنی بر اینکه «محمد بن سلمان» به عنوان وزیر دفاع و کسی که اقدام نظامی علیه یمن را هدایت میکند برای تصدی این سمت بسیار جوان است با تاکید بر کارآمدی افراد گفت که مقامات در عربستان تحت فرماندهی ملک سلمان اداره میشوند. خبرنگار اشپیگل از زاویه دیگری جنگ عربستان با یمن را زیر سوال برد و از فیصل پرسید: « شما دیدید در دهه 1960 مصریها در یمن شکست خوردند، در دهه 1980 روسیه در افغانستان ناکام ماند و آمریکا هم در عراق نتوانست موفق عمل کند. چرا شما به پیروزی در یمن خوشبین هستید؟» فیصل در پاسخ گفت که کشورش برای بازگردادندن آنچه یمن به وسیله اقدامات حوثیها و «علی بدالله صالح» از دست داده وارد این اقدام شده است و افزود که اقدامات صورت گرفته از حمایت شورای امنیت سازمان ملل متخد، شورای همکاری خلیج فارس و حتی پشتیبانی مردم یمن برخوردار است. در ادامه این گفتوگو اشپیگل به درخواست دولت در تبعید یمن از سازمان ملل مبنی بر اعزام نیروی زمینی به کشور پرسید و اینکه با این اوصاف وی چطور عملیات در یمن را موفقیتآمیز میداند؟ ضمن اینکه با ادامه حملات هوایی عربستان در یمن حوثیها همچنان بخش وسیعی از این کشور را تحت کنترل دارند و اضاع انسانی در این کشور وخیم شده است و این حملات هوایی چه دستاوردی داشتهاند؟ فیصل گفت: « عبدربه منصور هادی- رئیس جمهور قانونی یمن- از جامعه جهانی درخواست کمک کرده است و من فکر نمیکنم که در این رابطه محدودیت زمانی وجود داشته باشد. شورای همکاری خلیج فارس به همراه مصر و اردن و دیگر کشورها تلاش میکنند تا تمامی گروههای سیاسی از جمله حوثیها را به دستیابی به راهکاری سیاسی مشترک دعوت کنند.» وی مدعی شد که این اقدام هرگز هدف سیاسی نداشته و پیگیر رویکردی سیاسی است. فیصل با متهم کردن دولتها و رسانههای غربی به نگاهی نسنجیده درباره ایران، ادعای حمایت تسلیحاتی ایران از حوثیها، حتی در زمان «علی عبدالله صالح» را تکرار کرد.
این نشریه آلمانی گفتوگو با فیصل را با سیاستهای این کشور در قبال سوریه پیگیری کرد و با اشاره به رویکرد عربستان در نخستین ماههای بحران در این کشور از وی پرسید که آیا میتواند اینکه کشورش و دست کم اشخاصی در دولت از داعش حمایت میکنند را رد کند. فیصل با قبیح خطابکردن داعش هرگونه حمایت دولتی و فردی عربستان از این گروه تروریستی را رد کرد. اشپیگل از فیصل پرسید که وی در حالی داعش را قبیح خطاب میکند که تعبیر این گروه تروریستی از اسلام بسیار شبیه تعبیر وهابیت از آموزههای قرآن در عربستان است. رئیس پیشین سازمان اطلاعاتی عربستان گفت که داعش در تلاش برای توجیه عملکرد خود است و با دزدیدن (مفاهیم) از مسلمانان این کار را انجام می دهد. این نشریه آلمانی در بخش دیگری از این گفتوگو به مجازاتهای سختگیرانه در عربستان که جهان را شوکه کرده است اشاره کرد و گفت که عربستان با این اوضاع در دوران ملک سلمان چه آیندهای خواهد داشت؟ فیصل گفت که عربستان همچنان رو به جلو حرکت میکند و تلاش می کند تا از اشتباهاتش درس بگیرد انتهایپیام/
94/02/25 - 13:32
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]