واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دیپلمات کهنه کار آمریکایی: عزم اوباما برای رسیدن به توافق با ایران خلل ناپذیر است نیویورک- ایرنا- توماس پیکرینگ دیپلمات برجسته آمریکایی، تلاش برخی کشور های عرب منطقه خلیج فارس با هدف تغییر موضع اوباما در خصوص گفت وگوهای هسته ای با ایران را تلاشی بیهوده خواند و گفت که اوباما در شرایط سیاسی بسیار دشوارتری نشان داده که برای رسیدن به یک توافق جامع با ایران، عزم خلل ناپذیری دارد.
این دیپلمات باسابقه آمریکایی و سفیر پیشین این کشور در سازمان ملل متحد با اشاره به عزم راسخ تیم های مذاکره کننده در گفت وگو های هسته ای، رسیدن به توافق جامع حتی پیش از پایان موعد تعیین شده را نیز محتمل دانست.
وی با اشاره به اینکه تنظیم یک متن کامل و منسجم و قابل توافق از سوی طرفین کار پیچیده و دشواری است، گفت: با توجه به اسناد مربوط به این گفت وگو ها و سخنانی که او در هفته های اخیر در مذاکرات مقامات عالیرتبه هر دو طرف شنیده است، هر دو طرف هم اراده سیاسی لازم و هم حسن نیت مورد نیاز و تمایل به پایان دادن به این مسأله را دارند.
پیکرینگ ادامه داد: یکی از نکات مثت و امید بخش این است که اوباما توانست کنگره و بویژه سنای آمریکا را متقاعد کند که پیش از پایان یافتن زمان تعیین شده برای اجرای تعهدات جاری در این توافقنامه، اقدامی در جهت اختلال در این توافقنامه نکند و در نتیجه این اطمینان وجود دارد که کنگره آمریکا برای مدت قابل ملاحظه ای به اقدامات نابهنگام برای کارشکنی در مسیر این توافق متوسل نشود.
این دیپلمات آمریکایی که در طول بیش از 50 سال فعالیت های سیاسی خود سمت سفیر آمریکا در کشور های مختلفی از جمله روسیه، هند، رژیم صهیونیستی، السالوادور و نیجریه را برعهده داشته، گفت: با توجه به بیانیه هایی که چه از طرف قدرت های نظامی و چه قدرت های سیاسی ایران صادر شده، برای من کاملاً روشن است که طرف ایرانی هم در جهت حصول این توافق به موضع مدارا روی آورده و به پایان گرفتن این مسأله تمایل بیشتری پیدا کرده است.
پیکرینگ این طور اضافه کرد که نشانه های موجود، همه گواه بر این هستند که شرایط مثبت و مستعدی برای رسیدن به این توافق شکل گرفته اما هنوز امکان این که عواملی موجب اختلال در روند این توافق بشوند، وجود دارد و اتفاقات مختلفی ممکن است مایه دلخوری و ترشرویی طرفین شده و یا در جریان تنظیم این متن، اختلافاتی ظهور کند که این روند را به مخاطره بیندازد.
وی در عین حال بر این نکته تأکید کرد که به نظر او افرادی که برای انجام این مذاکرات در نظر گرفته شده اند، افراد باتجربه و آگاهی هستند و توانایی این را دارند که با مشکلات و چالش های قابل تصور در این روند برخورد سازنده ای داشته باشند.
نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل درپاسخ به سؤال ایرنا در ارتباط با امتناع پادشاه عربستان برای حضور در کنفرانس کمپ دیوید که به گفته پیکرینگ به منظور گفت وگو بر سر مسایل امنیتی مربوط به توافقنامه هسته ای و اثرات این توافق در مناسبات سیاسی منطقه صورت می گیرد، گفت: این واکنش پادشاه عربستان به نظر من واکنش نومید کننده بود اما نباید به آن به عنوان یک فاجعه نگاه کرد و بهتر است آن را به حساب این بگذاریم که "سلمان ابن عبدالعزیز مرد مسنی است که ترجیح داده است به جای شرکت در این کنفرانس، در خانه بماند و به کارهای دیگرش بپردازد."
این دیپلمات کهنه کار آمریکایی اظهار داشت: در نهایت باید منتظر نتایج این دیدارها ماند و دید که موضع اغراق آمیزی که شیوخ خلیج فارس در ارتباط با پیامد های توافق هسته ای در منطقه گرفته اند در این دیدارها چگونه مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت و طرفین با چه نتایجی از این دیدار ها بیرون خواهند آمد.
وی افزود: تردیدی نیست که آمریکا خواهان خاورمیانه ای امن و باثبات است و این امید می رود که آمریکا در آینده، روابط دوستانه ای با ایران برقرار کند.
پیکرینگ ادامه داد که به نظر او برقراری چنین رابطه ای با ایران نه تنها در تعارض با اهداف مورد نظر آمریکا یعنی ایجاد ثبات و امنیت و تعادل قدرت در منطقه نیست، بلکه در راستای تحقق این اهداف خواهد بود.
وی با تصریح اینکه به نظر او ترس و نگرانی این کشور ها در ارتباط با موضوع هسته ای ایران ترس بی اساسی است، هدف اصلی اوباما از دعوت رهبران کشور های عرب خلیج فارس به واشنگتن و کمپ دیوید را، دادن اطمینان به آنها در مورد پایبندی به این اهداف و شنیدن نظرات آنها در این خصوص دانست و اضافه کرد که اوباما قصد دارد به این رهبران اطمینان بدهد که رسیدن به توافق با ایران، خطری برای آنها در بر نخواهد داشت.
پیکرینگ در پاسخ یه این سوال که آیا به نظر شما فشار کشور هایی مثل عربستان سعودی و برخی کشورهای خلیج فارس بر اوباما تأثیری در روند این مذاکرات بویژه در این مرحله حساس خواهد داشت یا نه، گفت: یادمان باشد که اوباما در ارتباط با مذاکرات هسته ای در شرایط سخت تری قرار داشته و یکی از نمونه های آن، ناخرسندی آشکار نتانیاهو از ادامه این مذاکرات و آمدن او به واشنگتن بود که صرفاً به منظور متوقف ساختن این گفت وگوها صورت گرفت.
سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل افزود: اوباما در چنان شرایطی نشان داد که عزم او به پایان بخشیدن به این مسأله راسخ تر از آن است که تحت تأثیر این تحریکات قرار بگیرد و مصمم است تا به رغم همه این تلاش ها، توافق با ایران را عملی کند و این عزم تاکنون هیچگونه تغییری نکرده است.
اروپام**3**541**1504
22/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]