واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: در گفت وگو با ایرنا کارشناس جهان اسلام: اقدام عربستان در کشتار مسلمانان بی گناه با پوشش جنگ فرقه ای محکوم است پکن - ایرنا - یک کارشناس مسائل بین الملل و فرق اسلامی تصریح کرد: توقف جنگ و خونریزی در یمن خواسته همه مسلمانان جهان است و عربستان سعودی و هم پیمانانش باید به جای آتش بس موقت پنج روزه، آن را برای همیشه تمدید کنند.
«لیو بانگ شون» معروف به «ابراهیم» که از اعضای فعال انجمن جوانان مسلمان چین و از تحلیل گران مسائل بین الملل است، روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در پکن اظهار داشت: هر چند که برخی از جریانات سعی دارند درگیری های جاری در یمن را به عنوان نوعی جنگ فرقه ای تبیین کنند اما واقعیت این است که شرایط فعلی در یمن یک بحران سیاسی است که با دخالت کشورهای غربی ابعادی گسترده یافته است.
کارشناس مسائل جهان اسلام با انتقاد از رویکرد عربستان سعودی در فرقه ای جلوه دادن درگیری های یمن، این اقدام را توجیحی برای تجاوزات خاندان سعودی به این کشور دانست و گفت: استفاده مقامات سعودی از الفاظی چون «شورشیان شیعه» و «دولت سنی» در خصوص بحران یمن با دو هدف مشروعیت بخشی به تجاوز نظامی به این کشور از و جلب حمایت همه جانبه کشورهای سنی مذهب صورت می گیرد.
وی همچنین با اشاره به آیات قرآن کریم در خصوص مخالفت قاطع دین مبین اسلام با کشتار انسان های بی گناه یادآور شد: در قرآن کریم تاکید شده که کشتن یک انسان بی گناه به مثابه کشتار تمام انسان ها و نجات یک انسان از مرگ به منزله نجات تمام افراد روی زمین است؛ این نگاه که به صورت قاطع در تضاد با کشتار انسان های بیگناه است، نگاهی است که در ماجرای بمباران یمن در عمل نقض شده است.
عضو انجمن جوانان مسلمان چین، کشتار مردم بی گناه یمن به دست نیروهای نظامی عربستان و ائتلاف کشورهای غربی را جنایت فجیع توصیف کرد و ادامه داد: واقعیت این است که چنین اقداماتی نه تنها در خصوص مسلمانان که اگر علیه انسان های دیگر و غیر مسلمانان نیز صورت گیرد، جنایتی غیرقابل بخشش علیه بشریت است؛ بنابراین باید از هر حرکتی برای توقف چنین روندی از جمله آتش بس قویا حمایت نمود.
«لیو بانگ شون» با اشاره به تاکیدات مکرر کتاب آسمانی مسلمانان بر وحدت و تصریح پیامبر مکرم اسلام (ص) بر لزوم اتحاد امت اسلامی اظهار داشت: متاسفانه ما شاهدیم که به رغم تاکیدات صریح متون اسلامی بر لزوم اتحاد در جهان اسلام در عین اختلافات احتمالی، کشورهایی چون عربستان با تشدید و تعمیق اختلافات، به درگیری های فرقه ای علاقه نشان می دهند و این رویکردی است که شادی دشمنان جهان اسلام را در پی داشته و خواهد داشت.
عربستان با ائتلاف 9 کشور عربی منطقه به جز عمان از ششم فروردین ماه سال جاری حملات گسترده ای علیه فقیرترین کشور عربی منطقه به اجرا گذاشت تا «عبد ربه منصور هادی» رییس جمهوری فراری و مستعفی را به حاکمیت بازگرداند و از قدرت گرفتن جنبش انصارالله که امنیت شهرهای یمن را تامین می کردند، جلوگیری کند.
ریاض بعد از 27 روز بمباران زیرساخت های یمن و از بین بردن تاسیسات حیاتی این کشور بدون آن که به اهداف اعلام شده دست یابد، اعلام آتش بس کرد اما بعد از آتش بس تبلیغاتی اعلام شده همچنان یمن را هدف حملات هوایی قرار داده و باندهای فرودگاه بین المللی صنعا را هدف قرار داده تا از کمک رسانی به مردم این کشور جلوگیری کند.
هر چند گروهی متشکل از 17 نهاد کمک رسان بین المللی اعلام کردند که آتش بس پنج روزه برای رساندن کمک به مردم یمن که بیش از شش هفته است هدف حملات عربستان و همپیمانانش قرار دارند کافی نیست، اما عربستان علاوه بر تجاوز هوایی، فرودگاه ها و بنادر یمن را تحت محاصره قرار داده و امکان رساندن محموله های کمکی را سلب کرده است.
سازمان های بین المللی و نهادهای کمک رسان درباره بروز بحران انسانی در نتیجه نابودی زیرساخت ها و محاصره یمن، هشدار داده اند.
آساق*231*1597
22/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]