واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نماینده مجلس ایتالیا: باید فضای اعتماد میان ایران وغرب را تقویت کرد رم - ایرنا - نماینده پارلمان ایتالیا ضمن تاکید بر لزوم دفاع از بیانیه لوزان و تقویت فضای اعتماد میان ایران و کشورهایی که این توافق را باور دارند، از غرب دعوت کرد به دولت حسن روحانی رییس جمهوری ایران اعتماد کنند.
به گزارش ایرنا، "ماسیمو برای" نماینده حزب حاکم دمکرات ها در مجلس نمایندگان و وزیر سابق فرهنگ این کشور در وبلاگ رسمی خود با عنوان باید به دولت حسن روحانی اعتماد کرد، نوشت: پس از گذشت 30 سال از تحریم ها که مانع گفت و گو می شد وپس از سال ها تصمیمات متضاد مانند جرج بوش رییس جمهوری پیشین آمریکا که ایران را متهم به عضویت درمحور شر می کرد وحامی تروریسم بین المللی می خواند، اکنون وقت آن رسیده تا از توافق هسته ای ایران دفاع کرد وباید فضای اعتماد میان ایران و کشورهایی که این توافق را باور کرده اند را در ماه های آتی تقویت کنیم.
وی افزود : ایران واقعا می تواند نقش مهمی در خاورمیانه ایفا کند. تاریخ و هویت فرهنگی قوی ایران وتصمیماتی که تاکنون حسن روحانی رییس جمهوری گرفته است، می توانند پایه و اساسی برای دیپلماسی باشد که قادر به شناسایی راه های سیاست آشتی میان اعضا مختلف قومی و مذهبی است.
وی افزود: توافق لوزان پیروزی دولت روحانی در قبال تردیدها و موانع مخالفان داخلی به شمار می رود که همواره با هر نظریه همکاری با آمریکا، مخالفت می ورزند و شهروندان ایران نیز با استقبالی گرم از دورنمای صلح، به دنبال صدور بیانیه لوزان، درخیابان های تهران جشن گرفتند.
این نماینده پارلمان تاکید کرد: تاکنون به نظر نمی رسید که دیپلماسی غرب این پیچیدگی ها را به شمار آورد. معنی بیانیه لوزان درباره تضمین ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران، فرای جزئیات آن می رود. برای نخستین بار و پس از گذشت سال ها، دیپلماسی اصلی بین المللی به ایفای نقشی مهم و درجستجوی راه حلی صلح آمیز برآمده است. ما تاکنون شاهد تصمیماتی بودیم که خالی از دیدگاه راهبردی با توان تعریف اولویت های واقعی غرب، مانند اولویت امنیتی و یا گفت و گو با کشورهایی بود که از تاریخ، حقوق و استقلال خود دفاع می کنند. در این تصمیم گیری ها، منافع وموضع گیری های خاصی درنظر گرفته می شد که تقریبا هرگز برپایه احترام متقابل ومنافع عمومی نبود.
وی افزود: وضعیتی که پیش رو داریم، مملو ازتهدیدات، ناامنی وجنگ است وحملات تروریستی در فرانسه و در تونس نشان دادند که تجربه وحس جهت یابی ما برپایه اصول عدالت، برابری، ازادی وصبر، آسیب پذیر شده است.
وی افزود: پاسخ به چنین شرایط پیچیده ای ساده نیست وعقیده دارم که نیاز به تغییرات ریشه ای درتصمیم گیری های سیاسی بین المللی وجود دارد. باید به نهادها و سازمان های بین المللی بویژه سازمان ملل متحد قدرت واقعی داده شود و نباید راه گفت و گو و مقابله صلح آمیز میان کشورها، ملت ها و دیپلماسی آنان را رها کرد.
وی با اشاره به سفر سال گذشته خود به ایران گفت: زمانی که فرصت رفتن به ایران را برای نخستین بار در سال 2014 پیدا کردم، در دیدار با برخی از وزیران و مقام های دولت روحانی، متوجه اراده صریح و روشن این کشور برای به جلو بردن توافقات هسته ای شدم. با وجود مشاهده تضادهای درونی درایران، این یقین گسترده نیز وجود دارد که فرهنگ، توان وصل کردن ارزش های جامعه را دارد و ابزاری برای زنده نگه داشتن روابط دیپلماتیک و همبستگی های بین المللی به شمار می رود.
وی تاکید کرد: این فرهنگ بود که در این سال های طولانی انزوا، به همراه زنان و مردان فرهنگی، از طریق شعرها، سینما، باستان شناسی و هنر معاصر، راه گفت و گو میان غرب و شرق را باز نگه داشت.
وی افزود: من در دیدارهایی که در ایران داشتم در خصوص آنچه نکات کیفی یک توافق همکاری فرهنگی و سیاسی است، صحبت کردم و در مخاطبان خود نیز اراده راسخی مبنی بر برخورداری از کرامت برابر را مشاهده کردم. تمام اینها دال بر این حقیقت است که بیانیه لوزان می تواند معرف تغییرات واقعی باشد. بنابراین باید ضمن دفاع از آن، فضای اعتماد متقابل را تقویت کرد.
اروپام*1*461**1486**1859
16/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]