تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سفره هايتان را با سبزى، زينت دهيد ؛ زيرا سبزى با بسم اللّه الرحمن الرحيم، شيطان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844400473




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رسانه های مجازی، ابزار تاثیرگذار در کشورهای عربی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رسانه های مجازی، ابزار تاثیرگذار در کشورهای عربی تهران - ایرنا - رائد شوقوم در مقاله ای در نشریه عرب ویکلی نوشت: رسانه های اجتماعی در حال دگرگونی چهره خاورمیانه هستند؛ منطقه ای که در آن کنترل آنچه مردم می خوانند و می بینند و حتی سانسور رسانه ها، اکنون دیگر چندان ممکن نیست.


ارتباط اینترنتی و فن آوری های همراه در جهان عربی در حال برجای گذاشتن اثرات مهمی بر اقتصاد، جوامع و حاکمیت در کشورهای این منطقه است. بیش از 150 میلیون کاربر اینترنتی در 22 کشور اتحادیه عرب وجود دارد. در کنار رواج اینترنت، تلفن های همراه با نرخی حدود 110 درصد در سطح منطقه گسترش یافته است ضمن آنکه فن آوری شبکه های اجتماعی هم حدود 75 میلیون کاربر فعال دارد.
جواد عباسی، بنیان گذار و مدیرکل گروه مشاوران عربی، که یک شرکت پژوهش و مشاوره در زمینه ارتباطات، رسانه و بازارهای مالی کشورهای عربی است، می گوید: "از این پس ممکن نیست که دولت های منطقه مردم را کنترل کنند. اینترنت و رسانه های اجتماعی، یک سکوی باز و آزاد برای گفتگوها، انتقادات و اظهارنظر و حتی تهییج و تحریک جامعه فراهم آورده اند.
وی هشدار می دهد که هرچند رسانه های اجتماعی به وسیله ای برای بازشدن نگاه مردم تبدیل شده اما بسیاری از کاربران هم از آن به عنوان ابزاری برای گسترش ایدئولوژی های مسموم و کاشتن تخم آشوب در کشورهای عربی استفاده می کنند.
خیزش های بی سابقه عربی در سال 2011 که رژیم های مصر، لیبی و تونس را سرنگون کرد، نشانگر تاثیری است که اینترنت و گسترش فن آوری های همراه بر اقتصاد، جامعه و حاکمیت دراین منطقه دارد. هرچه می گذرد، کشورهای بیشتری در می یابند که آگاهی اقتصادی جامعه که به دلیل دسترسی به اطلاعات و زیرساخت های فن آوری ارتباطات ممکن شده، نقشی اساسی در رشد و توسعه منطقه ایفا می کند.
دگرگونی های فرهنگی در جوانان منطقه، نوعی تقاضا و نیز انرژی خلاقی را برای تامین محتواهایی به زبان عربی ایجاد کرده است که فرصتی است برای رسانه های منطقه و نیز توئیتر، فیسبوک و دیگر رسانه های اجتماعی مجازی تا سهمی از این ظرفیت را به خود اختصاص دهند.
دولت ها، گروههای حقوق بشری، سازمان های غیردولتی، افراد و حتی سازمان های تروریستی در خاورمیانه، از شبکه های اجتماعی برای تاثیرگذاری بر شهروندان بهره برداری می کنند. بیشتر کاربران، این امکانات را با نیت درستی به کار می گیرند اما سازمان های تندرویی چون داعش، از آن برای تبلیغ ایدئولوژی های افراطی و استخدام جهادی ها، استفاده می کنند. در کشورهایی چون سوریه و عراق، بسیاری از گروهها و افراد از رسانه های اجتماعی برای برافروختن آتش نفرت و فرقه گرایی بهره می گیرند. با این همه، همین شبکه های اجتماعی هستند که به فعالانی که به دلیل انتقاد از عملکرد نامناسب برخی رژیم های عربی در رسانه های اجتماعی، به زندان افتاده اند، یاری می رسانند.
یک نمونه از این فعالان زندانی، رائف بداوی شهروند عربستان است. وی در سال 2014، به اتهام انجام جرائم اینترنتی به ده سال زندان، تحمل هزار ضربه شلاق و پرداخت یک میلیون ریال سعودی محکوم شد. در اوایل ژانویه، بخش اول مجازات شلاق او اجرا شد و هنگامی که قرار بود برای مرحله دوم هم شلاق بخورد، یک اعتراض آنلاین توسط شهروندان موجب شد که مقامات سعودی اعلام کنند که اجرای مجازات شلاق بداوی، به تاخیر افتاده است.
همچنانکه شمار کاربران رسانه های اجتماعی در کشورهای عربی افزایش می یابد، نقش آنها هم جدی تر می شود. فیسبوک چیزی حدود هشتاد میلیون کاربر در سطح منطقه دارد که 89 درصدشان روزانه به آن سر می زنند. فیسبوک رایج ترین رسانه اجتماعی در منطقه با فاصله بسیار نسبت به دیگر رسانه های مجازی است. یک گزارش تازه نشان می دهد که از هر پنج کاربر عرب، دو نفر می گویند که فیسبوک، اولین وبسایت اجتماعی مورد علاقه آنهاست و واتس آپ هم محبوب ترین ابزار اجتماعی شان محسوب می شود.
"گزارش رسانه های عربی" توسط مدرسه حکمرانی دولتی در دوبی و برنامه نوآوری که نقش رسانه های اجتماعی را در گذر سیاسی و اجتماعی منطقه بررسی می کند، تهیه شده است.
عابد شملاوی مدیر پیشین اجرایی انجمن آی.سی تی در اردن، به عرب ویکلی می گوید: "متاسفانه، رسانه های اجتماعی در کشورهای عربی به درستی مورد استفاده قرار نمی گیرند. از این امکان گاهی برای به جنبش درآوردن مردم در مسیر آرمان های درست و گاهی هم برای گسترش شایعات و آشفتگی اجتماعی بهره برداری می شود.
وی می گوید، با افزایش سالانه بهره برداری مردم کشورهای عربی از رسانه های اجتماعی و با ظهور اینترنت و گسترش تلفن های همراه در سراسر منطقه، دولت های عربی هم چندان چاره ای جز این ندارند که این واقعیت را بپذیرند که رسانه های اجتماعی، پیشران های بسیار مهمی برای دگرگونی هستند.
کارشناسان می گویند که این پدیده، حتی در منطقه ای همچون خاورمیانه گسترش می یابد، منطقه ای که رژیم های دیکتاتوری و اقتدارگرا از دیرباز، مانع تبادل اندیشه بوده و نیز برخی رژیم های تندرو هم با توسل به قوانین عقب مانده به طور کلی خواهان بستن راه دسترسی به شبکه های اجتماعی هستند. شملاوی می گوید: "مهم نیست که چقدر قانون در کشورهای عربی برای این منظور وضع می شود، کنترل مباحثه و تعامل مردم در شبکه های اجتماعی کاری است بسیار دشوار."
عباسی از گروه مشاوران عربی می گوید: "مهم، آگاهی مردم تحصیل کرده درباره خوبی ها و بدی های رسانه های اجتماعی است. باید آموزش در این زمینه را از مدارس و دانشگاهها آغاز کرد و آگاهی والدین نسبت به اینکه چه کسانی می توانند بر کودکانشان نفوذ کنند را افزایش داد."
حسین خوزی، یک جامعه شناس می گوید: "بیشتر کاربران رسانه های اجتماعی در جهان عرب را جوانان تشکیل می دهند. آنها تا حد زیادی تحت نفوذ همسالان خود و نیز آنچه در رسانه های اجتماعی می خوانند و می بینند، قرار دارند. روش های سنتی موعظه و نصیحت، دیگر کارآیی ندارند."
خوزی گوشزد می کند که لازم است با گذشت زمان، بر نگرانی هایی که از کاربرد نادرست رسانه های اجتماعی برای نابهنجاری در وجود ما ته نشین شده، غلبه کنیم و باید این اطمینان حاصل شود که از رسانه های اجتماعی می توان برای گسترش غربال نشده و آزاد اندیشه ها در سطح منطقه استفاده کرد.
وی تاکید می کند که این فرایند می بایست از هم اکنون و با مشارکت تمامی بخش های جامعه- نهادهای مذهبی، مراکز جوانان و موسسه های دانشگاهی آغاز شود.
خاورم **1566



20/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن