تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آگاه باشيد كه دانش آينده، اخبار گذشته و درمان دردهايتان و نظم ميان شما در قرآن است. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816925367




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توصیه آیت الله ضیاءآبادی به خبرنگاران: دروغ نگویید، واقعیت مفید بگویید


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: توصیه آیت الله ضیاءآبادی به خبرنگاران: دروغ نگویید، واقعیت مفید بگویید
آیت‌الله ضیاءآبادی در توصیه‌ای به خبرنگاران گفت: دروغ نگوئید، دروغ، گناه است و برای انسان مفسده می‌آورد. دروغ نباشد، هرچه واقع باشد بگوئید. البته اگر واقعیت‌ها هم مُفسد باشد نقل نکنید؛ واقعیاتی که تعلیم‌کننده است و معرفت می‌آورد.
آفتاب : دقایقی از ساعت 10 صبح روز گذشته بود که به منزل آیت‌الله ضیاءآبادی در یکی از محله‌های قدیمی تهران رسیدیم. روی سردر منزل این استاد اخلاق تابلویی سنگی نصب شده بود که آیه «بسم‌الله الرحمن الرحیم» به خط نستعلیق در آن حک بود. زنگ منزل را زدیم و به طبقه دوم دعوت شدیم. آیت‌الله ضیاءآبادی به استقبال‌مان آمد،خیلی گرم و صمیمانه به ما خوشامد گفت و پای حرف‌های این مفسر قرآن کریم نشستیم.


حاج آقا ابتدا کمی از خودتان و از اساتیدی که از محضرشان بهره بردید برایمان بگویید.


سال 1307 در روستای ضیاءآباد قزوین به دنیا آمدم و از آنجایی که پدرم از علمای ضیاءآباد بود و قم هم به مرکزیت علم معروف بود برای درس خواندن به قم رفتم. مرحوم آیت‌الله بروجردی، مرحوم امام خمینی، مرحوم علامه طباطبایی، اساتید مشهوری بودند که ما با آنها نشست و برخاست داشته‌ایم و شاید 14-15 سال هم به همین کیفیت گذشت.


در سال 1340 به تهران آمدم و در مدرسه حاج آقا مجتهدی تدریس داشتم بحث‌های قرآنی، تفسیر و اخلاق و ... بود. آن مقدار هم که توانستم با قلم، نوشتم و کتاب‌هایی منتشر شده، نوارهایی هست، خلاصه زندگی من این بود و جزئیات‌ آن لازم نیست.


چه توصیه‌ای به نسل جوان‌ دارید؟


جوان‌ها باید متقی باشند، خود قرآن می‌فرماید: «تقوا» اگر بهتر از این وجود داشت قرآن آن را می‌فرمود. لذا مکرر می‌فرماید «تقوا» ببینید دین چه گفته است، واجبات و محرمات چیست، ترک محرمات و انجام واجبات، وظیفه شماست.


هر جوانی باید این طور باشد، باید یاد بگیرد چه چیزی در دین اسلام حرام است آن را ترک کند و چه چیزی واجب است آن را انجام دهد البته وظیفه هر انسان مسلمان به ویژه جوانان همین است.


جوان باید به دینش علم پیدا کند، عمل کند به آنچه یاد گرفته است اگر این کار را انجام ندهد به درد نمی‌خورد هرچه که باسواد هم باشد؛ در حوزه علمیه یا دانشگاه باشد به درد نمی‌خورد باید انسان متقی باشد و طبق دین عمل کند اگر طبق دین عمل کند خوش به حالش چرا که در دنیا و آخرت سعادت‌مند است.


اگر به دین عمل نکند بدا به حالش. اگر دانشمند درجه اول هم باشد به درد نمی‌خورد.


بعضی جوان‌‌ها می‌گویند دلت پاک باشد و اعتقادی به انجام واجبات مانند خواندن نماز ندارند، توصیه شما به این دسته از جوان‌ها چیست؟


کسی که نماز نخواند کافر است پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند: «مَنْ تَرَکَ الصَّلَاةَ مُتَعَمِّداً فَقَدْ کَفَرَ» بی‌نماز، اعتنایی به نماز ندارد و چنین کسی کافر است.


نماز اول وقت بهترین عبادتی است که تعظیم خداوند محسوب می‌شود، نماز اول وقت، هم نماز است و هم تعظیم خداوند،‌ بزرگداشت امر خداست. نماز آخر وقت، نماز هست اما تعظیم نکرده خدا را و سبک شمرده است.


اول که اذان می‌گفت سراغ نماز نرفت و آخر رفت و گفت «ایاک نعبد»! قرآن کریم می‌فرماید تو اول وقت بیا.


نماز اول وقت، تعظیم خدا و نماز آخر وقت استخفاف و سبک شمردن خداست.


اگر بخواهید حدیثی از اهل بیت(ع) بگوید، به کدام سخن آنها استناد می‌کنید؟


احادیث ائمه(ع) همگی برای قرآن است و سخنان آنها تماماً از قرآن گفته شده و غیر قرآن سخنی ندارند. قرآن می‌فرماید: تقوا پیشه کنید اگر تقوا بود، همه به قرآن عمل شده و هم گفتار ائمه علیهم‌السلام را عمل کرده‌ایم اگر قرآن نبود هیچ یک را نداریم یادگیری قرآن به تنهایی کفایت نمی‌کند.


ما سخنوران زیادی داریم که نزد خداوند متعال ارزش و جایگاهی ندارند زیرا به آنچه می‌گویند عمل نمی‌کنند تنها سخنور بودن، احادیث گفتن و مفسر بودن ارزشی ندارد باید عمل باشد.


مرجع اصلی برای شناخت واجبات و محرمات چیست؟


قرآن است، قرآن می‌فرماید «وَ اتَّقُوا اللهَ وَ یُعَلِّمُکُمُ الله» شما تقواپیشه کنید تا یادتان دهد. خداوند تعلیم می‌کند شما را به شرط تقوا! اگر نبود، تعلیم خدا در کار نیست اگر تقوا بود، تعلیم هم هست.
حاج آقا توصیه شما برای ما خبرنگاران چیست؟


دروغ نگوئید، دروغ، گناه است و برای انسان مفسده می‌آورد. دروغ نباشد، هرچه واقع باشد بگوئید. البته اگر واقعیت‌ها هم مُفسد باشد نقل نکنید؛ واقعیاتی که تعلیم‌کننده است و معرفت می‌آورد خوب است وگرنه هر واقعیتی که به درد نمی‌خورد.


بنابراین اولاً دروغ نگوئید و ثانیاً واقعیتی که برای مردم فاید دارد را بگوئید.


منبع:فارس






تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن