واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۴:۳۲ق.ظ)
آفرينش: زمان رفع نگراني ها درخصوص مواد غذايي آلوده، کي فراخواهد رسيد؟ موج -
به گزارش خبرگزاري موج، «زمان رفع نگراني ها درخصوص مواد غذايي آلوده، کي فراخواهد رسيد؟» عنوان سرمقاله روزنامه آفرينش است که در آن مي خوانيد؛
نياز به گفتن نيست که يکي از اصلي ترين عوامل دخيل و موثر در سلامت افراد، چگونگي، کيفيت و کميت مواد غذايي مورد استفاده توسط آنهاست. مواد غذايي، در رشد، سلامت جسمي و روحي و درنتيجه؛ تقويت يا اضمحلال نشاط و شادابي در جامعه و همين طور بروز بيماري ها يا پيشگيري از بيماري هاي مختلف، نقش بسيار کليدي را ايفا مي کنند.
بسياري از ما، براي حفظ سلامتي خود و خانواده مان، همواره سعي در رعايت دستورالعمل ها و نکات خاص غذايي داريم و از مصرف مواد غذايي مانند نوشابه هاي گازدار، سوسيس و... که نامفيد بودن آن ها از مدت ها قبل، محرز شده، خودداري مي کنيم. در کنار اين پرهيزها، مي کوشيم با مصرف مواد غذايي سالمتر و مورد تاييد؛ مثل لبنيات و شير وميوه و سبزي جات، به حفظ سلامتي مان کمک کنيم. اما با همه ي اين ها هر چند وقت يک بار، خبرهايي مبني بر مضر و آلوده بودن برخي مواد غذايي و خوراکي ها به گوش مي رسد و موجي از نگراني و ابهام و سوالات بي پاسخ را براي مان به دنبال مي آورد. سابقاً اين نگراني ها درمورد يک سري خاص از خوراکي ها بيش تر وجود داشت. خوراکي هايي مثل سوسيس و کالباس که تقريبا مي شود گفت هيچ وقت، مطلب خوب يا چيز جالبي در مورد آنها نخوانده ايم. برعکس هميشه از ناسالم بودن و خطرات مصرف آن ها شنيده و خوانده ايم.
اما در سال هاي اخير، اين حوزه وسيع تر شده تا جايي که بحث ميوه هاي آلوده و رشد يافته با سموم ناسالم، و در پي آن، تاثيراتي که در بروز و تشديد بيماري ها دارد، مطرح شده و به نگراني هاي عمومي بيشتر دامن زده است. به طوري که با شنيدن اين اخبار، به اين نتيجه مي رسيم که مصرف مواد غذايي مثل ميوه ها که سابقاً تصور مي کرديم موجب محافظت ما در برابر بيماري ها مي شوند، نه تنها سلامتي ما را تضمين نمي کنند، بلکه خودشان نيز نقش عاملي براي بروز بيماري هاي مختلف را ايفا مي کنند. به عنوان نمونه، رئيس سازمان استاندارد اخيراً از مشاهده ي يک فروشگاه آبليمو خبر داده بودند که بنا به گفته ي ايشان، حتي يک کيلو آبليموي واقعي هم در آن پيدا نمي شد (خبرگزاري فارس)، ايشان همچنين در همان خبر، اظهار کرده بودند که چندين مورد ماست صادر شده به عراق، به کشور بازگردانده شد، به اين دليل که حاوي روغن پالم بود. يا بحث ميوه هاي آلوده به سموم کشاورزي که يکي از ارمغان هاي آن ها براي سلامت ما، بروز بيماري هايي همچون سرطان است و در سال گذشته، تا مدتي پيرامون آن، بحث و سخن بود.
اين موارد و موارد مشابه آن که مستقيماً به سلامتي جسمي و روحي-رواني جامعه برمي گردد و اهميت اين مساله، هرازچندگاه نگراني ها و دغدغه هايي را براي عموم، ايجاد مي کند. در همين ارتباط، انجام اقدامات اساسي براي از بين بردن نگراني هاي اين چنيني و از بين بردن عوامل تهديد کننده ي سلامت جامعه، يکي از خواسته هاي اصلي مردم از مسئولان و دست اندرکاران و ضرورتِ داشتن جامعه اي سالم مي باشد و درواقع انتظار مي رود مسئولان مرتبط با اين حوزه، وظايف وجداني خود را در قبال مردم، رعايت نمايند تا به جاي داشتن يک جامعه ي سالم، بانشاط و پويا، جامعه اي بيمار، خموده و ضعيف، نداشته باشيم. بديهي است که اگر امروز جلوي تخلفات اين چنيني گرفته نشود، در آينده با مشکلات عديده ي مادي و معنوي و چندبرابري، مواجه خواهيم شد.
نويسنده: زهرا کيان بخت
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]