واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۲:۵۵ب.ظ)
رييس اداره آسم وزارت بهداشت در آستانه روز جهاني آسم: شيوع آسم در جمعيت کودک و نوجوان کشور بيش از 13 درصد است موج - رييس اداره آسم و آلرژي وزارت بهداشت يكي از مهمترين و موثرترين راه هاي پيشگيري و كنترل بيماري آسم را آموزش همگاني و افزايش آگاهي عموم افراد جامعه نسبت به اين بيماري و عوامل خطر ايجادكننده آن عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر مهدي نجمي يکي از شايعترين بيماريهاي مزمن در کودکان و بزرگسالان را بيماري آسم عنوان کرد و گفت: همچنين اين بيماري از مهمترين علل غيبت از مدرسه و محل کار محسوب ميشود.
به گفته رييس اداره آسم و آلرژي وزارت بهداشت، طبق گزارش سازمان جهاني بهداشت بيش از 300 ميليون نفر در دنيا به بيماري آسم مبتلا هستند که جمعيت قابلتوجهي از آنان را کودکان و نوجوانان تشکيل ميدهند.
دکتر نجمي بابيان اينکه شيوع بيماري آسم در جهان رو به افزايش است، افزود: پيشبيني ميشود طي يک دهه آينده صد ميليون بيمار آسمي به بيماران فعلي اضافه شود و طبق مطالعات انجامشده در کشور ما شيوع آسم در جمعيت کودکان و نوجوانان حدود 13.14 درصد است.
وي در ادامه بيماري آسم را يک بيماري التهابي مزمن راههاي هوايي بيان کرد و گفت: التهاب سبب افزايش پاسخدهي و درجات متغيري از انسداد برگشتپذير راههاي هوايي شده و منجر به حملات مکرر خسخس، تنگي نفس، سرفه و گرفتگي صدا بهويژه در شب و اوايل صبح ميگردد که اغلب خودبهخود يا با درمان برگشتپذير است.
دکتر نجمي با اشاره به تفاوت شدت و توالي حملات آسم از فردي به فرد ديگر، افزود: همچنين بروز علائم آسم در بيماران از چند بار در روز تا چند بار در هفته متفاوت است که ممکن است علائم بيماري به هنگام فعاليت فيزيکي يا در طول شب تشديد شود.
به گفته وي، حملات آسم موجب بخوابي، احساس ضعف و خستگي در طول روز، کاهش ميزان فعاليت و غيبت از مدرسه و محيط کار ميشود.
رييس اداره آسم و آلرژي استعداد ژنتيکي و تماس با آلرژيهاي محيطي را عوامل خطر اصلي در بروز حملات آسم بيان کرد و افزود: آلرژيهاي داخل منزل (Indoor allergens) مثل مايت هاي موجود در گردوغبار منزل، فرش، ذرات توليدشده توسط وسايل گرمازا يا پختوپز در منزل، پر يا موي حيوانات خانگي، آلرژيهاي خارج منزل (Outdoor allergens) مثل گرده گياهان، قارچها، دود سيگار و ساير دخانيات، مواد محرک شيميايي در محيط کار و آلودگي هوا از عوامل بروز حملات آسم است.
دکتر نجمي همچنين تنوع بيماريهاي عفوني بهواسطه حضور در مهدکودکها، تغيير عادات رژيم غذايي، هواي سرد، فعاليت فيزيکي، تشخيص و درمان ديرهنگام، غلط بودن يا ناقص ماندن درمان و عدم دسترسي به دارو، فقر فرهنگي و اقتصادي، اختلالات رواني و اجتماعي، نوع رژيم غذايي، چاقي، استرس و هيجانات فردي ناشي از زندگي شهرنشيني و حتي مصرف بعضي از داروها نظير آسپيرين و NSAIDs را از ديگر عوامل مؤثر در بروز حملات آسم بيان کرد.
وي در ادامه با اشاره به اينکه بيماري آسم کاملاً قابلدرمان نبوده و بيماران مبتلابه آسم با کنترل مناسب اين بيماري ميتوانند از زندگي مطلوبي برخوردار باشند، افزود: بهمنظور بهبود علائم بيماري ميتوان از درمان داروئي کوتاهمدت بهره گرفت و بيماراني که علائم پايدار دارند بايد براي کنترل التهاب از درمانهاي دارويي طولانيمدت استفاده کنند تا بدين طريق از بروز علائم و ظهور حملات آسم پيشگيري کنند.
دکتر نجمي همچنين، يکي از مهمترين و مؤثرترين راههاي پيشگيري و کنترل بيماري آسم را آموزش همگاني و افزايش آگاهي عموم افراد جامعه نسبت به اين بيماري و عوامل خطر ايجادکننده آن دانست و افزود: از سال 1998 همهساله به ابتکار محافل علمي جهاني که در خصوص پيشگيري و کنترل آسم فعاليت ميکنند اولين سه شنبهٔ ماه مي ميلادي به نام " روز جهاني آسم " نامگذاري شده است.
رييس اداره آسم و آلرژي هدف از نامگذاري اين روز را افزايش آگاهي عموم جامعه و مسئولين و سياستگذاران در خصوص بيماري آسم و عوامل خطر آن و جلب مشارکت ذينفعان و برنامهريزي و همکاري در جهت پيشگيري و کنترل اين بيماري بيان کرد.
وي با اشاره به اينکه امسال روز جهاني آسم مصادف با 15 ارديبهشتماه است، افزود: با توجه به نقش و اهميت خود مراقبتي در کنترل اين بيماري، GINA امسال نيز شعار روز جهاني آسم را " شما ميتوانيد آسم خود را کنترل کنيد " (you can control your asthma) معرفي کرده است.
به گفته دکتر نجمي، در اين راستا و بهمنظور بزرگداشت اين روز همايشي در تاريخ 15 و 16 ارديبهشتماه از ساعت 8 تا 14 در تالار امام مجتمع بيمارستاني امام خميني (ره) با شرکت اقشار مختلف مردمي، متخصصان و مسؤولان امور بهداشتي و درماني، مراکز پژوهشي و انجمنهاي علمي و نمايندگاني از شهرداري، سازمان محيطزيست و آموزشوپرورش برگزار ميشود و تلاش شده تا ضمن آموزش و اطلاعرساني، در جهت بهبود وضعيت بيماران مبتلابه آسم و خدمترساني به آنها و نيز پيشگيري و کنترل اين بيماري در جامعه گامهايي برداشته شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]