واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: واکنش شدید پکن به اقدامات تفرقه افکنانه آمریکا در دریای جنوبی چین پکن - ایرنا - ادعای کشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا موسوم به «آ.سه.آن» درباره اقدامات چین در دریای جنوب و تحریک این کشورها از سوی آمریکا، واکنش شدید پکن را به همراه داشت.
به گزارش ایرنا، «هونگ لی» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در کنفرانس خبری روزانه خود ضمن ابراز نگرانی از روند در پیش گرفته شده از سوی برخی کشورهای منطقه، نسبت به بیانیه اخیر سران کشورهای عضو (آ.سه.آن) در بیست و ششمین نشست این اتحادیه در مالزی واکنش نشان داد.
در این بیانیه که روز گذشته - سه شنبه - منتشر شده، برخی کشورهای عضو آ.سه.آن از اقدامات فعلی دولت پکن برای احیای اراضی خود در دریای جنوب چین ابراز نگرانی کردند.
در این بیانیه همچنین آمده است که صلح، ثبات، امنیت و آزادی تردد دریایی و هوایی باید در این بخش از قاره آسیا برقرار باشد.
«هونگ لی» با بیان اینکه ساخت و ساز دولت چین در «جزایر نانشا» در دریای جنوب، بر اساس حاکمیت ملی این کشور صورت گرفته، گفت: اعتراض کشورهای آ.سه.آن درباره این مسئله، بی مورد است.
وی افزود: طبق قواعد بین المللی، هیچ مشکلی برای تردد دریایی و هوایی در دریای جنوب چین وجود ندارد و بیان اینگونه مسائل از سوی برخی کشورها وجاهت قانونی ندارد.
این سخنگوی وزارت خارجه چین تلویحا به اقدامات تفرقه افکنانه آمریکا برای ایجاد اختلاف بین چین و کشورهای عضو آ.سه.آن اشاره کرد و گفت: چین به شدت با تلاش های یک «کشور خاص» جهت دزدیدن اتحادیه آ.سه.آن و تخریب روابط چین با کشورهای عضو آن، مخالف است.
هونگ، تاکید کرد: کشورهای این اتحادیه و چین باید از طریق گفت وگو در جهت برقراری ثبات و امنیت در دریای جنوب چین تلاش کنند.
این اظهارات در حالی صورت می گیرد که سخنان روز گذشته وزیر خارجه فیلیپین درباره اقدامات چین در این منطقه، موجب افزایش تنش ها شده است.
«آلبرت روساریو» وزیر امور خارجه فیلیپین در نشست سران کشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا گفت که چین قصد دارد دریای جنوبی چین را تحت کنترل خود درآورد.
مانیل بر این باور است که پکن در حال ساخت پایگاه های دایمی در دریای جنوبی چین است تا حق حاکمیت خود را بر آن اعمال کند.
فیلیپین حتی پا را فراتر گذاشته و از اعضای «آسه آن» خواسته است تا چین را در مسیری که در پیش گرفته متوقف سازند.
دریای جنوبی چین پس از پنج اقیانوس جهان، بزرگترین پهنه آبی جهان است و صدها جزایر واقع در آن منابع غنی انرژی دارند.
کشورهای چین، ویتنام، فیلیپین، مالزی، برونئی و تایوان بر سر مالکیت این جزایر و آب های اطراف آن اختلاف دارند، البته کشور چین ادعای مالکیت بر همه پهنه دریای جنوبی را دارد.
این دریا همچنین یک مسیر عمده کشتیرانی بین المللی است که ارزش تجاری سالانه آن بالغ بر پنج هزار میلیارد دلار برآورد شده است.
بیست و ششمین نشست سران اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) با تاکید بر حفظ این منطقه به عنوان منطقه صلح، عاری از جنگ، سلاح هسته ای و کشتار جمعی، دیروز - سه شنبه - در کوالالامپور پایتخت مالزی به کار خود پایان داد.
آساق*1597
09/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]