واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: در راستای مبارزه با فساد اقتصادی، 61 متهم فراری به چین بازگردانده شدند پکن - ایرنا - به دنبال تلاشهای گسترده دولت پکن در مبارزه با فساد اقتصادی، گروهی از مقامات فاسد فراری چین به کشور بازگردانده شدند.
به گزارش ایرنا، دولت چین که مدتی است عملیات موسوم به «شبکه آسمان» را در دست اجرا دارد، تاکنون موفق شده است تعداد قابل توجهی از این افراد را که به کشورهای دیگر گریخته بودند، به کشور بازگرداند.
کمیته سیاسی حزب کمونیست در آخرین نشست سالانه خود اعلام کرد که در سال 2015 مبارزه با مفسدان اقتصادی، جلوگیری از سوء استفاده های فردی و گروهی از مناصب دولتی در دستور کار جدی دولت بوده و نهادهای قضایی موظف به برخورد شدید با متخلفان خواهند بود.
ترسیم دوباره این سیاست از سوی حزب کمونیست در حالی صورت گرفت که «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین نیز دو سال پیش فرمان مبارزه با فساد را صادر کرده بود.
در آخرین تلاشهای صورت گرفته از سوی نهادهای قضایی چین، خبرها حکایت از بازگرداندن تعداد قابل توجهی از مقامات فاسد فراری به داخل کشور دارد که بیشتر آنان به کشورهای کانادا، آمریکا، ایتالیا و استرالیا گریخته بودند.
دادستانی عالی خلق چین امروز - چهارشنبه - در گزارشی اعلام کرد که این نهاد تاکنون توانسته 61 متهم به فساد مالی را که از چین گریخته بودند، به کشور بازگرداند.
بنا بر اعلام این نهاد عالی قضایی، بیشتر این متهمان به کشورهای آمریکا، کانادا و ایتالیا فرار کرده بودند و از این افراد تاکنون 629 میلیون یوان (معادل 101.5 میلیون دلار) نیز ضبط شده است.
براساس این گزارش، 47 نفر از این متهمان بین ماه های سپتامبر (شهریور - مهر) سال 2014 تا ماه مارس (اسفند - فروردین) 2015 به کشور بازگردانده شدند.
«ژو جین هوی» رئیس بخش مبارزه با فساد و رشوه دادستانی عالی خلق چین، اتهامات این افراد را دریافت رشوه، اختلاس، سوء استفاده از قدرت و فساد مالی ذکر کرده است.
روزنامه چاینا دیلی نیز امروز در گزارشی اعلام کرد که در میان دستگیرشدگان، «ژانگ ژائوهوی» معاون سابق بانک (CITIC) حضور دارد که چند سالی در خارج از کشور به سر برده است. وی متهم به اختلاس 320 میلیون یوان است.
«ژانگ لیان ژیانگ» مدیر سابق یک شرکت ساختمانی در شهر تیانجین نیز یکی دیگر از افرادی است که به چین بازگردانده شده است.
گفته می شود مقامات چینی توانسته اند وی را برای بازگشت داوطلبانه به کشور ترغیب کنند. اختلاس 80 میلیون یوانی اتهام «ژانگ» عنوان شده است.
چاینا دیلی گزارش داد: در چند سال اخیر، کشورهای آمریکا، کانادا و استرالیا به پناهگاهی امن برای مقامات فاسد فراری چین تبدیل شده است و این افراد، پول های غیر قانونی خود را از طریق بانک های زیرزمینی و پولشویی به این کشورها منتقل می کردند.
یک مقام دولتی که خواست نامش فاش نشود، اعلام کرد که دولت چین اخیرا از مقامات لندن نیز خواسته تا بیش از 50 مقام فاسد این کشور را که به انگلیس فرار کرده اند، تحویل پکن دهد.
پیش از این نیز پکن با ارایه لیستی به مقام های آمریکا، از آنها خواسته بود تا مقام های فاسد پناهنده به آن کشور را به چین بازگردانند.
چین اعلام کرد که تاکنون بیش از 150 مقام فاسد چینی به آمریکا فرار کرده اند.
در گزارش رسمی سال 2014 دولت چین آمده است، دستکم برای چهار هزار و 40 مقام دولتی این کشور در سال میلادی گذشته پرونده قضایی تشکیل شده و از میان پرونده های قضایی مالی در این کشور، اتهام وارده در سه هزار و 664 مورد اثبات شده است.
مقامات قضایی برای رسیدگی به پرونده ها از 55 هزارو 101 نفر بازجویی کرده اند که نسبت به سال 2013، رشد 7.4 درصدی را نشان می دهد.
براساس آمارها فقط نزدیک به 27 هزار مورد رشوه خواری و اختلاس در سال 2013 میلادی درچین به ثبت رسید که 80 درصد از پرونده های فساد مالی بسیار جدی و با مبالغ بالا بوده است.
کارشناسان چینی معتقدند که اگر فساد مالی مقام های این کشور مهار نشود راه سقوط حزب حاکم و دولت هموارتر خواهد شد.
دولت چین در آخرین اقدام خود، هفته گذشته نام 100 نفر از مقام های فاسد و افراد مظنون را در اختیار پلیس بین الملل (اینترپل) قرار داد تا با کمک این نهاد بین المللی آنان را به کشور بازگرداند.
شرایط مبارزه با فساد در چین حساس تر از قبل شده و حوادث اخیر در برخورد با مقام های ارشد فاسد در این کشور نشان می دهد که حزب و دولت به رهبری «شی جین پینگ» همچنان برای اجرای قانون، کار سختی پیش رو دارند، ضمن آنکه هر روز بر تبلیغات مبارزه با فساد در میان مسوولان چین افزوده می شود.
چین سه دهه اصلاحات را پشت سر گذاشته و تنها از سال 2000 میلادی به این طرف اقتصاد آن 9 برابر رشد کرده اما ساختار سیاسی آن متحول نشده است.
برای چین مهم است که از روش های مختلف این روند را ادامه داده و اقتدار اقتصادی را حفظ کند. برای این کار لازم است در کنار مبارزه با فساد، قدرت رهبری چین تحکیم شود تا این نسل از رهبری بتواند برای عرصه های سیاسی تصمیمات خطیری بگیرد که در عین حال ساختار نظام را به مخاطره نیندازد.
آساق*231*1597
09/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]