واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تحقق نقشه جامع علمی کشور نیازمند همکاری هر سه قوه است قزوین-ایرنا- عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اجرا و عملیاتی شدن نقشه جامع علمی کشور از عهده یک قوه خارج است و همکاری هر سه قوه را می طلبد.
به گزارش ایرنا دکتر منصور کبکانیان روز پنجشنبه در نشست آشنایی با نقشه جامع علمی کشور و اجرایی سازی آن در استان که با حضور مدیران موسسات علمی، شرکت های دانش بنیان و روسای دانشگاه ها برگزار شد، افزود: همان طور که مقام معظم رهبری بر برنامه ریزی علمی دانشگاه ها و آینده کشور مبتنی بر نقشه جامع علمی تاکید دارند باید پیوند بخش های کشاورزی، سلامت، صنعت و تجارت با مراکز علمی و دانشگاهی ایجاد شود.
وی داشتن نقشه جامع علمی برای رسیدن به هدف چشم انداز 20 ساله نظام و تهیه برنامه ریزی های زمانبندی شده و راهبردهای عملیاتی برای تحقق این نقشه برای پیشرفت علم در کشور را ضروری دانست.
کبکانیان با بیان اینکه نقشه جامع علمی کشور با 13 راهبرد و 224 اقدام ملی تدوین شده است اظهارکرد: ساز و کار اجرای نقشه جامع علمی کشور به گونه ای است که تمام وزرای مربوط، رییس دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و روسای کمیسیون های مربوطه مجلس شورای اسلامی با حق رای در این جلسات حضور می یابند.
وی در ادامه با اشاره به برخی از سیاست های اجرایی در این زمینه، اصلاح نظام مالکیت فکری، حمایت از فعالیت تمام دانشجویان دوره دکترا، تنظیم ظرفیت دانشگاه ها با رعایت ملاحظات آمایشی، افزایش اختیارات و مسوولیت های هیات امنای دانشگاه ها، اصلاح ساختار سنجش و پذیرش دانشجو، افزایش سهم وقف در آموزش عالی و توسعه فناوری، اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی، نظام ملی مهارت و تحول و ارتقای کمی و کیفی در علوم انسانی را از جمله این سیاست ها در نقشه جامع علمی کشور عنوان کرد.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: حوزه علم و فناوری نقشه راه خود را یافته و تاکنون آثار و دستاوردهای خوبی نیز داشته است و لازم است این مسیر با جدیت و تلاش بیشتری و با حمایت مسوولین قوای سه گانه پیش برود.
کبکانیان افزود: درحال حاضر تمام نقاط ضعف و قوت در حوزه نظام علمی شامل 65 ضعف و تهدید و 49فرصت شناسایی شده اند، به گونه ای که بطور مثال مدرک گرایی به عنوان یک ضعف مطرح است که می توان با برنامه ریزی صحیح آن را به یک فرصت برای علم دوستی تبدیل کرد.
این مسوول یادآور شد: با توجه به منابع مالی محدود، مزیت ها و زمان محدود تا رسیدن به سال چشم انداز باید از ابتدا گام به گام برنامه ریزی و عمل کنیم.
وی توسعه اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی را یکی از برنامه های نقشه جامع علمی کشور عنوان کرد و ادامه داد: بازارسازی برای محصولات دانش بنیان از مسایل مهمی است که برای توسعه و پیشرفت کشور باید فراهم شود در غیر اینصورت تا زمانی که بازار را به روی کالاهای چینی باز بگذاریم محصولات دانش بنیان نمی توانند عرصه ای برای خود نمایی داشته باشند.
کبکانیان خاطرنشان کرد: چندین سند علمی براساس نقشه جامع علمی کشور نهادینه شده است که برخی از آنها تدوین و ابلاغ و سایر آنها نیز در حال تدوین می باشد.
قائم مقام ستاد راهبردی اجرایی نقشه جامع علمی کشور سند جامع توسعه هوا فضای کشور، سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی، سند ملی علوم و فناوری های سلول های بنیادی، سند ملی انرژی، سند انرژی های تجدید پذیر، سند جامع توسعه دریایی، سند زیست فناوری، سند ملی توسعه زبان فارسی، سند ملی محیط زیست، سند فناوری اطلاعات و ارتباطات و سند ملی فناوری نانو را از جمله اسنادی عنوان کرد که بر اساس نقشه جامع علمی کشور تهیه شده اند.
7388/ 6128
10/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]