تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 3 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام علی (ع):برای انسان عیب نیست که حقش تاخیر افتد، عیب آن است که چیزی را که حقش نیست بگیرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1868483606




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کدام صنایع در اقتصاد ایران پیشران هستند؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: کدام صنایع در اقتصاد ایران پیشران هستند؟
نعمت‌زاده با اشاره به اینکه دومین صنعت پیشران ما فلزات اساسی مانند فولاد و سیمان است، گفت: رشد در این قسمت حدود 7.2 درصد است اما ما برآورد 10 درصد هم داشته‌ایم. ما می‌توانستیم رشد بسیار بهتری داشته باشیم. به دو دلیل شد که ما نتوانستیم در صنعت فولاد رشد بیشتری داشته‌باشیم. اولین دلیل مشکلاتی بود که در صادراتمان ایجاد شد.
آفتاب : اقتصادنیوز نوشت: محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت،معدن و تجارت در پاسخ به این سوال که موتورهای رشد اقتصادی یا نیروهای پیشران رشد در سال 93 کدام صنایع بودند و بر اساس برآورد در سال 94 نیروهای پیشران رشد اقتصادی کدام صنایع می‌توانند باشند، اظهار کرد: با توجه به اینکه سهم صنعت خودرو در بین مجموعه گروه‌های صنعتی‌ ما حدود 18 تا 19 درصد و بالاترین سهم را دارد و از آن طرف یک محصول پیچیده و گسترده‌ای است انواع و اقسام صنایع پایین‌دستی مرتبط با آن وجود دارد، ما فکر کردیم اگر به این صنعت کمک کنیم هم باعث می‌شود که این سهم 18، 19 درصد افزایش یابد و هم صدها واحد پایین‌دستی‌اش که تقریباً به حالت رکود درآمده بود را بتوانیم راه‌اندازی کنیم.


وی ادامه داد: ما در ماه‌های اول سال 93 نزدیک به 90 تا 95 درصد در صنعت خودرو رشد نسبت به ماه‌های قبل داشته‌ایم. در نیمه دوم سال گذشته هم به تدریج تولید را شروع کرده و افزایش دادیم. در خودرو به طور متوسط ما 65 درصد نسبت به 11 ماه مشابه سال قبل رشد داشته‌ایم که رقم بزرگی است و این ایجاد تحرک کرده است.


نعمت‌زاده با اشاره به اینکه دومین صنعت پیشران ما فلزات اساسی مانند فولاد و سیمان است، گفت: رشد در این قسمت حدود 7.2 درصد است اما ما برآورد 10 درصد هم داشته‌ایم. ما می‌توانستیم رشد بسیار بهتری داشته باشیم. به دو دلیل شد که ما نتوانستیم در صنعت فولاد رشد بیشتری داشته‌باشیم. اولین دلیل مشکلاتی بود که در صادراتمان ایجاد شد.


وزیر صنعت، معدن و تجارت در این‌باره با بیان اینکه در کشور عراق ناامنی‌هایی به وجود آمد که باعث شد بسیاری از پروژه‌ها در آنجا بخوابد، اظهار کرد: در اثر این ناامنی‌ها ساخت‌وسازی که پیش‌بینی می‌شد به وجود نیامد و در نهایت صادرات فولاد و سیمان ما به آن کشور کاهش پیدا کرد.


وی با بیان این که همچنین دلیل دوم عدم رشد چشمگیر در صنایع فولاد و سیمان و سایر صنایع فلزی سیاست‌های دولت در اتمام پرو‌ژه های نیمه تمام بود، گفت: دولت تصمیم گرفت که طرح‌های نیمه‌تمام با درصد رشد بالای 70، 80 درصد را در اولویت تخصیص بودجه قرار دهد. بنابر این خود‌به‌‌خود واحدهایی که به 80 درصد رسیده‌اند، نه سیمان می خواهند و نه آهن، زیرا در محله نازک‌کاری هستند.


به گفته نعمت‌زاده، بنابراین فروش آهن‌ و سیمان در داخل کشور به دلیل توقف پروژه‌های دولتی‌مان کاهش پیدا کرد و اخیراً هم در بازارهای بین‌المللی کاهش قیمت نفت موجب کاهش قیمت فولاد و فلزات به مقدار زیاد شده است. در این شرایط به خودی خود کشورهایی که حتی خودشان واردکننده بودند تبدیل به تولیدکننده شده‌اند؛ نظیر کشور چین که با صادرات خود بازار را اشباع می‌کند.


وزیر صنعت،معدن و تجارت با تاکید بر اینکه رقبا در بازار بیشتر شدند و یک مقدار صادراتمان محدودتر شده است، تصریح کرد: اما همچنان فلزات و به طور کلی مس، فولاد، آلومینیوم و غیره همچنان پیشران هستند زیرا صنایع پایین‌دستی فراوانی در داخل داریم که می‌توانند از اینها تغذیه شوند.


وی با بیان این که مورد دیگر لوازم خانگی است که از صنایع پیشران ما است، گفت: ما در لوازم خانگی به طور متوسط بالای 25 درصد در 10ماهه آخر سال 93 رشد داشته ایم. با این رشد هم نیاز خانواده‌‌ها تامین می شود و هم جلوی واردات گرفته می شود.


نعمت‌زاده با تاکید بر این که این میزان واردات لوازم خانگی نشان می‌دهد که تقاضا در داخل بالا است، تصریح کرد: با افزایش میزان واردات می‌توانیم صادرات را رونق دهیم خوشبختانه ما توسعه لوازم خانگی را شروع کردیم و با افزایش تولید و متنوع‌سازی و بالا بردن کیفیت‌ صادرات را توسعه می بخشیم. 


وزیر صنعت،معدن و تجارت در ادامه اظها کرد: صنایع غذایی باز صنعت پیشرانی است که هم جنبه صادراتی دارد و هم مصرف داخلی‌ آن با توجه به رشد اقتصادی رو به افزایش است. مسائل ساختمانی بعضی‌هایشان باز همین حکم را دارد. تولید کاشی و سرامیک‌مان به رغم مشکلات بین‌المللی افزایش صادرات دارد. در این بخش بیش از 20 درصد افزایش تولید داریم.


وی با تاکید بر این که محصولات پتروشیمی نیز از صنایع‌ پیشران است و در حدود 20 درصد رشد تولید مواد پلیمری در سال 93 داریم، گفت: شرکت‌های پتروشیمی صنایع پایین‌دستی فراوانی را می‌توانند ایجاد کنند که همگی از صنایع پیشران‌ هستند. 


نعمت‌زاده در پایان اظهار کرد: چند ماه قبل مقام معظم رهبری را ملاقات کردم، ایشان تاکید فرمودند که صنعت به عنوان پیشران توسعه اقتصادی کشور و خروج از رکود است. 






تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن