واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
خوردنیهای روزهای امتحان
رژیم غذایی مناسب در روزهای امتحانات موجب افزایش تمرکز، هوشیاری، یادآوری مطالب و کاهش استرس میشود.
شهرزاد محمدیان، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی، در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: روزهای امتحانات به دلیل افزایش استرس، دفع کلسیم، آب و مایعات بدن افزایش مییابد. به همین دلیل مصرف روزانه حداقل 2 لیوان شیر ضروری است همچنین افرادی که با مصرف شیر دچار مشکل گوارشی میشوند مصرف ماست بعد از امتحان یا شیرهای مخلوط مانند شیر موز در وعده صبحانه توصیه میشود.
محمدیان در خصوص اهمیت وعده صبحانه افزود: مصرف صبحانه و تنظیم قند خون به کمک آن موجب افزایش تمرکز و قدرت یادآوری مطالب میشود. در صبحانه بهتر است از غلات سبوس دار و مواد غذایی حاوی فیبر بیش تر استفاده شود. و بهای استفاده از نان لواش و تافتون که سبوس کمتری دارند و نان سنگک و بربری که اخیرا بیشتر با گروههای بدون سبوس پخت میشود از نان های ضخیم صنعتی و بسته بندی مورد تایید وزارت بهداشت، نانهای چند غله و نان جو استفاده کنند. این نانها موجب تنظیم قند خون میشوند.
وی افزود: استفاده از نان جوهای فانتزی خیلی مورد تایید نیست زیرا اغلب بجای استفاده از سبوس از عصاره مالت و پودر کاکائو و از این قبیل مواد جهت قهوهای کردن نان استفاده میکنند.
وی ادامه داد: اگر فاصله زمانی صبحانه تا امتحان نهایتا یک ساعت باشد صبحانه سبک تر مثل یک لیوان شیر موز به همراه 56 کشمش و یا یک برش نان جو و پنیر و گردو استفاده کرد. اما اگر فاصله صبحانه تا امتحان بیش از دو ساعت باشد میتوان صبحانه کاملی مصرف کرد و به وعده صبحانه یک لیوان شیر و خرما، تخم مرغ و عدسی اضافه کرد و یا پس از صرف صبحانه سبک به فاصله یک یا دو ساعت میان وعده مصرف کرد.
وی افزود: در طول امتحانی هر 15 دقیقه یک بار یک شکلات کاکائویی یا یک خرمای سیاه و یا دو عدد خرمای خشک استفاده کرد. خرمای خشک به دلیل آنکه تا دو ساعت موجب تنظیم قند خون میگردد بهتر از خرمای سیاه است. همچنین همراه داشتن یک بطری آب یا شربت آبلیموی تازه رقیق شده (500 سی سی آب+ 1 قاشق عسل+ 2 یا 3 قطره آب لیموی تازه) موجب کاهش استرس و افزایش تمرکز میگردد.
وی تصریح کرد: استفاده از آب میوه در طول امتحان به خصوص امتحانهای طولانی توصیه نمیشود مگر آنکه رقیق شده باشد زیرا شیرینی زیاد آن موجب افزایش شدید قند خون و نهایتا یک ساعت بعد موجب افت شدید قند خون میگردد که در نتیجه آن موجب بهم خوردن تمرکز و کاهش قدرت فکر میشود.
محمدیان در خصوص مواد غذایی مصرفی در شب امتحان گفت: در شب امتحان گوشت قرمز، فستفودها، مواد غذایی شور، با فیبر زیاد و نفخ آور را نباید استفاده کرد.
وی در پایان توصیه کرد: روزهای امتحانات همه مواد غذایی را به تناسب باید مصرف کرد. در روز قبل مصرف سه واحد گوشت سفید،خصوصا ماهی و میگو که به دلیل فسفر زیاد موجب افزایش قدرت فکر میشود توصیه میشود همچنین کربوهیدراتهای سبوسدار، در صورت نداشتن اضافه وزن، مصرف مغز تخمه آفتابگردان، مصرف میوههای خشک و یا میوههای تازه با پوست که به علت داشتن فیبر موجب ثابت ماندن قند خون میشود موجب افزایش تمرکز میگردد.
انتهای پیام /
اخبار مرتبط
در روز امتحان مصرف چای را محدود کنید
زني كه با آزمون رانندگي به سرطانش پي برد + تصاوير
با این پنج خوراکی شب امتحان 20 بگیرید
مصرف مواد پروتئيني موجب افزايش تمركز افراد ميشوند
مصرف منابع غنی فیبر در ایام امتحانات استرس را کاهش می دهد
شب امتحان غذاي چرب و سرخ شده نخوريد، صبح روز امتحان صبحانه بخوريد
۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۶:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]