واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: برکناری با سابقه ترین وزیرخارجه تاریخ دیپلماسی نشانه چیست؟
وی درباره تاثیر این تغییرات بر روابط میان ایران و عربستان گفت: روابط ایران و عربستان بشدت متاثر از شرایط انتحاری است که بر رژیم عربستان حاکم شده است،مقام های افراطی دراین کشور بیشتر نگاه بدبینانه ای نسبت به ایران دارند و روابط میان دو کشور به حدی دچار چالش شده است که نمی توان پیش بینی خاصی در مورد آن داشت.
کد خبر: ۴۹۶۴۵۴
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۶ - 01 May 2015
نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: پادشاه عربستان تلاش دارد یکسری از مقامات سیاسی عربستان را که تهدیدی برای وی محسوب می شود ازدایره قدرت خارج کند و درهمین رابطه میتوان کنار رفتن سیاستمداری مانند وزیر خارجه این کشور را که ارتباطات بیشتری با دنیای غرب دارد ارزیابی کرد.
به گزارش «تابناک»؛ حشمت الله فلاحت پیشه درباره تغییرات گسترده در ساختار حکومت عربستان گفت: این تغییرات را می توان ناشی از شکست دیپلماسی این کشور در منطقه خاورمیانه بدانیم،در طول چند سال اخیر پشت پرده شاهد تحولات کاذبی از جمله جنگ تحمیلی 8 ساله علیه ایران و اوج آن ایران هراسی بودیم که در دستور کار عربستان به همراه رژیم صهیونیستی و برخی کشورها در راس این سیاست بودند .
وی ادامه داد:ایران هراسی به دو دلیل دچار شکست شد که یکی از آنها افشای ارتباط تروریست ها با ارتجاع عرب و دیگری عقلانیت سیاسی ایران در موضوع هسته ای بود.
به گفته فلاحت پیشه کنار رفتن این پرده شکست دیپلماتیک برای عربستان محسوب می شود. این کارشناس مسایل سیاسی به برکناری سعود الفیصل(وزیر خارجه عربستان)اشاره کرد و افزود: برکناری یکی از با سابقه ترین وزرای خارجه تاریخ دیپلماسی دنیا یعنی شکست دیپلماتیک عربستان.
وی گفت: موضوع دیگری که در ارتباط با تحولات اخیر عربستان باید به آن اشاره شود مربوط به ساختار سیاسی عربستان است، این ساختار در مقابل موج بیداری و دموکراسی به رسم نظام های ارتجاعی دنیا بیشتر به درون لاک خود عقب نشینی کرده و به جای حرکت به سمت مردم به درون قلعه پادشاهی خود عقب نشینی کرده و سنگ اندازی جدیدی در مقابل دموکراسی می کند.
فلاحت پیشه معتقد است: عربستان به عنوان مهمترین قاتل دموکراسی و مهمترین قاتل آرمان های دموکراسی در دنیا محسوب می شود و حتی در مقابل امواج دموکراسی خواهی در دنیا نیز سیاست توپ و تانک را در پیش دارد.
وی در ادامه اطلاعاتی و امنیتی شدن بیشتر نخبگان سیاسی در عربستان را یکی دیگر از علل مربوط به تحولات اخیر در عربستان ذکر کرد و افزود: این مسئله نشان دهنده اوج ترس و مالیخولیای سیاسی یک رژیم است که احساس می کند دنیا علیه وی توطئه می کند.
این کارشناس مسایل سیاسی گفت: رهبری جدید درعربستان برای اولین بار در طول 60 سال اخیر در شرایط بشدت ناپایداری به قدرت رسیده و سعی می کند بخشی از نوسانات را با عزل و نصب های متعدد جبران کند.
فلاحت پیشه اظهار داشت: کشورهای بیرونی و تحمیل تحولات خارجی به ساختار محافظه کار نظام نخبگانی در عربستان منجر به چالش های درونی نخبگان شد و پادشاه عربستان تلاش دارد یکسری از مقامات سیاسی عربستان را که تهدیدی برای وی محسوب می شود، از دایره قدرت خارج کند و درهمین رابطه میتوان کنار رفتن سیاستمداری مانند وزیر خارجه این کشور را که ارتباطات بیشتری با دنیای غرب دارد ارزیابی کرد.
وی درباره تاثیر این تغییرات بر روابط میان ایران و عربستان گفت: روابط ایران و عربستان بشدت متاثر از شرایط انتحاری است که بر رژیم عربستان حاکم شده است،مقام های افراطی دراین کشور بیشتر نگاه بدبینانه ای نسبت به ایران دارند و روابط میان دو کشور به حدی دچار چالش شده است که نمی توان پیش بینی خاصی در مورد آن داشت.
گفتنی است؛ شبکه العربیه با انتشار خبری ازایجاد تغییرات گسترده در نظام آل سعود خبر داد. در راستای این تغییرات «ملک سلمان» پادشاه عربستان «مقرن بن عبدالعزیز» ولیعهد عربستان را از این سمت عزل و «محمد بن نایف» ولی ولیعهد پیشین را به این سمت منصوب کرد. همچنین پادشاه عربستان، سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان را نیز برکنار کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]