تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند فرمود: «... هرگاه بنده بگويد: بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، خداى متعال مى‏گ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834704465




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هنر و سیاست؛ نقطه تمرکز بی‌ینال ونیز ۲۰۱۵


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
هنر و سیاست؛ نقطه تمرکز بی‌ینال ونیز ۲۰۱۵

بی ینال ونیز


شناسهٔ خبر: 2569876 - چهارشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۰
هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی

بی‌ینال ونیز که دیروز افتتاح شد شبیه هیچ یک از دوره‌های قبلی‌اش نیست و به نظر می‌رسد تمرکز خود را هم بر هنر و هم بر سیاست گذاشته است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فایننشال تایمز، این دوره از دوسالانه ونیز شبیه هیچ یک از دوره‌های قبلی‌اش نیست. مسئول امسال این دوسالانه مهم هنری اوکویی انوزور مردی است که اعتقاد دارد هنر دارای مسئولیت اجتماعی است به همین دلیل در مرکز نمایشگاهی که او طراحی کرده و عنوان «آینده همه دنیا» را بر آن گذاشته ۱۳۶ هنرمند اجرایی بی‌وقفه روخوانی «سرمایه» را در برنامه دارند. برنامه‌های غیرانتفاعی دیگری شبیه رابطه سمبولیک هنر با بازار نیز نشان دهنده عزم راسخ انوزور برای به چالش گرفتن سیستم موجود است.او که از شکست هنر برای صحبت درباره حقیقت قدرت وحشت‌زده است، می‌گوید: ما انتظار داریم نویسندگان، موسیقیدان‌ها و آهنگسازها سوال‌های بزرگی برای اندیشیدن مطرح کنند اما به نوعی در این لحظه از حیات همه چیزهایی که ما داریم به آنها قدر می‌نهیم از این موقعیت اجتناب می‌کنند. آنها کارشان را انجام می‌دهند، مزاحمتی ایجاد نمی‌کنند. پرسش‌هایی طرح نمی‌کنند در حالی که چیزی فراتر از نقاشی وجود دارد.
بی ینال ونیز
به همین دلیل بسیاری از نقاشانی که او برای این بی‌ینال آنها را دعوت کرده کار خود را از منظر درکی سیاسی ارایه داده‌اند. برخی از نام‌ها آشنا هستند، مرلین دوماس، هانس هاکه، تیستر گیتس و گلن لیگون از جمله آنها هستند اما بقیه، مانند لمی پونیفاسیو که طراح حرکات موزون است، منعکس‌کننده خواست خود به عنوان سمبل صداهایی فراتر از پارامترهای غالب است.در هسته اصلی نمایشگاه او میدانی برای هنر زنده و فیلمی که توسط دیوید آجایه آرشیتکت ساخته شده جای دارد. در اینجا در کنار روخوانی «سرمایه» اجراکنندگان از جمله جیسون موران ترانه‌های زندان را می‌خوانند، اولاف نیکولای اجرایی از موسیقی لویجی نونو آهنگساز دست چپی را با اشعاری در کنار گرافیتی پاریس عرضه می‌کند و متیو کلیب آبوننس فیلمی از کارهای جولیوس ایستمن آهنگساز را ارایه می کند.انوزور با اشتیاق از ایستمن و موسیقی‌اش می‌گوید؛ آهنگساز آفریقایی -آمریکایی که در سبک جز به ساختن موسیقی کلاسیک می‌پرداخت و آثارش تقریبا فراموش شده بودند و اینجا فرصت مناسبی برای یادآوری اوست.
بی ینال ونیز
با چنین آیینه‌ای انوزور سفر خودش از حاشیه به مرکز را دوباره روایت می‌کند. گرچه این بی‌ینال مهر او را به عنوان یکی از بالاترین چهره‌های برگزارکننده نمایشگاه بر خود دارد، سفر او برای رسیدن به این شهرت، خیلی مطابق مرسوم پیش نرفته است. او که زاده کالابار در نیجریه در سال ۱۹۶۳ است، در خانواده ای نرمال، بورژوا و پسا‌استعماری به دنیا آمده است. او اوایل دهه ۱۹۸۰ وارد نیویورک شد و به تحصیل در رشته علوم سیاسی پرداخت. او به سرعت جذب صحنه‌های باورنکردنی هنر روبه رشد این شهر شد و خودش را در کنار هنرمندان تجسمی مانند ژان-میشل بوسکویی ، دیدود هامونس و ژو بینگ دید. در سال ۱۹۹۶ او به عنوان سرپرست، نمایشگاه عکاسی های ۳۰ آفریقایی را در موزه گوگنهایم نیویورک برگزار کرد. امروز او مدیر خانه هنر مونیخ است و پستی هم در موزه ویتنی نیویورک دارد. با وجود همه موفقیتش او نمی‌خواهد بخشی از هنر تایید شده جهان باشد.دوسالانه ونیز از نقد او در امان نیست. او یادآوری می‌کند که این نمایشگاه که سرآغاز کارش سال ۱۸۹۵ بوده، ممکن است با ایده‌های روشنگرانه از هنر و ملیت و عظمت برانگیخته شده باشد اما «تاریخ‌های سایه» که بر بسیاری از شرکت کنندگان آن حاکم است، نمی تواند به همین اندازه قابل تحسین باشد.
بی ینال ونیز
نتیجه این امر این است که دوسالانه امسال ونیز در کاتالوگ خودش شامل پرونده کوچکی از تغییرات است که در قرن بیستم شاهدش نبود. سالن مرکزی معمولا نئوکلاسیک طراحی می‌شد اما در دهه ۱۹۳۰ در اختیار فاشیست‌ها قرار گرفت. پس از دوره فرانکو غرفه اسپانیا تمام ویژگی‌های آن دوره را از این سالن زدود. او می گوید: ما امسال ۶۰ غرفه در دو بخش داریم.او در پاسخ به اینکه با توجه به تب رشدی که دنیای هنر امروز را گرفته -آثار بزرگتر، موسسات بزرگتر، فیلم‌های پرفروش بزرگتر، قیمت‌های بالاتر- آیا به این معنی نیست که او با روح زمانه هماهنگ نیست؟ می‌گوید: جهان هنر ممکن است با پول انباشته شده باشد اما در عین حال زمانی است که بسیاری از موسسات عمیقا به دلیل فقدان حمایت عمومی، دچار فقر شده‌اند. او معتقد است که توسعه هوشمندانه به جناح‌های جدید عالی یا نمایشگاه‌های پرجمعیت ربطی ندارد، این برای تجلیل از سرمایه است. آیا ما واقعا به فضاهای بیشتر نمایشگاهی نیاز داریم؟ برنامه های بیشتر؟ یا به جای این باید ببینیم معنای واقعی نهادهای عمومی چیست.
بی ینال ونیز
او از دشواری جمع آوری پول برای برگزاری این دوسالانه نیز می‌گوید ۱۵ درصد از هزینه‌های مالی این دوسالانه از وزارت فرهنگ ایتالیا تامین شد . آدم‌هایی هم هستند که چند ساعت وقت صرف می‌کنند و ۵۰ هزار پوند کمک مالی می‌کنند تا با وجود این که هیچ ایده‌ای برای چگونگی برگزار شدن این نمایشگاه ندارند، اما بدانند که چنین تلاشی به کار خودش ادامه می‌دهد.بی‌ینال ونیز دیروز افتتاح شد و غرفه هنر ایران از امروز چهارشنبه کار خود را آغاز می‌کند. این نمایشگاه به صورت رسمی از ۹ ماه می درهایش را به روی بازدیدکنندگان می‌گشاید و تا ۲۲ نوامبر به کار خود ادامه می دهد. هنرمندانی از ۱۳۶ کشور جهان در این رویداد هنری مشارکت دارند.  









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن