تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن را بر مؤمن، هفت حق است. واجب ترين آنها اين است كه آدمى تنها حق را بگويد، هر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827115486




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایرانیان آفریقایی تبار +عکس


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
ایرانیان آفریقایی تبار +عکس




چقدر در مورد اقوام مختلف کشورمان می‌دانید؟ آیا می‌دانستید که در جنوب کشورمان، ایرانیانی زندگی می‌کنند که نسل آن‌ها به آفریقا می‌رسد؟ برای دیدن تصاویری زیبا از این هم‌میهنان مان به ما بپیوندید.





نیکو: چقدر در مورد اقوام مختلف کشورمان می‌دانید؟ آیا می‌دانستید که در جنوب کشورمان، ایرانیانی زندگی می‌کنند که نسل آن‌ها به آفریقا می‌رسد؟ برای دیدن تصاویری زیبا از این هم‌میهنان مان به ما بپیوندید.

آفریقایی-ایرانیان (Afro- Iranian)، ایرانیانی هستند از نژاد آفریقایی. آن‌ها در جنوبی‌ترین نقاط ایران و در مجاورت خلیج‌فارس در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خوزستان و شهرهای بند عباس و آبادان زندگی می‌کنند.

تاریخچه‌ی حضور سیاهان در ایران از زمان باستان تا سال 1600 به صورت ادواری بوده است. برده‌های سیاه در قرون ابتدای ظهور اسلام، از کشورهای کنیا و تانزانیا برای کار در مزارع نیشکر به خوزستان وارد شدند. علاوه بر بردگی، از آن‌ها به عنوان سرباز، جهت حمایت از بزرگ زاده‌های ایرانی استفاده می‌شد. برخی از این سیاهان را در کودکی اخته می‌کردند و آن‌هایی که از این کار جان سالم به در می‌بردند را به عنوان خواجه در دربارها و خانه‌های اعیان، به کار وا می‌داشتند. به عنوان مثال در سال 1600، این خواجگان در دربار صفویه فراوان بودند. البته در این میان افرادی نیز به عنوانین بالا دست می‌یافتند؛ مانند سلطان یعقوب که در سال 1717 به حکمرانی بندرعباس گماشته شد.


ایرانیان آفریقایی تبار


تیم فوتبال آبادان، با عضویت ایرانیان آفریقایی تبار


در اواسط 1800، واردات این برده‌ها رو به فزونی گذاشت. در 1828، ایران مجبور به عقد معاهده ترکمانچای شد و با واگذار کردن ارمنستان و گرجستان، واردات برده‌های مسیحی از این دو کشور قطع شد. به دلیل کم شدن نیروی کار انسانی، ورود برده‌های سیاه از آفریقا بیشتر شد. بیشتر این برده‌ها از شرق آفریقا و کشورهای سودان، اتیوپی و تانزانیا می‌آمدند. برده‌ها به دسته‌های بامباسی ها یا زنگی‌ها از زنگبار و مناطق اطراف آن (دریاچه نیاسا)، نوبی ها از سودان و هابشی ها از اتیوپی تقسیم می‌شدند. شیراز، شهری بود که این برده‌ها به آن وارد و سپس فروخته می‌شدند. در سال 1847 و در طول یک سال 3488 برده به ایران وارد شدند.


ایرانیان آفریقایی تبار



نه تنها در جنوب ایران، که در تهران هم، این برده‌های آفریقایی به کار گرفته می‌شدند، به‌طوری که در 1868، 12 درصد کل آن‌ها در تهران بوده و به مردها به عنوان غلام و زن‌ها به عنوان کنیز در خانه‌ها خدمت می‌کردند. شیراز و بندرعباس اما پذیرای جمعیت بیشتری از این سیاهان بودند. حتی در بندرعباس، اسم برخی از محله‌ها به نام آن‌ها، نام گذاری می‌شد؛ مانند منبر سیاهان، زنگار آباد، ده زنگیان.

با این وجود، کم کم فعالیت‌های ضد برده‌داری در ایران آغاز شد و درنهایت در سال 1821، با فشار انگلستان، ایران نیز تجارت برده‌داری را ملغی کرد. با افزایش فشارهای طرفداران الغای برده‌داری، برخی از این برده‌ها نیز طغیان کرده و از محل سکونت خود فرار کردند. در ابتدای قرن بیستم، آن‌ها توانستند جوامع کوچکی را در جزایر جنوب کشور تشکیل دهند که تا امروز نیز پا برجاست.

بازماندگان این آفریقایی-ایرانی ها اکنون در شهرهای جنوبی کشورمان زندگی می‌کنند و به گویش‌های بومی ایرانی تکلم می‌کنند. اما آداب و رسوم باستانی خود را همچنان حفظ کرده‌اند که در موسیقی و نیایش‌های «شمنی» آن‌ها به نام زار خوانی مشهود است.

مهدی احصایی، عکاس جوان آلمانی-ایرانی، به سراغ این هم‌میهنان آفریقایی-ایرانی مان رفته و زندگی آن‌ها را به تصویر کشیده است.


ایرانیان آفریقایی تبار



ایرانیان آفریقایی تبار



ایرانیان آفریقایی تبار



ایرانیان آفریقایی تبار



ایرانیان آفریقایی تبار



ایرانیان آفریقایی تبار



ایرانیان آفریقایی تبار



ایرانیان آفریقایی تبار










تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سرگرمی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن