تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زِنا، شش پيامد دارد: سه در دنيا و سه در آخرت. سه پيامد دنيايى‏اش اين است كه: ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1813174147




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- بحران بزرگ انرژی و گام های کوچک پاکستان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اختصاصی ایرنا بحران بزرگ انرژی و گام های کوچک پاکستان اسلام آباد – ایرنا – پاکستان که با بحران شدید کمبود انرژی مواجه است و درشرایطی که تامین انرژی مورد نیاز برای جمعیت 190 میلیون نفری این کشور نیازمند برداشتن گام های بزرگ است، دولت نواز شریف اگرچه رویای طرح های بزرگ را در سر دارد اما در عمل درحال برداشتن گام های کوچک و نه چندان موثر است.


به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد نواز شریف امروز سه شنبه به شهر بهاولپور، یازدهمین شهر بزرگ پاکستان در جنوب ایالت پنجاب سفر کرد تا نخستین فاز یک مجتمع تولید برق با استفاده از باتری های خورشیدی را افتتاح کند. درصورتی که تمام فازهای این مجتمع تکمیل و راه اندازی شود، می تواند یک هزار مگاوات برق وارد شبکه توزیق برق پاکستان کند.
فاز نخست مجتمع یاد شده شامل 500 هزار صفحه تبدیل کننده نور خورشید به انرژی برق و ظرفیتی معادل تولید یکصد مگاوات است. فاز دوم این مجمتع با ظرفیت تولید 300 مگاوات، در خوش بینانه ترین حالت، قرار است تا یک سال آینده مورد بهره برداری قرار گیرد وپس از آن، عملیات اجرای فاز سوم با ظرفیت تولید 600 مگاوات آغاز خواهد شد. این مجتمع در زمین وسیعی به مساحت پانصد هکتار درحال اجرا است.
اگرچه طرح یاد شده، طرح خوبی به نظر می رسد اما با توجه به نیاز فراوان پاکستان به انرژی و قیمت بسیار بالای احداث این گونه نیروگاه های خورشیدی نمی تواند درد چندانی از فقرانرژی در پاکستان درمان کند.
یکی ازعمده ترین راه هایی که می تواند کمک قابل ملاحظه ای برای جبران کمبود بحران انرژی پاکستان باشد، اجرای طرح خط لوله واردات گاز طبیعی از ایران و نیز افزایش واردات برق از ایران است.
طبق قرارداد امضا شده میان تهران و اسلام آباد، طرفین باید تعهد خود را مبنی بر احداث خط لوله (هر یک از دو کشور متعهد شده بود تا خط لوله را در خاک خود احداث کند) تا پایان سال 2014 اجرای می کردند و قرار بر این بود که از آغاز سال جاری میلادی، گاز طبیعی ایران از طریق این خط لوله به پاکستان صادر شود تا هم به عنوان سوخت نیروگاه های این کشور مورد استفاده قرار گیرد و هم کمبود شدید گاز این کشور در فصل زمستان را جبران کند.
اما دولتمردان اسلام آباد به دلیل حرف شنوی از برخی قدرت ها، به سمت اجرای تعهد خود نرفتند هرچند اخیرا، بارها تاکید کرده اند که حتما به گاز ایران نیاز دارند و به تازگی هم قراردادی با یک شرکت بزرگ چینی برای حداث خط لوله 700 کیلومتری مربوطه، امضا کرده اند که درصورت دست بکار شدن شرکت چینی، انتظار می رود این طرح در سال 2018 تکمیل شود. ایران تقریبا به تمام تعهد خود عمل کرده است و خط لوله را تا نزدیکی مرز پاکستان احداث کرده است.
از سوی دیگر، پاکستان به واردات گاز از ترکمنستان تحت طرح "تاپی" (ترکمنستان-افغانستان-پاکستان-هند) فکر می کند؛ طرحی که پاکستان می گوید کاملا مستقل از طرح خط لوله گاز ایران است و ارتباطی به آن ندارد. به رغم اینکه دولت اسلام آباد اعلام کرده مصمم به اجرای این طرح است، اما ناامنی در افغانستان و بخش های از پاکستان، اختلافات سیاسی میان پاکستان و هند و حتی میان پاکستان و افغانستان و نیز هزینه گزارف اجرای این طرح، باعث شده تا اجرایی شدن طرح تاپی در هاله ای از ابهام قرار گیرد.
از سوی دیگر پاکستان از ماه گذشته، واردات گاز طبیعی مایع را از قطر با قیمت بالا آغاز کرده است و اکنون گزارش ها حاکی از آن است قیمت تمام شده برق تولیدی در نیروگاه هایی که از گاز قطری استفاده می کنند، به هیچ وجه برای مردم پاکستان مقرون به صرفه نیست.
طبق آمار و گزارش ها، پاکستان در شرایط کنونی برای اینکه بتواند کمبود برق خود را جبران کند، باید حداقل 14 هزار مگاوات به ظرفیت تولید خود اضافه کند که این رقم نیازمند ایجاد نیروگاه های جدیدی است که سوخت گاز طبیعی، ارزان ترین و پاک ترین سوخت برای این نیروگاه ها خواهد بود.
پاکستان به تازگی قراردادهای زیادی با چین برای احداث نیروگاه های جدید امضا کرده است که بخشی از آن مربوط به طرح های بلند مدت برای احداث نیروگاه های هسته ای است و احداث تعدادی نیروگاه حرارتی نیز در دستور کار است که تامین سوخت مورد نیاز این نیروگاه ها، واردات گاز طبیعی از ایران را به یک ضرورت غیرقابل انکار برای پاکستان تبدیل کرده است.
با آغاز فصل گرما در پاکستان و روشن شدن دستگاه های تهویه هوا با مصرف برق بالا، بحران کمبود برق در این کشور بار دیگر در حال نزدیک شدن به نقطه اوج است.
بطور معمول در تمال فصول سال، پایتخت نشینان پاکستان در مجموع بین 6 تا 10 ساعت را بدون برق سر می کنند و با آغاز فصل گرما، ساعات قطعی برقی در اسلام آباد افزایش خواهد یافت.
در فصل زمستان هم مردم پایتخت پاکستان علاوه بر اینکه در شبانه روز بطور متوسط شش تا هست ساعت خاموشی داشتند، با مشکل شدید قطع گاز شهری نیز مواجه بودند و لوله کشی گاز شهری در فصل زمستان عملا کاربردی چندانی برای مردم این شهر نداشت.
با وجود کمبود شدید انرژی های برق و گاز در پاکستان، مردم درپایان هرماه مجبور به پرداخت رقم های سرسام آوری هستند که در قبوض مصرفی آنان نوشته می شود.
شرایط انرژی در پایتخت پاکستان، به مراتب بهتر از سایر شهرها و مناطق این کشور است و مردم برخی شهرهای پاکستان در اوج گرمای طاقت فرسای تابستان در طول شبانه روز تنها چهار ساعت و حتی کمتر برق دارند.
آساق*1**1723



15/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 179]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن