واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تولید بالگردهای ترابری، جدیدترین همکاری چین و روسیه در صنعت هوافضا پکن - ایرنا - چین و روسیه اعلام کردند که در ساخت نوعی بالگرد ویژه ترابری که محصولی مشترک خواهد بود، به توافق رسیده اند.
به گزارش ایرنا، قرارداد تولید مشترک این بالگرد که از نوع ترابری نظامی و با عنوان «می- 26 ت» اعلام شده، قرار است در پایان ماه جاری میلادی (اردیبهشت - خرداد) به امضای مسوولان نظامی دو کشور برسد.
توافق چین و روسیه در خصوص همکاری مشترک در این پروژه در جریان دیدار «دیمیتری راگوزین» معاون امور دفاعی نخست وزیر روسیه از شهر گوانگژو چین و دیدار با «وان یان» همتای پکنی او صورت گرفته است.
گفته شده، چین سرمایه گذار اصلی این پروژه خواهد بود و روسیه نیز در اجرای آن با چین همکاری نزدیک خواهد داشت.
بالگرد «می - 26 ت» یکی از سنگین ترین بالگردهای جهان محسوب می شود که قادر است در شرایط مختلف جوی 20 تن بار را در داخل و یا به صورت آویزان، حمل کند که حمل این مقدار بار در صنعت هوانوردی نوعی رکورد محسوب می شود.
علاقه چینی ها به داشتن این بالگرد پس از آن شدت یافت که از آن در زمین لرزه ویرانگر شهر «سیچوآن» در سال های 2008 و 2013 میلادی استفاده شد و آنان متوجه کارایی بالای این وسیله پرنده شدند.
هم اکنون سه فروند از این نوع بالگرد در چین مورد استفاده قرار می گیرد و چهارمین بالگرد نیز که برای حفاظت از جنگل های شهر «شاندونگ» خریداری شده، تا پایان سال 2015 میلادی به این کشور تحویل داده خواهد شد.
صدای روسیه پیش تر در گزارشی به نقل از «آلکساندر میخیف» مدیرکل شرکت بالگرد روسیه، اعلام کرد: «همکاری مسکو و پکن در این زمینه به چند دهه پیش باز می گردد و دو کشور همکاری خوبی با یکدیگر در صنعت هوا فضا دارند.»
او همچنین گفت که دو کشور علاوه بر طرح ساخت بالگرد «می - 26 ت»، طرح های دیگری را نیز در دست اجرا دارند.
شرکت «بالگردهای روسیه» با داشتن پنج کارخانه، یکی از معدود شرکت های جهان است که از امکان طراحی، تولید، آزمایش و سرویس دهی بالگردهای تجاری و نظامی برخوردار است.
چین و روسیه دی ماه سال گذشته نیز اعلام کردند که با تولید نوعی هواپیمای مسافربری غول پیکر و دور پرواز، قصد دارند به مقابله با شرکت های بزرگ هواپیماسازی «بویینگ» و «ایرباس» بروند که اکنون 80 درصد بازار هواپیماهای دور پرواز را در اختیار خود دارند.
چین پیشتر نیز قراردادی با شرکت هواپیمایی خصوصی «هنان ابروی ایرکرافت» روسیه منعقد کرد که بر اساس آن مقرر شد کارخانه این شرکت هواپیماسازی تا سال 2018 در شهر «ژنگ ژو»، مرکز استان «هنان» راه اندازی شود.
بر اساس توافقی که دو سال پیش بین مسوولان هواپیمایی دو کشور صورت گرفت، قرار است در این کارخانه مونتاژ هواپیمای سوخوی سوپرجت - 100 صورت گیرد.
سوخوی سوپرجت - 100 قادر به حمل 98 مسافر برای مسافت چهار هزار و 400 کیلومتری و با حداکثر سرعت 900 کیلومتر در ساعت است.
آساق*1597
16/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]