واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۷:۲۶ق.ظ)
ابتکار: «مصايب ناخوانده امضا کردن يک طرح» موج -
به گزارش خبرگزاري موج، «مصايب ناخوانده امضا کردن يک طرح» عنوان سرمقاله روزنامه ابتکار است که در آن مي خوانيد:
امضاي 80 نفر از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي پاي طرح توقف مذاکرات، با اعلام جعلي بودن شماري از اين امضاها از سوي برخي نمايندگان امضا کننده، به چالش کشيده شده است.
نکته مهم آن است که رييس مجلس پيش از اعلام وصول سه فوريت اين طرح در مجلس نسبت به آن واکنش نشان داد و با اين طرح مخالفت کرد و بنابراين پيش از طرح موضوع در صحن علني نيز مشخص بود که اين طرح نه تنها حمايت اکثر نمايندگان مجلس را به دنبال نخواهد داشت بلکه از نظر رييس اين نهاد قانون گذار نيز غيرکارشناسي توصيف شده است.
با اين همه موضوعي که درباره اعلام جعلي بودن برخي از امضاهاي طرح نامبرده اهميت بسيار دارد، چيز ديگري است! در واقع بر اساس آيين نامه داخلي مجلس شوراي اسلامي، خواسته هاي نمايندگان در قالب هاي مشخصي قابليت ارائه به هيئت رييسه و صحن علني مجلس را دارد.
بر همين اساس هرگونه طرحي از سوي نمايندگان مجلس با شيوه مرسوم و مشخصي نوشته و به هيئت رييسه تقديم مي شود. از اين نظر موضوع جعلي بودن برخي امضاهاي سه فوريت طرح توقف مذاکرات هسته اي، افزون بر اين که موجب سست شدن پايه هاي انديشه دلواپسانه در قوه مقننه و بدنه جامعه مي شود، از سويي نيز اين پرسش را در ذهن تــداعي مي کند که با توجه به مشخص بودن سازکار ارائه طرح نمايندگان در مجلس، چگونه امکان جعل امضا وجود دارد.
به نظر مي رسد معادلات اين موضوع مي تواند دربردارنده شايبه تسامح و تساهل برخي از نمايندگان در امضاي برخي از طرح ها باشد. به اين معني که برخي از نمايندگان بدون دقت نظر کافي در مطالعه طرح ها و قالب ارائه آنها به صحن علني، اقدام به امضاي آنها مي کنند.
بديهي است که هر طرحي ابتدا با مکتوب کردن از سوي طراح آن به ديگر نمايندگان براي امضا تحويل داده مي شود، و امضاي نمايندگان در ذيل همان طرح و بر روي همان برگ کاغذ به طرح نوشته شده سنديت و اعتبار قانوني براي مطرح شدن در صحن علني مي دهد، بنابراين غريب الوقوع است که با جابجايي برگه ها بتوان امضاهاي نمايندگان را در تاييد يک طرح جعل کرد. در اين صورت تنها راه براي جعل امضا، ناخوانده امضا کردن برخي طرح ها از جمله طرح توقف مذاکرات است.
در صورت صحت داشتن اين شايبه، بايد نگران وضعيت موضع گيري هاي مجلس در امور مهمي همچون مذاکرات هسته اي و حتي ديگر مسايل سياسي داخلي، منطقه اي و جهاني باشيم. چرا که در اين صورت و با اين کم توجهي هاي خطير، اعتماد عمومي به اعتبار موضع گيري نمايندگان در مجلس به عنوان سند نرم افزاري اداره کشور، کاسته خواهد شد.موضوع طرح سه فوريت توقف مذاکرات، در واقع يک بازي باخت-باخت براي نمايندگان مخالف دست يابي به توافق هسته اي است.
به بيان ديگر هم نمايندگان طراح آن به واسطه عملکرد احساسي و شتابزده خود که رييس مجلس هم بر آن تاکيد کرد، بازي اعتبار را باختند و هم کساني که امضايشان را بدون دقت نظر کافي پاي آن انداختند. گروه دوم با اعلام جعلي بودن امضاها، اگرچه سنديت طرح مذکور را از اعتبار انداختند، اما نشان دادند که موضع گيري ها و احيانا خواسته هايشان دست کم در برخي موضوعات قابل استناد نيست.
نويسنده: شايان ربيعي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]