واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رابرت فیسک: فروشندگان سلاح برندگان ناآرامی های خاورمیانه هستند لندن - ایرنا - "رابرت فیسک" روزنامه نگار انگلیسی در امور خاورمیانه در یادداشتی که روز دوشنبه در روزنامه ایندیپندنت منتشر شد، با اشاره به ناآرامی ها در منطقه خاورمیانه نوشت: برندگان اصلی این ناآرامی ها فروشندگان اسلحه هستند.
به گزارش ایرنا، فیسک در این یادداشت عنوان کرد: سعودی ها یمن را از ترس حوثی های شیعه ، بمباران می کند، آنها همچنین داعش را در سوریه و عراق هدف گرفته اند.
وی ادامه داد: در حالی که دولت سوریه دشمنانش را در کشورش بمباران می کند، دولت عراق نیز با دشمنانش در عراق در حال نبرد است.
به نوشته این تحلیلگر سیاسی، ایالات متحده، فرانسه، انگلیس، دانمارک، هلند، استرالیا و کانادا، داعش را در عراق و سوریه بمباران می کنند که این اقدام آنها تاحدودی در راستای منافع دولت عراق است و به طور قطع به خاطر حفظ منافع دولت سوریه نیست.
فیسک با بیان اینکه "اردن، عربستان سعودی و بحرین نیز در این جریان، داعش را در عراق و سوریه بمباران می کنند" ، افزود: اما به دنبال سوزاندن خلبان اردنی توسط داعش، آنها حتی بیشتر از عربستان سعودی داعش را هدف قرار داده اند.
وی ادامه داد: مصر نیز به دنبال گردن زدن گروهی از مسیحیان مصری توسط داعش در لیبی، مواضع این گروه تروریستی را در این کشور بمباران می کند. در نهایت اسرائیل نیز نیروهای دولتی سوریه - نه داعش - را هدف قرار داده، اما نکته جالب اینجاست که به رغم تعداد فزاینده جنگجویان هوایی اما آنها با یکدیگر تلاقی نمی کنند.
فیسک با بیان اینکه "به رغم نبرد ایدئولوژیک و عقیدتی جاری در خاورمیانه برای بسیاری از کشورهای منطقه قابل توجیه است اما هنوز برای دوستان ما در آمریکا چنین نیست"، افزود: سنی های عربستان، شیعه های یمنی را بمباران می کنند؛ سنی های مصری، سنی های لیبی را بمباران می کنند و سنی های اردنی نیز سنی های عراقی را بمباران می کنند.
وی افزود: از طرف دیگر نیروهای دولتی سوریه مورد حمایت شیعیان، نیز دشمنان سنی سوری شان را بمباران می کنند و درسه روز گذشته نیروهای حزب الله لبنان در آماده باش به سر می برند تا ظرف دو هفته آتی به نبردی بزرگتری در تپه های قلمون ملحق شده تا مبادا داعش با ورود به مرزهای لبنان از کمک های حزب الله به هرمل و بعلبک جلوگیری کنند.
وی ادامه داد: اگر هم می خواهید از جدیدترین اخبار فرقه ای مطلع شوید، عربستان سعودی نیز از پاکستان خواست تا با اعزام نیروهای سنی مذهب پاکستانی برای نبرد علیه حوثی ها، از خاندان آل سعود حمایت کند.
فیسک با بیان اینکه روزنامه "نیشن" پاکستان در واکنش به این درخواست عربستان سعودی انتقاد کرده، به نقل از "خالد محمد" نوشت: ارتش و مردم پاکستان برای اولین بار و پس از سال ها متحد شده اند تا تروریسم را نابود کنند. اما سعودی ها نه تنها در تلاشند در بین مردم پاکستان تفرقه بیندازند بلکه می خواهند ارتش این کشور را هم دچار تفرقه کنند. زمانی که یک سرباز لباس خدمت بر تن می کند، او برای کشوری که آن را وطن می نامد می جنگد نه عقاید مذهبی که به صورت موضوعی شخصی است.
این تحلیلگر سیاسی افزود: بد نیست به یاد بیاوریم که در جریان نبرد برای حفاظت از شهر خفجی (عربستان) بسیاری از نیروهای پاکستانی به دست عراقی های سنی در سال 1991 میلادی کشته شدند.
این تحلیلگر سیاسی با بیان اینکه پیروز این ناآرامی ها تاکنون فروشندگان و سازندگان اسلحه بوده اند، نوشت: شرکتهای رایتیون و لاکهید مارتین تنها در یک سال گذشته بالغ بر 1.3 میلیارد پوند سلاح به عربستان سعودی فروخته اند و هفته گذشته نیز فرانسه از فروش 24 فروند جنگنده های "داسو رافال" به قیمت 5.7 میلیارد پوند به قطر خبر داد.
وی افزود: باز هم بد نیست که به خاطر داشته باشیم که بر اساس گزارش آژانس تحقیقات کنگره آمریکا، گفته می شود که عمده ترین بخش بودجه داعش از خیرین خصوصی در کشورهای عربستان سعودی، قطر، امارات متحده و کویت تامین می شود.
وی در پایان خاطر نشان ساخت: به رغم اینکه تاکنون فرماندهان ارتش آمریکا طی یک دهه گذشته نتایج جنگ های عراق را مثبت توصیف نموده و آن را ماموریت انجام شده می خوانند اما در سفر اخیر پیر دویلیرز، فرمانده نظامی فرانسه به بغداد، وی می گوید که اوضاع کاملا به هم ریخته و کشور " تجزیه " شده است.
فیسک افزود: این وضعیتی است که در کل منطقه خاورمیانه حکمفرماست.
اروپام**5** ن**1552
14/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]