واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وزير خارجه افغنستان مذاكره صلح با طالبان پاكستاني را خطر آفرين دانست
كابل وزير خارجه افغانستان از مذاكره صلح ميان اسلام آباد با طالبان پاكستاني شديدا ابراز نگراني كرد و گفت : اين اقدام نه تنها به زيان امنيت منطقه و دو كشور، بلكه خطرآفرين نيز است.
رنگين دادفراسپنتا روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: افغان ها از انتخاب دولت جديد پاكستان خرسند هستند و مصمم به توسعه روابط حسنه در همه عرصهها با اين كشور همسايه نيز ميباشند.
وي با بيان اين كه انتخاب مردم پاكستان را به فال نيك ميگيريم ،تاكيد كرد كه صلح جداگانه با افراطيون نه تنها به استقرار امنيت ، ثبات و آرامش در منطقه كمك نميكند ، بلكه خطرناك نيز است .
اسپنتا يادآور شد: در سفر به اسلام آباد و واشنگتن مراتب نگراني كشورش را به اطلاع مقامهاي پاكستاني و آمريكايي رسانده است .
وي از افغانستان به عنوان قرباني تروريسم ياد كرد و اظهار داشت : با شبكه القاعده مذاكره نخواهيم كرد، اما شرايط براي مذاكره با افغانهايي كه دست از جنگ بردارند، قانون اساسي را قبول داشته باشند، فراهم است .
اين مقام افغان تصريح كرد كه دولت متبوعش آماده است تا به اين افغان ها براي بازگشت به زندگي غيرنظامي كمك كند.
طالبان پاكستاني اعلام كرده است كه پس از صلح با اسلام آباد با خاطري آسوده نيروهاي خود را براي ادامه جهاد به افغانستان اعزام خواهد كرد.
اعلام اين موضع با واكنش تند مقامهاي افغان مواجه شده و دولت پاكستان را از انجام مذاكره صلح جداگانه با طالبان برحذر داشته است .
روابط پاكستان و افغانستان از زمان تشكيل دولت پاكستان از سال ۱۹۴۷ ميلادي تاكنون با فراز و نشيبهايي رو به رو بود كه در برخي مواقع دو كشور تا مرحله جنگ پيش رفتند.
افغانستان معتقد است پايگاههاي آموزشي ، پشتيباني و مالي گروه طالبان اين كشور در آن سوي مرز ديورند با پاكستان قرار دارد، ادعايي كه بارها اسلام آباد آن را رد كرده است .
وزير خارجه افغانستان در ادامه اظهار داشت : پس از شكست تروريسم و افزايش توانمندي نيروهاي مسلح اين كشور در تامين امنيت ، نيازي به حضور نظامي خارجي نيست .
وي تاكيد كرد كه پس از تحقق اين امر، دولت افغانستان تصميم خواهد گرفت كه نظاميان كدام كشور تا چه زماني در كشور حضور داشته باشند.
اسپنتا در مورد سفر جرج بوش به كابل گفت : از اين سفر خوشحال خواهيم شد تاكنون بحثي در مورد تاريخ ديدار رييس جمهوري آمريكا انجام نگرفته است .
رسانههاي افغانستان روز دوشنبه خبر داده بودند كه بوش به دعوت همتاي افغان خود به اين كشور سفر ميكند.
اسپنتا در ادامه به امضاء اعلاميه همكاريهاي استراتژيك با آمريكا اشاره كرد و گفت كه امضاء اين اعلاميه در تضاد با اصل بيطرفي حكومت افغانستان در روابط خارجي نخواهد بود.
اين مقام افغان تاكيد كرد كه خطوط همكاريها مشخص است و با سياست خارجي مغايرتي ندارد، دولت كابل مطابق با منافع ملي روابط خارجي را با كشورهاي مختلف توسعه خواهد داد.
وزير خارجه افغانستان به سفر روز دوشنبه كاي ايده نماينده ويژه دبيركل سازمان ملل متحد در اين كشور به تهران اشاره كرد و گفت :افغانستان و ايران روابط بسيار حسنه و دوستانهاي دارند.
وي تاكيد كرد: افغانستان در تلاش است تا روابط با ايران را در عرصههاي مختلف توسعه دهد،كه گسترش روابط ميان دو كشور از اهميت خاصي برخوردار است .
اسپنتا به ادامه همكاري ميان دو كشور و حضور فعال ايران در سياست توسعه اين كشور تاكيد كرد و گفت ايران نقش گستردهاي در بازسازي افغانستان دارد.
وزير خارجه افغانستان در ادامه گفت كه ميزان كمك ممالك عربي به كشورش نسبت به امكانات مالي كه در اختيار دارند، در سطح پاييني قرار دارد.
اسپنتا يادآورشد:توسعه روابط با كشورهاي عربي و دنياي اسلام يكي از اصول مهم اين كشور در روابط خارجي است .
وي درمورد رفع نظر منفي اعراب نسبت به افغانستان گفت : اين قبيل ديدگاهها با مذاكره و گفت و گو قابل حل است .
به نظر عربها فرقي ميان عراق و افغانستان وجود ندارد، آنان افغانستان را يك كشور اشغال شده از سوي نيروهاي خارجي ميدانند.
در حال حاضر افغانستان با مصر، عربستان سعودي ، امارات متحده عربي و اردن روابط خوبي دارد واين كشورها در سياست توسعه اين كشور همكاري دارند.
سه شنبه 31 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 439]