واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۹:۲۸ق.ظ)
تصويب سي هزار ميليارد ريال تسهيلات براي خريد گندم موج - گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي درباره عملکرد يک ساله طرح تحول نظام سلامت و گزارش سازمان مديريت و برنامهريزي کشور از نحوه اختصاص تسهيلات براي خريد تضميني گندم از اتفاق هاي مهم جلسه هيأت دولت به رياست حسن روحاني، رئيس جمهوري، در شامگاه ديروز، يکشنبه، بود که ارائه شد.
به گزارش خبرگزاري موج، حسن روحاني شامگاه ديروز در جلسه هيأت دولت با اشاره به گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي درباره «عملکرد يکساله طرح تحول نظام سلامت»، اظهار داشت: از سالهاي گذشته همواره اجراي طرح تحول سلامت مطرح بوده است، اما؛ اين دولت با تفضل الهي توفيق گام نهادن در اين مسير خطير را پيدا کرد.
رئيس جمهوري اجراي اين طرح در چنين گسترهاي را موجب شگفتي برخي از رؤساي کشورها عنوان کرد و بر استمرار آن تا دستيابي به کليه اهداف طرح تأکيد کرد.
روحاني همچنين سازمان مديريت و برنامهريزي را به تأمين منابع مورد نياز طرح و پرداخت به موقع مطالبات بيمهها موظف نمود.
گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي درباره «عملکرد يکساله طرح تحول نظام سلامت» به هيأت وزيران ارايه شد.
بر اساس اين گزارش از ابتداي اجراي طرح تحول نظام سلامت تاکنون، تعداد ۹ ميليون و ۲۰۰ هزار نفر متقاضي دريافت دفترچه بيمه پايه سلامت بودهاند که از اين تعداد بيش از هشت ميليون نفر مشمول دريافت مزاياي آن شدهاند. علاوه بر آن، ميزان پرداختي بيماران بستري در بيمارستانهاي تحت پوشش وزارت بهداشت از ۳۷ درصد در بهار سال ۱۳۹۲ به سه درصد در مناطق روستايي و شش درصد در مناطق شهري کاهش يافته است.
همچنين اقلام دارويي در دسترس بيمارستانها از ۳۲۰ قلم دارو به ۷۵۰ قلم افزايش يافته که رشد ۱۳۴ درصدي را در پي داشته است.
انجام ۳۳ ميليون ويزيت استاندارد در سراسر کشور و ايجاد ۵۸۵ کلينيک ويژه بيمارستاني و دانشگاهي و ۱۷ پايگاه اورژانس هوايي از ابتداي اجراي طرح تحول نظام سلامت تاکنون، از جمله موارد اشاره شده در اين گزارش است.
بازسازي يک ميليون و ۴۰۰ هزار متر مربع از فضاي بيمارستانها که موجب رضايتمندي ۸۶ درصدي بيماران از محيط درماني مراکز درماني دانشگاهها شده است، رشد ۴۴ درصدي در تأمين ملزومات مصرفي بيمارستانها، ارتقاي کيفيت هتلينگ در بيمارستانهاي دولتي، ترويج زايمان طبيعي با تعداد ۴۷۰ هزار زايمان طبيعي در سال ۱۳۹۳ و افزايش رشد آن در مقايسه با زايمان به روش سزارين نيز از جمله دستاوردهاي اين طرح بوده است.
نحوه اختصاص تسهيلات براي خريد تضميني گندم
همچنين در اين جلسه سازمان مديريت و برنامهريزي کشور گزارشي از نحوه اختصاص تسهيلات براي خريد تضميني گندم ارايه کرد. براساس پيشنهاد اين سازمان، بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران مکلف است معادل سي هزار ميليارد ريال تسهيلات براي خريد گندم و محصولات اساسي و استراتژيک کشاورزي توليد داخل در اختيار مباشر معرفي شده توسط وزارت جهاد کشاورزي قرار دهد.
در ادامه جلسه، تعدادي از پيشنهادهاي دستگاههاي اجرايي پس از بحث و بررسي، به تصويب هيأت وزيران رسيد که اهم آن به شرح زير است؛
با توجه به بحران خشکسالي، استفاده بيرويه از آب تالابها و زهکشي و خشک کردن اراضي باتلاقي و تبديل آنها به اراضي کشاورزي و نيز جلوگيري از انتقال آب به درياچهها، هيأت وزيران برنامه حفاظت، احيا و مديريت درياچهها و تالابهاي کشور را به تصويب رساند.
به روز رساني و بازنگري راهبردها و برنامه عمل ملي حفاظت و احياي تالابها، تهيه و اجراي برنامه مديريت زيست بومي تالابها با اولويت تالابهاي بحراني و خسارت ديده، تهيه و تصويب حد بستر تالابها، الزام به رعايت ضوابط پايداري تالابها در هر گونه بهرهبرداري و عمليات عمراني، معدني، صنعتي، کشاورزي، اقتصادي در بستر تالابها، اولويت تخصيص حقابه محيط زيستي تالابها از رودخانههاي بالادست پس از تأمين آب شرب و تهيه و اجراي برنامه کشاورزي پايدار و سازگار با محيط زيست در حوضههاي آبريز تالابهاي بحراني و خسارت ديده با لحاظ ارزش اقتصادي آب و بدون گسترش سطح اراضي کشاورزي از محورهاي اين برنامه است.
دولت همچنين با اصلاح يک ماده از اساسنامه شرکت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهر تهران موافقت کرد. براساس اصلاح اساسنامه فوق، مدير عامل شرکت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران ميتواند قسمتي از اختيارات خود را با حفظ مسووليت به هر يک از اعضاي هيأت مديره يا ديگر کارکنان شرکت يا مديران وزارت راه و شهرسازي در هر يک از استانها يا مديران شرکتهاي زيرمجموعه واگذار نمايد.
ذرت و جو به ترتيب در استانهاي خوزستان و کرمانشاه براي عرضه در بورس کالاي ايران
با تصويب هيأت دولت، محصولات ذرت و جو به ترتيب در استانهاي خوزستان و کرمانشاه به منظور عرضه در بورس کالاي ايران تعيين شد. از جمله دلايل انتخاب اين محصولات و استانهاي مذکور عبارتند از:
- استراتژيک بودن اين محصولات براي کشور
- سطح بالاي توليد جهت کشف نرخ منصفانه
- وجود زيرساختهاي لازم و آمادگي نهادهاي متولي در اين بخشها و آموزش و فرهنگ سازي مناسب براي فعالان در اين استانها
- امکان ايجاد شرايط ذخيرهسازي و انبار کردن محصول
- رقابتي بودن بازار فروش و تقاضاي اين محصولات
- سابقه عرضه در بورس کالاي ايران.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]