واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: خلاء قانونی برای خروج صنایع آلاینده وجود ندارد
کد خبر: ۴۹۸۶۷۲
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۹ - 09 May 2015
عضو فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس با بیان اینکه سازمان حفاظت از محیط زیست متولی اصلی خروج صنایع آلاینده از شهر تهران است، گفت: متاسفانه اخذ عوارض از صنایع آلاینده منبع درآمدی برای سازمان حفاظت از محیط زیست شده است.
مهرداد بائوج لاهوتی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت، در خصوص موضوع خروج صنایع آلاینده از شهر تهران، گفت: برای خروج صنایع آلاینده از شهر تهران به دنبال کاهش آلودگی هوای شهر طرحی در دولت به تصویب رسیده است، البته باید توجه داشت که آلودگی شهر تهران تنها متوجه صنایع آلاینده نیست و وضعیت وسایل حمل و نقل فرسوده نیز به این امر دامن زده است.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی افزود: در تهران 80 درصد از میزان آلایندگی مربوط به خودروها بوده و 20 درصد به مسائل دیگر از جمله صنایع آلاینده مربوط است.
وی با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست باید اراده خروج صنایع آلاینده از تهران را در خود ایجاد کند، گفت: الزامی برای حضور تعدادی از این صنایع در تهران وجود ندارد، در ضمن ترددهای بسیاری در شهر هم مربوط به همین صنایع است که با خارج کردن صنایع آلاینده از شهر از میزان ترددها هم کاسته میشود، در واقع صنایع آلاینده آلودگی ناشی از خودروها را هم به نوعی به خود گره زده است.
لاهوتی تاکید کرد: اقدامات سازمان حفاظت از محیط زیست در جهت خروج آلایندهها از تهران در حد شعار بوده و تنها به حرف اکتفا کرده است، به عنوان مثال بارها سازمان حفاظت از محیط زیست به میزان آلودگی حاصل از خودروهای فرسوده اشاره کرده اما متاسفانه اقدام عملیاتی انجام نداده است.
نماینده مردم لنگرود در مجلس نهم با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست باید از قدرت اجرایی خود استفاده کند، گفت: اعلام آمار و ابراز نگرانی مشکلی را حل نمی کند و سازمان حفاظت محیط زیست باید با جدیت بیشتری وارد موضوع شود، به نظر میرسد سازمان حفاظت محیط زیست از اختیارات قانونی خود استفاده نمی کند.
وی تاکید کرد: هرچند وزارت صنعت، معدن و تجارت هم متولی اجرای خروج صنایع آلاینده از شهر تهران است زیرا به صنایع مختلف برای فعالیت مجوز داده است اما در حال حاضر نمی تواند مجوز فعالیت صنایع آلاینده را باطل کند چرا که در این صورت صنایع مربوطه متضرر خواهند شد اما سازمان حفاظت از محیط زیست به عنوان متولی سلامت جامعه تشخیص داده است که تعدادی از این صنایع آلاینده هستند و باید از شهر خارج شوند، در واقع سازمان حفاظت از محیط زیست است که باید از این صنایع شکایت کند و مانع فعالیت آنها در شهر شود.
لاهوتی با بیان اینکه شورای شهر هم برای خروج صنایع آلاینده از تهران مصوبه دارد، گفت: شهرداری شهر تهران نیز متولی اجرای خروج صنایع آلاینده از تهران هست اما با توجه به محدودیت های که دارد نمی تواند صنایعی که مجوز قانونی برای فعالیت خود دارند را از شهر خارج کند.
وی افزود: در حال حاضر شهرداری تهران و وزارت صنعت، معدن و تجارت به همراه سازمان حفاظت از محیط زیست به دنبال اجرای خروج صنایع آلاینده از تهران هستند اما تعهد قانونی سازمان حفاظت محیط زیست بیشتر می تواند در اجرای این قانون کمک کننده باشد.
نماینده مردم لنگرود در مجلس نهم، در خصوص جرائم فعالیت صنایع آلاینده در تهران، گفت: مبلغی به عنوان عوارض برای صنایع آلاینده در نظر گرفته شده که به شهرداری و سازمان حفاظت از محیط زیست باید پرداخت شود، البته صنایعی که آلایندگی نداشته باشد از پرداخت عوارض معاف است.
لاهوتی با انتقاد از اینکه آلایندگی در شهر تهران منبع درآمدی برای سازمان حفاظت از محیط زیست شده است، گفت: حضور صنایع آلاینده در شهر به وسیله رانت را تایید یا رد نمیکنم اما اینکه سازمان حفاظت محیط زیست با صنایع آلاینده برخورد جدی نمیکند جای تامل دارد.
عضو فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار در مجلس شورای اسلامی گفت: پرداخت عوارض در ازای ایجاد آلایندگی از سوی برخی از صنایع در شهر خوشایند نیست و به نظر می رسد برای صنایع آلاینده حضور در شهر با وجود پرداخت عوارض صرفه مالی دارد، از همین رو بارها در مجلس به سازمان حفاظت محیط زیست تذکر داده و باز هم تذکر خواهیم داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]