تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):مبادا اعمال نیک را به اتکاى دوستى آل محمد (ص) رها کنید، مبادا دوستى آل محمد (ص) ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812560675




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تاثير آزادي مطبوعات بر سازندگي کشور


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۰:۹ق.ظ)
آفرينش: تاثير آزادي مطبوعات بر سازندگي کشور موج -
به گزارش خبرگزاري موج، «تاثير آزادي مطبوعات بر سازندگي کشور»عنوان سرمقاله روزنامه آفرينش است که در آن مي خوانيد؛
شايد کمتر پيش بيايد که مطبوعات درميان مشکلات جامعه ازخودشان بگويند، اما شرح حال و وضعيت مطبوعات به هيچ وجه جدا از حال و روز مخاطبانشان نيست و پيوندي ناگسستني ميان آنها و جامعه وجود دارد. اين پيوند از آن جهت است که اهالي مطبوعات با کاغذ و قلم خود، زبان و صداي خواسته هايي هستند که به گوش مسولان نمي رسد و براي رفع آن راه به جايي ندارند.
تعلق خاطر مطبوعات به مردم، از بابت روشنگري و پويايي افکاري است که با خواندن سياهه جوهر، سفيدي فهم و درک بر رفتار و کردارشان مي نشيند. بي جهت نيست که مطبوعات به عنوان رکن چهارم دموکراسي شناخته مي شود، چون چراغ روشني بخش دموکراسي همانا آگاهي است و مطبوعات در زمينه مسائل تحليلي، حرکت و پيش بيني برخي از وقايع و رويدادها و ارائه آگاهي هاي لازم به جامعه، براي بالابردن حساسيت مردم نسبت به واقعيات اجتماعي، نقش بسزايي دارند.
لذا گرامي داشت روز جهاني مطبوعات براي جهانيان ازاهميت ويژه اي برخوردار است. هرچند که در کشور ما اهميت چنداني به اين روز داده نمي شود، اما اين بي توجهي ها خدشه اي بر رسالت حقيقي اهالي مطبوعات وارد نمي کند.
نوع عملکرد مطبوعات در جامعه و عرصه هاي سياسي به نوع فعاليت مردم وميزان آگاهي و خواسته هاي آنها از نظام سياسي بستگي دارد. هر چه سطح آگاهي و مشارکت مردم در عرصه هاي سياسي و اجتماعي بالاتر باشد زمينه براي فعاليت مطبوعات در عرصه هاي جامعه فراهم مي شود. از مهم ترين وظايف مطبوعات، گسترش دانش و اطلاعات مخاطبان در زمينه هايي است که امکان دسترسي و تجربه مستقيم از رويدادها و موضوع هاي مختلف براي آنان فراهم نباشد.
لذا اين مهم، لزوم برنامه ريزي ازسوي صاحبان انديشه و فرهنگ را براي ساختن مطبوعاتي هدفمند و بالنده ضروري مي سازد. مسلما مطبوعات به عنوان چراغ راه جامعه نيازمند حمايت هاي فکري و مادي هستند و اگر در هرکدام از زمينه هاي يادشده کمبودي حاصل شود، اين ضعف به جامعه و افکار عمومي نيز سرايت خواهد کرد. تک قطبي شدن روزنامه ها و روزنامه نگاران به سبب مشکلات مالي موجب فقر فکري آنها نيز مي گردد. نزديک شدن به رانت هاي دولتي و حمايت هاي يک طرفه آفتي است که ناخواسته دامن برخي از اهالي مطبوعات را گرفته است. مجالي براي سياهه کردن توانايي ها و خدمات بي منت مطبوعات درکشورمان نيست و ارزش آن درکلام هم نگنجد، اما بالواقع مطبوعات آزاد و مستقل در کشورمان با وضعيت مساعدي مواجه نيستند. با تمام اين تفاسير مطبوعات ما به دنبال سهم خواهي از دولت ها و حکومت نبوده و نيستند، اما اين انتظار وجود دارد تا درراستاي قانون اساسي حقوق و آزادي آنها مورد توجه و اجرا قرار گيرد. طبق قانون دولت ها موظفند با بهره گيري صحيح از مطبوعات و رسانه هاي گروهي سطح آگاهي عمومي درهمه زمينه ها را بالاببرند.
اما متاسفانه همواره دولت ها از جايگاه مطبوعات براي تحقق اهداف خود بهره برده اند.
چدروجه ديگري از قانون اساسي مطبوعات دربيان مطالبي که مخل مباني اسلام و حقوق عمومي نباشد، آزادند. اما طي سال هاي گذشته برخورد مناسبي با اهالي مطبوعات در اين حوزه صورت نگرفته و بسياري از اصحاب عرصه روزنامه نگاري دچار خود سانسوري و محافظه کاري شده اند!. درهمين حد بگوييم:«خود کنترلي آفتي است که جمود فکري به بار مي آورد و زمينه را براي سودجويان و فرصت طلبان فراهم مي سازد».
گلايه ديگراهالي مطبوعات که سال هاست آن را به دولت ها گوشزد کرده اند، موضوع استفاده از فکر و قلم روزنامه نگاران در سياست گذاري هاي داخلي و خارجي است. امروز درتمام دنيا اهالي مطبوعات به عنوان مشاوران ارشد، مقامات طراز اول دولت ها، محسوب مي شوند و اين پيوند در کشور ما هنوز به وجود نيامده و پتانسيل ارزشمند روزنامه نگاران، صرفاً در حيطه کاغذ روزنامه ها محدود شده است.
باتمام اين اوصاف و بدون دلگيري از وضعيت موجود، شاهد تلاش زحمتکشان اهالي مطبوعات درتمامي عرصه هاي داخلي و خارجي هستيم. اين روز را به تمام اصحاب قلم تبريک گفته و اميدواريم نقش سازنده مطبوعات در ارتقاي جايگاه کشور و ملت همچنان پرصلابت و ادامه دار باشد.

نويسنده: حميدرضا عسگري













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن