واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اظهارات ضد و نقیض مقامات افغانستان در باره حضور داعش در این کشور کابل- ایرنا- حضور گروه تروریستی داعش در افغانستان هم چنان با اظهارات ضد و نقیض مقام های افغان در هاله ای از ابهام قراردارد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، از یکسال پیش تاکنون اظهارات ضد و نقیضی از سوی مقام های افغانستان در باره حضور داعش در این کشور مطرح شده است که هیچ یک به طور جدی رد یا تایید نشده است.
پس از گمانه زنی رسانه های غربی مبنی بر ایجاد پایگاه های آموزشی داعش در مناطق مختلف افغانستان از جمله استان فراه در غرب، سرپل در شمال و لوگر در جنوب کابل و حادثه گروگان گیری 31 مسافر هزاره در استان زابل ، حادثه دیگری در اواخر فروردین ماه امسال رخ داد که سبب تقویت این گمانه زنی ها شد.
در 29 فروردین ماه امسال یک حمله انتحاری در شهر جلال آباد در شرق افغانستان صورت گرفت که در آن 130 تن کشته یا زخمی شدند که طالبان مسوولیت این حمله را نپذیرفت و آن را محکوم کرد و در مدتی کوتاه پس از آن گروه تروریستی داعش مسوولیت این حمله خونین را بر عهده گرفت.
مقامات بلند پایه افغانستان در پی این عملیات اعلام کردند که تعدادی از اعضای سابق طالبان پرچم های داعش را برافراشته اند و از دستورات آنان پیروی می کنند.
«نیکولاس هیسم » نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان پس از آنکه داعش مسئولیت حمله انتحاری خونین جلال آباد در شرق این کشور را بر عهده گرفت خواستار تحقیقات جدی در این رابطه شد و گفت: باید به طور جدی برسی شود که به راستی داعش در افغانستان حضور دارد یا طالبان تحت نام داعش فعالیت می کند.
«محمد اشرف غنی» رییس جمهوری افغانستان نیز در سفر چند روز پیش خود به هند، داعش را گروه تروریستی خواند که برای منطقه و جهان خطرناک است زیرا توانستند در برخی از کشورهای منطقه، مناطقی را تحت کنترل داشته باشند.
برخی مقامات دولتی افغانستان تایید کرده اند در جنگ هایی که اکنون در استان قندوز در شمال افغانستان جریان دارد افرادی با پرچم های سیاه داعش حضور دارند.
«صدیق صدیقی » سخنگوی وزارت کشور افغانستان در باره حضور داعش در این کشور گفت: به هیچ گروه تروریستی از جمله داعش اجازه داده نخواهد شد تا دراین کشور پایگاه نظامی ایجاد کند.
«عتیق الله امرخیل» ژنرال بازنشسته نظامی و کارشناس مسائل سیاسی افغانستان می گوید داعش آنطور که در سوریه و عراق حضور دارد در افغانستان حضور پررنگ ندارد.
وی به خبرنگار ایرنا گفت: افرادی که پرچم های داعش را در افغانستان به دست گرفته و به نام داعش فعالیت می کنند تروریست هایی هستند که وابسته به طالبان هستند و علاقه ای به برقراری صلح در این کشور ندارند و به همین خاطر به نام داعش فعالیت خود را آغاز کرده اند.
امرخیل افزود: تعدادی از عناصر داخلی و خارجی وابسته به تروریست ها به این باور رسیده اند که زمان مصرف گروه طالبان به پایان رسیده و دیگر نمی توان از آنان استفاده کرد لذا تحت نام داعش آغاز به فعالیت کرده اند.
به باور این کارشناس نظامی افغان گروه داعش در افغانستان به هیچ عنوان نمی تواند موفق شود زیرا در بین مردم این کشور جایگاهی ندارد و نمی تواند برای خود پایگاه ایجاد کند.
امرخیل گفت: نگرانی از خطر داعش در افغانستان وجود ندارد و گزارش هایی که در رسانه های غربی در باره ایجاد پایگاه های آموزشی داعش در جنوب کابل و مناطق مرزی افغانستان با پاکستان منتشر شده است جنبه تبلیغاتی و سیاسی دارد.
پیش از این «وحید مژده » کارشناس مسائل سیاسی افغانستان نیز به خبرنگار ایرنا در کابل گفته بود «آی اس آی » یا سازمان اطلاعات نظامی پاکستان اعضای طالبان در وزیرستان شمالی را فرا خوانده به آنان دستور داده است که نام خود را تغییر دهند و دیگر تحت نام گروه طالبان به آنان کمکی نخواهد شد.
مژده گفت: پاکستان دیگر نمی خواهد به طالبان کمک کند و در تلاش است تا افراد طالبان تحت نام دیگری دوباره سازمان دهی شوند.
«نورالحق علومی » وزیر کشور افغانستان نیز چند روز پیش به رسانه های افغانستان گفت باور دارد که گروه ترویستی داعش در این کشور حضور ندارد و افرادی که تحت نام داعش در این کشور فعالیت می کنند همان گروه طالبان هستند که فقط نام و پرچم خود را تغییر داده اند.
آساق*291*1446
13/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]