تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس يك روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد - روح ايمان از او جدا مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815475813




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بانک‌ها به چالشی برای کشاورزی بدل شده‌اند


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: از مجموع تسهیلات اعطایی بانک‌ها به بخش‌های مختلف اقتصادی در سال ۹۳، بخش کشاورزی نه تنها کمترین سهم، بلکه بیشترین کاهش را در بین سایر بخش‌ها داشته است.

به گزارش تراز ،بر اساس گزارش منتشر شده از سوی بانک مرکزی تسهیلات اعطایی بانک‌ها به بخش‌های مختلف اقتصادی در سال گذشته با ۴۴٫۵ درصد افزایش نسبت به سال ۹۲ به ۳۴۱۴٫۲ میلیارد تومان رسید.گزارش عیار آنلاین حاکی است ، بخش خدمات با جذب ۳۶٫۶ درصد از کل تسهیلات بانکی، بیشترین سهم و بخش کشاورزی با ۷٫۵ درصد، کمترین سهم را در بین بخش‌های مختلف اقتصادی به خود اختصاص داده‌اند.
از مجموع ۳۴۱ هزار میلیارد تومانی که بانک‌ها در دوازده ماهه سال گذشته به بخش‌های مختلف اقتصادی پرداختند، فقط حدود ۲۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان، معادل ۷٫۵ درصد کل تسهیلات پرداختی، به بخش کشاورزی اختصاص داشته است که این رقم کمترین میزان جذب در چهار سال گذشته بوده است.
با وجود اینکه رشد تسهیلات اعطایی به تمام بخش‌ها در سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ مثبت بوده اما بخش کشاورزی با کاهش تسهیلات مواجه گردید. با تحلیل داده‌های این گزارش مشخص می‌شود که تسهیلات داده شده به بخش کشاورزی نسبت به سال ۹۲ با ۳۱ درصد رشد منفی مواجه بوده که بیشترین کاهش رشد در بین سایر بخش‌ها محسوب می‌شود.



 
همچنین در نمودار زیر سهم بخش کشاورزی از تسهیلات بانکی در سال ۹۳ با بخش‌های دیگر مقایسه شده است:
 



 
کم‌توجهی بیش از پیش بانک‌ها در اعطای تسهیلات به بخش کشاورزی در حالی است که بیش از ۱۸ درصد شاغلین کشور در این بخش فعالیت داشته و سهم آن در تولید ناخالص ملی به بیش از ۱۸ درصد نیز می‌رسد.
 
از سوی دیگر تأکید مکرر اسناد و قوانین بالادستی همچون سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، سیاست‌های کلان بخش کشاورزی و قانون افزایش بهره‌وری نیز ضرورت اصلاح روند فعلی بانک‌ها در اعطای تسهیلات به بخش کشاورزی را دوچندان می‌کند.
 
کاهش تسهیلات بانکی بخش کشاورزی در سال ۹۳ در حالیست که نگاهی به آمار واردات در همین سال نشان می‌دهد از ۱۰ قلم کالای عمده وارداتی (از نظر ارزش دلاری)، ۵ کالا جزء محصولات کشاورزی می‌باشند. لازم به ذکر است این پنج قلم به ترتیب محصولاتی همچون گندم، ذرت، برنج، کنجاله سویا و جو بوده که همگی جزء کالاهای اساسی کشاورزی به شمار می‌روند.
 
نمودار زیر سهم ارزش دلاری محصولات کشاورزی در بین ۱۰ قلم کالای عمده وارد شده در سال ۹۳ را نشان می‌دهد. بر این اساس از بین این کالاها، ۶۰ درصد مربوط به محصولات اساسی کشاورزی می‌باشد.
 



روند فعلی نشان می‌دهد بانک‌ها نه تنها ابزار حمایتی برای توسعه بخش کشاورزی نبوده بلکه به دلیل نرخ بالای سود تسهیلات اعطایی، خود به چالشی برای این بخش تبدیل شده اند.






سه شنبه 15 ارديبهشت 1394 ساعت 12:39





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن