واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با درخواست بریتیش پترولیوم
دادگاه آمریکایی درباره فاجعه نفتی خلیج مکزیک تجدید نظر میکند
شرکت نفتی انگلیس موسوم به «بریتیش پترولیوم» موفق شد دادگاه آمریکا را قانع کند که در رابطه با غرامت فاجعه نفتی خلیج مکزیک در سال 2010 بررسی مجددی انجام دهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در آمریکا لاتین به نقل از «تلهسور»، دادگاه تجدید نظر «کینتو سیرکوئیتو» در نبواورلئان (آمریکا) تقاضای ارزیابی مجدد برخی از شکایات به دلیل آسیب وارده به اشخاص و شرکتها در زمان نشت نفت به خلیج مکزیک در سال 2010 را به شرکت نفت انگلستان (بریتیش پترولیوم) که در لندن مستقر است، واگذار کرد.
این تصمیم میتواند به شرکت بریتیش پترولیوم در کاهش مبلغ پرداختی به قربانیان انفجار سکوی نفتی «دیپ واتر هوریزون» که منجر به کشته شدن 11 تن از کارکنان شد ،کمک کند. این واقعه بزگترین نشت نفت خام فرا ساحلی در تاریخ آمریکای لاتین است. قبل از این حکم قضایی، بریتیش پترولیوم تحت یک توافق نامه در سال 2012، احتمال لغو7 هزار و 800 میلیون دلار از غرامات لازم برای حل و فصل شکایات را داده بود اما اواخر ماه آوریل برآورد آن ها بالغ بر 10 هزار میلیون دلار بود. بر اساس گزارش وب سایت «پاتریک جونیو» مدیر عامل درخواستهای «بریتیش پترولیوم»، تاکنون بیش از 5 هزار میلیون دلار از مبلغ غرامت تعیین شده برای قربانیان متقاضی لغو شده است. در سال 2014 شرکت نفتی «بریتیش پترولیوم» به مقصر بودن در این فاجعه زیست محیطی اقرار کرده بود. قاضی «فورتوناتو بناویداس» برای دادگاه تجدید نظر نوشت که شرکت بریتیش پترولیوم صلاحیت حق تجدید نظر را دارد زیرا از پذیرش این شکایات سرباز نزده است. بعد از این که دادگاه آمریکایی شرکت «بریتیش پترولیوم» را عامل فاجعه زیست محیطی مکزیک دانست، که به طور جدی بر اکو سیستم و فعالیت اقتصادی خلیج مکزیک در سال 2010 اثر گذاشت، این شرکت تصمیم به طراحی یک تقاضای تجدید نظر گرفت تا به او اجازه دهد خسارات اقتصادی را ارزیابی و غرامتهای درخواستی را لغو کند. به گفته برخی از اقتصاددانها و وکلای حرفهای، این تقاضا علیه یکی از بزگترین شرکتهای نفتی جهان میتواند سبب درخواست پرداخت غرامت بیش از 18 هزار میلیون دلاری از این شرکت شود. از طرف دیگر این نشت نفت در سال 2010 خسارات زیادی بر بخش آبزی پروری و شیلات مکزیک وارد کرد و افراد شاغل در این بخش بعد از گذشت پنج سال همچنان منتظر پرداخت غرامات هستند. ماهیگیران این منطقه ادعا میکنند که به دلیل نشت پنج میلیون بشکه نفت این شرکت بریتانیایی، ماهی در این منطقه کمیاب شده و آنها رو به ورشکستگی میروند. «هوراسیو پولانکو» مشاور استراتژی زیست محیطی پایدار قرن 21 و یکی از نمایندگان قانونی 25 هزار ماهیگیر از سه ایالت در سواحل خلیج مکزیک میگوید که به دلیل این حادثه شمار ماهیان این مناطق به صفر رسیده است. قاضی «کارل باربی یر» در سپتامبر 2014 حکم داد که نشت نفت خام نتیجه غفلت شدید شرکت «بریتیش پترولیوم» بوده و تاکید کرد که این شرکت بیتدبیری کرده است. وی همچنین تصریح کرد که 67 درصد مسئولیت نشت نفت بر عهده شرکت بریتانیایی بریتیش پترولیوم بوده و این در حالی است که شرکت «ترانس سوسئان» 30 درصد و شرکت پیمانکار «هالیبرتون» تنها 3 درصد مقصر هستند. به گزارش فارس، در سال 2010 میلادی سکوی حفاری متعلق به شرکت هالیبرتون در خلیج مکزیک و در سواحل لوئیزیانا در ایالات متحده منفجر و موجب نشت نفت در این خلیج شد. در اثر این انفجار 11 نفر از کارگران این شرکت نفتی کشته شدند و پس از آن شرکتهای بین المللی نفتی به دنبال بستن چاه نفت به منظور جلوگیری از آلودگی بیشتر دریا بودند اما تا سال 2012 میلادی موفق به انجام این کار نشدند به همین دلیل ماهیگیرانی که در خلیج مکزیک مشغول ماهیگیری بودند از شرکت هالیبرتون شکایت کرده و این شرکت مجبور به پرداخت غرامت به این ماهیگیران شد. انتهای پیام/
94/02/19 - 13:09
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]