تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن را بر مؤمن، هفت حق است. واجب ترين آنها اين است كه آدمى تنها حق را بگويد، هر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850980720




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

با شکست مذاکرات فرصت از دست می رود/مردم ایران زیر بار توافق بد نمی روند


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: با شکست مذاکرات فرصت از دست می رود/مردم ایران زیر بار توافق بد نمی روند


وزیر امور خارجه ایران با تاکید بر اینکه فرصت بسیار خوبی برای ایران و جامعه بین المللی ایجاد شده تا برای حل یک مشکل مهم اقدام کنند،گفت: درصورتی که مذاکرات هسته ای ایران و ۱+۵ شکست بخورد، فرصت بسیار مهمی برای دو طرف از دست رفته است. به گزارش پایگاه  اطلاع رسانی شبکه خبر، محمد جواد ظریف که به منظور شرکت در اجلاس بازنگری معاهده ان پی تی به نیویورک سفر کرده است، در گفتگوی زنده با شبکه تلویزیونی سی بی اس آمریکا در پاسخ به سوال مجری این شبکه که پرسید در صورت شکست مذاکرات چه اتفاقی خواهد افتاد، تاکید کرد: به طور قطع نمی توان گفت که فاجعه ای به بار خواهد آمد، اما به یقین یک فرصت مهم از دست خواهد رفت.

ظریف تصریح کرد: ملت ایران حدود دو سال قبل پای صندوق های رای رفتند و به رئیس جمهوری رای دادند که همت خود را صرف حل این مسئله کند و در واقع این فرصت به ایران و جامعه بین المللی داده شده تا به حل این مشکل کمر ببندند؛ حالا اگر این گفتگوها به نتیجه نرسد، بی تردید به نظر من یک فرصت مهم از دست خواهد رفت.

ظریف در این گفتگو که 30 دقیقه به طول انجامید ابتدا با اشاره به اینکه در گفتگوهای هسته ای پیشرفت های چشمگیری حاصل شده است، گفت: یقینا دو سال پیش مردم فکرش را هم نمی کردند که ما به این جا که حالا هستیم برسیم واین زمانی اتفاق می افتد که کسی تصمیم بگیرد بجای روی آورد ن به فشارو ارعاب مذاکره و گفت و گو را انتخاب کند.

وی تصریح کرد: تحریم ها برای مدت های طولانی به ایران تحمیل شدند اما نتیجه ای دربرنداشتند و به همین علت بود که به مذاکره روی آورده شد.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران گفت: دستاوردهایی که ما در نوامبر 2013 داشتیم چیزی بود که منفی بافان دست یافتن به آن را غیر ممکن می دانستند و بعد هم گفتند ایران هرگز به تعهدات خود عمل نخواهد کرد که ما عمل کردیم و هم آژانس بین المللی انرژی اتمی و هم خود رئیس جمهوری آمریکا اذعان کردند به این مساله که ایران به تعهدات خودش عمل کرده و در نتیجه حالا ما تقریبا آماده یک توافق بلند مدت هستیم که این اطمینان را ایجاد خواهد کرد که برنامه های هسته ای ایران برای همیشه صلح آمیز خواهد بود.البته این از نظر ما اهمیت چندانی ندارد برای آن که ما هیچوقت قصد دیگری نداشیتم.

ظریف افزود: از طرفی هم این فرصت برای ایران فراهم خواهد شد که با غرب روابط عادی تری برقرار کند و من نمی گویم جامعه بین المللی برای آنکه همین دیروز من در مقام ریاست جنبش عدم تعهد به نمایندگی از طرف گروه کثیری از کشور های جهان در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کردم که همه آنها دیدگاه هایی شبیه به ایران دارند. همه آنها مثل ایران مخالف تولید سلاح های هسته ای هستند ومعتقدند که باید از شر سلاح های هسته ای خلاص شد وهیچ کس نباید سلاح های هسته ای داشته باشد و علی الخصوص کشور های جنبش عدم تعهد.

وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به این سوال که در صورت شکست مذاکرات هسته ای چه اتفاقی خواهد افتاد؟ گفت: فکر نمی کنم فاجعه ای پیش بیاید اما به نظر من فرصت غنیمتی از دست خواهد رفت.

ظریف افزود: حالا این فرصتی را که مردم ایران هم دراختیار دولت ایران وهم جامعه بین المللی گذاشته اند که به تعامل بپردازند، اگر ببینند که نتیجه این تعامل و گفت و گو، آن احترام متقابلی را که انتظارش را داشته اند به بار نیاورده است، به نظر من این یک فرصت از دست رفته بسیار با اهمیتی است.

ظریف در پاسخ به این سوال که چرا فکر می کنید غرب بایستی به شما اعتماد داشته باشد؟ گفت: مشکل بی اعتمادی متقابل مشکلی است که وجود دارد و در واقع مجموعه در هم آمیخته ای از بی اعتمادی وجود دارد.

وی افزود: از طرفی نا خرسندی ها و بغض هایی دردل مردم ایران نسبت به آمریکا وجود دارد که برمی گردد به زمانی که امریکا دولت منتخب مردم ایران را سرنگون کرد. و از طرفی آمریکا هم نسبت به ما بی اعتمادی هایی دارد که گرچه به نظر ما بی اساس است اما آن را می فهمیم.

وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد: آنچه ما به آن امید داریم این است که این روند به بنای اعتماد و اطمینان میان دو کشور منجر شود و نه آن که بر اساس اعتماد واطمینان اولیه شکل بگیرد.

ظریف افزود: اما متاسفانه حرف هایی که در واشنگتن زده می شود کمکی به بنای این اعتماد از جانب ایران نمی کند. البته ما خیال بحث راجع به مسائل داخلی آمریکا را نداریم و ما با دولت آمریکا به عنوان یک کلیت طرف هستیم نه این که با قوه های مختلف درون این دولت به طور جدا گانه .

وزیر امور خارجه ایران گفت: لذا ما انتظار شنیدن حرف هایی از سوی دولت آمریکا را داریم که قادر به بنای این اعتماد و اطمینان باشد نه آن که مایه از میان رفتن آن بشود.

چارلی رز از ظریف پرسید: وقتی که پس از تفاهم سیاسی لوزان به ایران برگشتید مورداستقبال باشکوه و پرشوری از طرف مردم ایران واقع شدید. آیا این شور وهیجان به معنی این بود که مردم ایران مشتاق باز پیوستن به جهان هستند و از این که این برخورد ها ومناقشه ها رو به پایان است، ابراز خوشحالی می کنند؟

ظریف پاسخ داد: مردم ایران مردمی منطقی هستند و همان طور که قبلا درهمین برنامه گفته ام نسبت به تهدید وارعاب حساسیت دارند وهروقت پای فشار و ارعاب به میان بیاید نسبت به آن واکنش شدید نشان می دهند. گواه آن هم نتایجی است که فشار های 8 سال گذشته به بار آورد و همانطور که می دانید ما قبلا 200 سانتریفیوژ داشتیم وحالا 20 هزار .

وزیر امور خارجه ایران افزود: اما مردم ایران در عین حال از این گونه واکنش های شدید خرسند نیستند ونبوده اند ولذا وقتی که دیدند با نمایندگان آنها درجریان این تعامل وگفتگو با احترام برخورد شده است ابراز خوشحالی کردند و البته همین مردم اگر ببینند که این توافقنامه برای شان وحقوق آنها احترام به بار نمی آورد، مقاومت خواهند کرد وترجیح خواهند داد که فشار را تحمل کنند و زیر بار یک توافق بد نروند.

ظریف در پاسخ به این تعبیر که فشار های ناشی از تحریم ها دولت ایران را به پای میز مذاکره کشانده است؟ گفت: این تعبیر نادرستی است و دلیل حضور ما در این جا این است که این دولت به تعامل و گفت و گو باور دارد .

رئیس هیئت مذاکره کننده هسته ای جمهوری اسلامی ایران افزود: پیشنهادها و فرصت هایی که ما امروز به جامعه بین الملل ارائه داده ایم دقیقا همان پیشنهادهایی هستند که 8 سال پیش و یا 10 سال پیش آن ها را ارائه داده بودیم وآن ها قادر به تشخیص ارز ش واهمیت این پیشنهادات در آن زمان نبودند.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران افزود: حالا هم آن ها باید این را تشخیص بدهند که حضور ما پای میز مذاکره از سر ناگزیری نیست بلکه از روی انتخاب و تصمیم است واگرطرف این مذاکرات این را تشخیص ندهد آن وقت مردم ایران رویکرد های دیگری دارند که به آن ها معطوف خواهند شد.

ظریف در پاسخ به این سوال مجری که آیا این توافق راه را برای همکاری های میان دو کشور ایران و آمریکا باز خواهد کرد یا نه؟ پاسخ داد: ما طبعا دلمان می خواهد که با غرب رابطه ای مبتنی بر احترام متقابل داشته باشیم ودلمان نمی خواهد که با کسی دشمنی داشته باشیم.

وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه مردم ایران دلشان می خواهد ضمن تاکید بر حقوق و شان خود و برپایه احترام متقابل با غرب بده بستان داشته باشند، گفت: دراین میان عدم اعتماد و اطمینان وجود دارد که باعث تاسف است .

ظریف تصریح کرد: آن چه مهم است این است که این واقعیت وجود دارد وحالا ما باید ببینیم که از طریق تعامل و گفت و گو قادر به ازمیان برداشتن این دیوار بی اعتمادی خواهیم بود یا نه و ببینیم که به دنبال برداشته شدن این دیوار آیا قادر به برداشتن قدم های بعدی خواهیم بود یا نه؟

وی افزود: رهبر جمهوری اسلامی ایران به صراحت گفته است که حصول یک توافق جامع مبتنی بر احترام متقابل می تواند راه را برای قدم های بعدی باز کند، موجب باز شدن درهایی برای گفت گو در زمینه های دیگر بشود.

وزیر امور خارجه در توضیح این سخنانش گفت: وقتی که آمریکا می گوید می خواهد با ایران به توافق برسد و از طرفی حرف از وارد آوردن فشار می زند این از نظر من نشانه احترام به مردم ایران نیست.

ظریف افزود: ما 18 ماه است که با هم حرف می زنیم و ایالات متحده آمریکا اذعان دارد که ایران به همه تعهدات خودش عمل کرده است اما از طرفی می بینیم که خودش را در چنان شبکه در هم تنیده ای از تحریم ها علیه ایران گرفتار کرده است که حتی اگر دلش بخواهد نمی تواند خودش را از آن خلاص کند.

رئیس هیئت مذاکره کننده هسته ای ایران در مخالفت با این استنباط چارلی رز که تحریم ها ضربات سنگینی بر دولت ایران وارد کرده است، گفت: اصلا این طور نیست تحریم ها به دولت ایران صدمه ای نزده ودیدید که ایران با وجود تحریم ها به ساختن سانتریفیوژهای خودش ادامه داد و بر تعداد آن ها افزود.

ظریف افزود: اما از طرفی مردم ایران می بینند که آمریکا به آن ها فشار وارد می آورد وآن ها را از نظر اقتصادی در مضیقه می گذارد وحتی اجازه خرید دارو به آن ها نمی دهد؛ به این حقیقت پی می برند که ادعاهای آمریکا در رابطه با احترام به ملت ایران بی اساس است.

به گزارش ایرنا، وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به این ادعای چارلی رز که تحریم ها به شدت کارساز وموفق بوده اند؟ گفت: این که مردم ایران را تحت فشار قرار بدهند نشانه موفقیت تحریم ها نیست و اگر ایجاد غیض و نفرت نسبت به آمریکا هدف این تحریم ها بوده، پس آمریکا در رسیدن به این هدف موفق بوده است.

ظریف تاکید کرد: آنچه امروز در نتیجه این مذاکرات به آن رسیده ایم 10 سال پیش هم امکان پذیر بود که آنها نپذیرفتند و در صورتی که 10 سال پیش این توافق حاصل شده بود حالا راه برای خیلی کارهای دیگر هم باز بود اما درآن زمان دولت بوش وجان بولتون تصمیم گرفتند در توافقی که با کشورهای اروپایی تقریبا در حال حصول بود، اختلال ایجاد کنند وحالا پشیمان هستند؛ بنا براین این تحریم ها نیستند که نتیجه ای به بار می آورند بلکه این گفتگو است که به نتیجه می رسد.
 


چهار شنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن