واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۰:۳۹ق.ظ)
با مشارکت مردم عوامل تخريب در منابع طبيعي کاهش مييابد موج- معاون حفاظت و امور اراضي سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري کشور حفاظت مشارکتي را رويکرد اصلي اين سازمان دانست و گفت: مشارکت مردم عوامل تخريب در منابع طبيعي را کاهش ميدهد.
به گزارش خبرگزاري موج، مسعود منصور در سومين نشست هم انديشي حفاظت مشارکتي خاطرنشان ساخت: رويکرد سازمان جنگلها متناسب با مشکلات بوجود آمده در منابع طبيعي تغيير کرده و اين رويکرد مبتني بر حفاظت مشارکتي است.
وي گفت:در اين رويکرد اصل اين است که به جاي کاشت گونه جديد، منابع و گونههاي موجود را حفظ کنيم و اين کار را نيز از طريق مشارکت مردم و بهرهبرداران انجام دهيم.
منصور اجراي طرح کاداستر را يکراه حل مناسب براي کاهش استعلامات و عوامل تخريب در منابع طبيعي خواند و افزود: طرح کاداستر و صدور اسناد تکبرگي هجمه به منابع طبيعي را کم کرده و از تصرفات افراد سودجو و زيادهخواه جلوگيري ميکند.
مسعود منصور همچنين وانمود کرد: در قالب اين طرح، حفاظت از عرصههاي منابع طبيعي نظير پيشگيري از آفات و امراض درختان، جلوگيري از آتشسوزي جنگلها و مراتع و همچنين جلوگيري از تخريب و تصرفات اراضي به مجريان طرحهاي منابع طبيعي و مردم واگذار ميشود و سازمان تسهيلات لازم و مشارکتهاي فني را به متقاضيان ارائه ميدهد.
وي به افزايش اعتبارات طرح حفاظت مشارکتي در سال جاري اشاره کرد و گفت: با ارائه رهنمودهاي مقام معظم رهبري و حمايت دولت، سازمان جنگلها براي برچيدن بسترهاي زمينخواري و کاهش عوامل تخريب منابع طبيعي سعي و تلاش خود را نسبت با ساليان گذشته دوچندان ميسازد.
در ادامه مديرکل دفتر حفاظت و حمايت سازمان جنگل، ها،مراتع و آبخيزداري کشور با اشاره به اين که چرا ما دنبال حفاظت مشارکتي هستيم، به ۳ نوع مديريت در منابع طبيعي اشاره کرد.
ايشان مديريت قبل از ملي شدن اراضي در سال ۱۳۴۱،دوره بعد از ملي شدن اراضي و دوره بعد از انقلاب تا چند سال پيش را نام برد و گفت: در دوره اول مديريت از طريق مردم و توسط ساختار ايلي انجام ميشد.
وي به رويکرد دولت جديد و سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري کشور به مشارکت مردم اشاره و بيان کرد: نقيصهها و شاخصهاي منفي از قبيل افت سفرههاي آب زيرزميني، عدم تجديد حيات و زادآوري گونههاي جنگلي و مرتعي و شيوع آفات و بيمارها، وقوع ريز گردهها نشان داد که بايد رويکرد را تغيير داد.
افراسيابي گفت: در قالب تفاهمنامههايي که با صاحبان عرف و بهرهبرداران منعقد خواهد شد، حفاظت از عرصههاي منابع طبيعي به آنها واگذار ميشود و دولت تسهيلات لازم و مشارکتهاي فني را به متقاضيان ارائه داده و آنها از اين طريق عرصههاي منابع طبيعي را حفظ خواهند کرد.
بر اساس اين گزارش، در سومين نشست همانديشي طرح حفاظت مشارکتي، مديران منابع طبيعي 8 استان؛ فارس، اصفهان، بوشهر، کهکيلويه و بويراحمد، لرستان، چهارمحال و بختياري، هرمزگان و زنجان که جزو استانهاي پايلوت در اجراي طرح مزبور بشمار ميروند، حضور داشتند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]