تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):اگر اراده قوى باشد، هيچ بدنى براى انجام دادن كار، ناتوان نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836779486




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- کتاب؛ ابزار گفت و گو میان ملت ها


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کتاب؛ ابزار گفت و گو میان ملت ها تهران - ایرنا- روزنامه ایران در یادداشتی نوشت: کتاب وسیله ای ارتباطی است و بی تردید جزو زندگی روزمره ماست. انسان ها از طریق کتاب تجربه ها، باورها، احساسات و اندیشه های خود را با یکدیگر در میان می گذارند. اینها سرمایه هایی است که دیگران در اختیار ما می گذارند و شکی نیست که بدون این سرمایه ها انسان هایی فقیر، درمانده و تهیدست خواهیم بود.


در ادامه این یادداشت به قلم سید عزیز رودبندی که روز پنجشنبه انتشار یافته، می خوانیم: امروزه دانش، امری فردی و جدا افتاده نیست بلکه شبکه ای است. اگر شما دانش را همچون شبکه ای در نظر بگیرید، هرگاه شما به این شبکه وصل شوید، به دانش دیگران دسترسی دارید و از آن بهره می گیرید یا به سخن دیگر دانش دیگران هم از آن شما می شود. برعکس آن هم صادق است. یعنی در این شبکه، دانش شما هم از آن دیگران می شود. بنابراین بی معناست که بگویید دانش من یا دانش او بلکه می گوییم دانش ما.
با این تعریف، دانش دیگران، دانش ما هم هست و اگر خودمان را از آن محروم کنیم، دست خودمان را خالی کرده ایم و کم دانشی ویرانگرتر از نادانی است. امروزه بسیاری را می بینیم که می گویند دوست داریم کتاب بخوانیم اما گرفتار هستیم و متأسفانه فرصت کتاب خواندن نداریم. نخست باید پرسید چرا گرفتار؟
این همه گرفتاری و مشکلات از کجا ناشی می شود؟ این مشکلات همه ناشی از کم دانشی است. وقتی دانش ما اندک باشد، خطاها و گرفتاری های ما زیاد می شود و وقتی زیاد می شود به جای اینکه دانش اندوزی کنیم تا راه حلی خردمندانه و علمی بیابیم و از این گرفتاری ها نجات پیدا کنیم، به بهانه گرفتاری کتاب نمی خوانیم و کار را بدتر می کنیم و نادانسته در باتلاق گرفتاری ها و مشکلات بیشتر فرو می رویم. بدین ترتیب یک دور پوچ و باطل به وجود می آید که روز به روز بدتر می شود و راه برون رفت از آن وضعیت دسترس ناپذیرتر می شود و سبب می شود که با زندگی خود بیگانه تر شویم.
انسان خردمند کسی است که برای پیشبرد زندگی خود از دانش و تجربه دیگران بهره ببرد. ما باید از خطاهای تراژیک دیگران آگاهی بیابیم تا خود در آن ورطه نیفتیم. در ضمن شما با دانش دیگران به خود پی می برید و خود را بهتر می شناسید و محک می زنید. من بدون دیگری وجود ندارد.
حتی اگر فردی دانش فراوان داشته باشد باز هم بی نیاز از دیگران نیست. دانش مانند قدرت است و اگر در شخص یا گروهی خاص متمرکز شود، فساد به بار می آورد. در اینجا دموکراسی معرفتی مطرح می شود. اگر دانش تکثر و جریان نداشته باشد، خواه ناخواه بالندگی و رشد خود را از دست می دهد و از بین می رود.
تکثر و توزیع دانش با گفت وگو و ارتباط به دست می آید و تردیدی نیست که کتاب یکی از بهترین ابزار برای ایجاد فضایی مناسب برای گفت وگو میان افراد و ملت هاست تا تجربه های خود را در اختیار یکدیگر قرار دهند و از خطاهای خود بکاهند. واژه «آخرین» مرا دچار اضطراب می کند چون این حس را در من به وجود می آورد که قرار است دیگر کتاب نخوانم. در دنیا لذتی وجود ندارد که با لذت مطالعه کتاب برابری کند. من اگر جایی باشم که در نزدیکی ام کتاب نباشد اصلاً نمی توانم بخوابم. شاید بهتر است بگویم الان چه کتابی دارم می خوانم.
اکنون کتابی با عنوان «اسطوره شناسی یونان» را مطالعه می کنم که به امید خدا قرار است با همکاری گروه نشر و پژوهش شیرازه و دیگر دوستان آن را ترجمه کنیم. ترجمه کاری است گروهی که خیلی ها زحمت می کشند تا به ثمر برسد؛ برای همین نمی توانم آن را کار خودم تنها بدانم. با خواندن داستان «مسخ» اثر فرانتس کافکا زندگی ام زیر و رو شد. در این داستان ژرف ترین و نهانی ترین جنبه های وجود بشر مطرح شده است. این داستان از واقعیت هم به من نزدیک تر بوده و هست.
* منبع: روزنامه ایران
** اول ** 1337



17/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن