واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تثبیت کرسی های دانشگاهی شیعه شناسی، زبان و ادبیات فارسی درایتالیا رم – ایرنا - سومین دوره آموزشی ایران شناسی شامل معرفی زبان فارسی و شیعه شناسی در بخش مطالعات عربی و اسلام شناسی دانشگاه شهر"پالرمو" در جنوب ایتالیا آغاز شد.
به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، دوره جدید آموزشی شیعه شناسی ، زبان و ادبیات فارسی در بخش مطالعات عربی و اسلام شناسی دانشگاه شهرپالرمو، توسط دکتر عباسعلی شاملی استاد دانشگاه المصطفی در 18 جلسه و در سطح فوق لیسانس و دکتری آغاز شد.
در این دوره که همانند دوره های پیشین به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در ایتالیا برگزار می شود، تدریس زبان و ادبیات فارسی برای دانشجویان زبان های خارجی در سطوح کارشناسی و ارشد با استفاده از بسته های آموزشی زبان فارسی جامعه المصطفی العالمیه در یک دوره فشرده ( از 7 الی 16 ماه می ) عرضه می شود.
تجزیه و تحلیل کلامی جایگاه و اهمیت امامت، ولایت، خلافت و چگونگی شکل گیری فرقه های شیعه و تمرکز بر تبیین نظام باورهای شیعه امامی موضوعاتی بودند که امسال در دانشکده مذکور از سوی استاد ایرانی حوزه و دانشگاه برای دانشجویان دوره کارشناسی ارشد ارائه شد و مورد کاوش و گفت و گو قرار گرفت.
قربانعلی پورمرجان رایزن فرهنگی اسلامی ایران در نشستی که اخیرا با مقام های دانشگاه پالرمو داشت ضمن گفت و گو برای تثبیت کرسی های مذکور ظرفیت های دیگر همکاری علمی و فرهنگی را مورد بازشناسی و کاوش قرار داد. آمادگی برای همکاری های علمی در حوزه های پژوهشی پیشینه حضور و نقش اسلام و مسلمانان در استان سیسیل، جایگاه و نقش حضور بیش از یک قرن حکومت فاطمیون در این ایالت، بازتاب و انعکاس اسلام و آموزه های اسلامی در کتاب های درسی این ایالت، مبادله های علمی و فرهنگی در حوزه ترجمه آثار اسلامی از زبان های فارسی و عربی به زبان ایتالیایی از جمله محورهای مهم و قابل توجهی هستند که رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا با کمک دانشگاه المصطفی در قم به دنبال ارائه درس های شیعه شناسی و زبان و ادبیات فارسی با دانشکده شرق شناسی و زبان های خارجی این دانشگاه در میان گذاشته است.
پروفسور "روبرتو لاگالا" رییس دانشگاه پالرمو در این دیدار اظهار داشت: من همواره از تعامل با دانشگاه های ایران خرسند بوده ام و معتقدم که سیسیل برای ورود مسلمانان و ایرانیان دروازه بسیار خوبی است چراکه جای پای آنها از قرنها پیش در این منطقه قابل مشاهده و پیگیری است و ما می توانیم میزبان خوبی برای آنها باشیم .دانشگاه پالرمو با داشتن نزدیک به 60 هزار دانشجو و بیش از دو هزار استاد یکی از دانشگاه های مهم ایتالیا است که از استقلال بیشتری هم برخوردار است .
ما در انواع رشته های علوم انسانی ، پزشکی و فنی دانشجو داریم و در سالهای اخیر گرایش دانشجویان خارجی برای ادامه تحصیل در دانشگاه پالرمو بیشتر شده است تا جایی که در سال 2015 نزدیک به 25 درصد از دانشجویان دوره دکترای این دانشگاه را دانشجویان خارجی تشکیل می دهند بنابر این دانشگاه پالرمو آمادگی برای جذب دانشجویان ایرانی را دارد و از هیچ مساعدتی در این زمینه دریغ نمی کنیم .
وی افزود : برای ایجاد جامعه ای امن و باثبات چیزی بهتر از تبادل استاد و دانشجو نیست .با تبادل دانشجو و استاد است که اندیشه های جدید به جامعه ما وارد و ایده های ما هم از طریق آنها در دنیا پخش می شود و نتیجه این امر تعامل صلح دوستانه در عرصه بین المللی است .
در این ملاقات روابط دوجانبه بین آن دانشگاه و رایزنی فرهنگی سفارت کشورمان در رم بر اساس یادداشت تفاهمی که در سال 2013 بین دانشگاه پالرمو و پژوهشکده علوم اجتماعی وزارت علوم ، تحقیقات و فن آوری ایران به امضا رسیده بود، مورد بررسی قرار گرفت .
اروپام*5*461*1549
24/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]