واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نامه 150 نماینده کنگره به اوباما برای ادامه مذاکرات هسته ای با ایران تهران- ایرنا- جمعی از نمایندگاه کنگره آمریکا در نامه ای خطاب به باراک اوباما رییس جمهوری، از او برای اتخاذ گزینه سیاسی و انجام مذاکرات برای حل مساله برنامه اتمی ایران تشکر کرده و خواستار ادامه این روند شده اند.
![نامه 150 نماینده کنگره به اوباما برای ادامه مذاکرات هسته ای با ایران](http://www.irna.ir/Theme1/images/NoPic100x56.png)
به گزارش ایرنا، پایگاه اینترنتی رادیو دولتی آمریکا نوشت: 150 تن از اعضای کنگره آمریکا روز پنجشنبه با امضای نامه ای خطاب به باراک اوباما از او برای اتخاذ گزینه سیاسی و انجام مذاکرات برای حل مساله برنامه اتمی ایران، تشکر کرده و خواستار ادامه این روند شده اند.
در این نامه خطاب به باراک اوباما آمده است: «در حالی که مذاکرات درباره برنامه اتمی ایران ادامه دارد، ما از شما می خواهیم که این روند را براساس چارچوب سیاسی که به تازگی اعلام شده ادامه دهید و به سوی دست یابی به توافقی محکم و قابل اثبات بین کشورهای گروه 1+5 و ایران که از دست یابی تهران به سلاح اتمی جلوگیری کند، پیش روید. ما به سبب پیشرفت بزرگی که تاکنون به دست آمده، از شما و از تیم مذاکره کنندگان شما و نیز از شریکان ما در این ائتلاف سپاس گزاریم.»
«این مساله از امور سیاسی فراتر می رود. نتایج آن بسیار مهم و گزینه های آن بسیار خطیر است. ما باید برای جلوگیری از ایرانی مسلح به سلاح اتمی، هر مسیری را که به راه حلی قابل اثبات، قابل اجرا و دیپلماتیک منتهی شود، بپیماییم.»
در ادامه این نامه آمده است: اگر ایالات متحده آمریکا این مذاکرات را رها کند یا سبب شکست آن شود، نه تنها در اتخاذ راهی صلح آمیز برای جلوگیری از ایرانی اتمی شکست خورده ایم، بلکه راه دست یابی ایران به چنان هدفی را هموار کرده ایم. در این حال احتمالا سیاست تحریم های چندجانبه با شکست روبرو می شود و در نتیجه ایران برنامه اتمی خود را بدون مانع و محدودیت تسریع می بخشد.
این نمایندگان با تاکید بر اینکه «جنگ نمی تواند در نفس خود مایه امنیت باشد»، تصریح کردند که حمله نظامی تنها شاید بتواند برنامه اتمی ایران را یک یا دو سال عقب بیندازد؛ ما باید ابزارهای دیپلماتیک را در همه ظرفیت خود به کار گیریم و بگذاریم مذاکرات مسیر خود را بپیماید.
«به ویژه اکنون که هردو طرف چارچوب محکمی را برای توافق اعلام کرده اند، باید کار تدوین برنامه جامع مشترک اقدام را، به شکل باصلابت و اثبات پذیر، تا 30 ژوئن(9 تیرماه) نهایی کنیم.»
«ما باید وقت و امکان لازم را در اختیار هیات مذاکره کنندگان قرار دهیم تا به پیشرفت های خود در چارچوب سیاسی ادامه دهند و آن را به توافقی بلندمدت و اثبات پذیر تبدیل کنند؛ اگر در این راه توفیق نیافتیم آنگاه کنگره آماده اقدام است و گزینه های دیگری را که از دست یابی ایران به سلاح اتمی جلوگیری کند به شما ارائه خواهد داد.»
در پایان این نامه نام و امضای 150 نماینده کنگره نقش بسته است.
به گزارش ایرنا، در حالی نمایندگان کنگره در این نامه خواستار ادامه مذاکرات هسته ای شده اند که مجلس سنای آمریکا، با روند رو به جلوی مذاکرات و بالا رفتن حساسیت ها نسبت به توافق هسته ای، حمایت خود از سیاست های رژیم صهیونیستی را شدت بخشیده اند.
براین اساس مجلس سنا روز پنجشنبه طرح الزام باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا به ارائه هر توافق هسته ای با ایران به کنگره این کشور را تصویب کرد.
سناتورها با 98 رای موافق در برابر یک رای مخالف، طرح موسوم به کورکر - منندز را تصویب کردند. تام کاتن سناتور جمهوریخواه آمریکایی تنها سناتوری بود که به این لایحه رای منفی داد. طرح «کورکر- منندز» که با شماره رسمی لایحه «اس 615» در مجلس نمایندگان آمریکا به ثبت رسید، ریاست جمهوری آمریکا را ملزم می کند توافق نهایی با ایران را با تمام جزئیات آن بلافاصله به کنگره آمریکا برای بازبینی ارائه دهد.
مجلس سنا با تصویب این طرح بر نقش نظارتی کنگره در این توافق تاکید کرد. این طرح باید به تصویب مجلس نمایندگان آمریکا نیز برسد.
«باب کورکر» سناتور جمهوریخواه در پی تصویب لایحه یادشده، با ابراز خوشحالی از این مساله، در یک نشست خبری شرکت کرد و گفت: در هشت سالی که از مدت فعالیتش در سنای آمریکا می گذرد نخستین باری است که می بیند کنگره بار دیگر به قدرتی که در این مدت در اختیار رییس جمهوری آمریکا بوده است، دست می یابد.
ایرانم **1004** 2023
18/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]