واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: داستان کشدار کیروش، کفاشیان، گودرزی کی پایان مییابد؟
اگر وزارت ورزش و جوانان به هر دلیلی علاقهای به همکاری با کیروش نداشت، دیگر چه نیازی به این ماجرا که نماینده ویژه به مذاکرات بفرستد و کیروش را که از ایران رفته بود، ماندنی کند. حالا که او ماندنی شد، وزیر از بیان این سخنان که همه معادلات را برهم میزند، چه هدفی را دنبال میکند؟
کد خبر: ۴۹۸۶۲۹
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۲ - 09 May 2015
![داستان کشدار کیروش، کفاشیان، گودرزی کی پایان مییابد؟ داستان کشدار کیروش، کفاشیان، گودرزی کی پایان مییابد؟](http://cdn.tabnak.ir/files/fa/news/1394/2/19/497724_962.jpg)
خیلیها میپرسند چرا جایگاه فوتبال ما در آسیا ارتقا پیدا نمیکند یا چرا بعد از چهار دوره حضور در جامجهانی، همچنان یک پیروزی در سال ۱۹۹۸ تنها افتخار فوتبال ما در رقابتهای جهانی است؟ همین پرسش بعد از خرداد سال گذشته، چندین و چند بار از سوی وزیر ورزش در نقد عملکرد تیم ملی پرسیده شد. برای اینکه عینی بفهمید واقعا چرا فوتبال ما حتی ذرهای هم حرکت رو به جلو ندارد، بد نیست نگاهی به اتفاقات پنجاه روز اخیر فوتبال ایران بیندازید.
به گزارش «تابناک»، ماجرای رفتن یا ماندن کارلوس کیروش از تیم ملی ایران آنقدر فراز و فرود داشته که شاید بتوان حتی برای آن یک مدخل جداگانه در ویکی پدیا ایجاد کرد. آنقدر مردم در روزهای بعد از جامجهانی تا کنون اخباری نظیر «کیروش از ایران رفتنی شد» «جلسه سرنوشتساز کیروش»، «کیروش میماند یا میرود» و اخباری از این دست شنیدهاند که این روزها پیگیری مجدد این ماجرا از حوصله جمعی فوتبالدوستان هم خارج است.
از آنجایی که داستان ماندن یا رفتن کارلوس کیروش در همین چند ماه هم حسابی طولانی است، بهتر است با چشم پوشی از سابقه آن به روزهایی اشاره کنیم که در بهار امسال و با میانجیگری رضا حسنیخو، معاون وزیر ورزش و مدیرکل حراست وزارت ورزش و جوانان ـ که نماینده ویژه این وزارتخانه در مذاکرات بود ـ همه ابهامات برطرف و کارلوس کیروش در ایران ماندنی شد. حتی با پیگیریهای وی مشکل ممنوعالخروجی کیروش در روزهای آخر هفته هم پایان یافت. نقش حسنیخو در حل مشکل کیروش چنان بود که حتی برخی رسانهها از وی خواسته بودند تا حتی به ماجرای واگذاری استقلال و پرسپولیس هم راه یابد و این مشکل فوتبال را هم حل کند.
کیروش که در روند مذاکرات از عدم حمایت وزارت ورزش ناراحت بود، در روز پایانی مذاکرات و با این حرف حسنیخو که «هرکس با کیروش مشکل دارد از فدراسیون برود» خیالش جمع شد. موضع محکم و تند حسنیخو در خصوص مخالفان کیروش مشخصا مدیرانی از فدراسیون را هدف گرفته بود که در جلسات اسفندماه خود مقدمات رفتن کیروش را ترتیب داده بودند. بالاخره با مداخله وزارت ورزش جوانان و شخص حسنیخو همه ابهامات برطرف شد تا کیروش در تیم ملی بماند. مالیات او پرداخت، مربی و سرپرست جدید برای تیم ملی تعیین و برنامه تیم ملی تدوین شد. همه اینها در حالی است که تیم ملی ایران خرداد ماه امسال باید استارت بازیهای مقدماتی جامجهانی ۲۰۱۸ روسیه را بزند. میبینید؛ فرصتی به همین کوتاهی که همه رقبای ما تکلیف خود را میدانند و ما تازه وضعیتمان مشخص شده است.
اما درست در روزهایی که قرار بود همه این مسائل دستوپا گیر حل شود، اظهارات وزیر ورزش و جوانان همه چیز را به هم ریخت. هرچند محمود گودرزی روزهای بعد از دیدارش با پیشکسوتان فوتبال بارها اعلام کرد در حرفهایش اسمی از کارلوس کیروش نبرده است، چه کسی است که نداند منظور وزیر از «یک فرد بیگانه مربیان و بازیکنان ما را تحقیر میکند. ما کارفرما هستیم و او کارگر ماست. همه چیز برعکس شده. انگار ما کارگر او هستیم و او کارفرما است»، «تفاوت جام جهانی برزیل با جام جهانی ۷۸ و ۲۰۰۶ چه بود؟ من نه به عنوان یک مسئولی که کلاهش پشم ندارد بلکه به عنوان یک شهروند این سؤال را کردهام و میخواستم بدانم چه شرایط برتری نسبت به ادوار گذشته داشتیم» و «ما در حال حاضر لمپنهای وارداتی داریم! البته فقط قیافه آدمها با هم فرق میکند. یک نفر یقهاش را باز میگذارد و یک نفر هم مثل من یقهاش را میبندد» چه کسی است؟
هرچند وزیر بعد از واکنشهایی که این حرفها در پی داشت، بارها اعلام کرد نامی از کیروش نیاورده و رضا حسنیخو هم امروز در تشریح سخنان وزیر در نقد شخص نبوده بلکه در نقد سیستم بوده، دیگر عنان کار از دست شده و سخنان وزیر موج فراوانی را به پا کرده تا جایی که امروز علی کفاشیان از برگزاری جلسه سرنوشتساز با کارلوس کیروش خبر داد.
نکته مهمی که در سخنان گودرزی وجود دارد، ادبیات خاص و عجیب او در نقد مربی چون کیروش است. استفاده از اصطلاحاتی چون «کارگر» و «کارفرما» و نوع مقایسهای که آقای وزیر انجام داده است، فارغ از اینکه موجب بهت همگانی شده، به نوعی توهین به قشر کارگر هم محسوب میشود. بر فرض اینکه کیروش یا هر کسی دیگری هم «کارگر» ما باشند، آیا کارگر حق و حقوقی ندارد که اینگونه تحقیرآمیز درباره او صحبت میشود؟
مهمتر از این ماجرا اینکه اگر وزارت ورزش و جوانان به هر دلیلی علاقهای به همکاری با کیروش نداشت، دیگر چه نیازی به این ماجرا که نماینده ویژه به مذاکرات بفرستد و کیروش را که از ایران رفته بود، ماندنی کند. حالا که او ماندنی شد، وزیر از بیان این سخنان که همه معادلات را برهم میزند، چه هدفی را دنبال میکند؟
ماجرای کیروش، فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش و جوانان وارد یک فاز فرسایشی و خستهکننده شده و همه منتظرند تا دست با تدبیری این ماجرا را برای همیشه حل و فصل کند. هماکنون فوتبال کشورمان بیشتر از دشمن خارجی از مشکلات داخلی ساختار ورزشمان ضربه خورده است؛ مشکلاتی که موجب شده فرایند مذاکره و عقد قرارداد با یک مربی برای تیم ملی چندین و چند ماه طول بکشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]