واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۲۲:۲۷ب.ظ)
استفاده از شيوه هاي نوين آبياري در بخش کشاورزي کشور موج -معاون اول رييس جمهور برنامه ريزي وزارت جهاد کشاورزي براي اجراي طرحهاي پراهميت در بخش کشاورزي از جمله تجهيز و نوسازي اراضي شاليزاري استانهاي گيلان، مازندران و گلستان را مثبت و پربازده ارزيابي و از اهتمام اين وزارتخانه براي اجراي اينگونه طرح ها قدرداني کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، در جلسه بررسي طرح هاي کليدي و مهم بخش کشاورزي، با تاکيد بر اينکه در راستاي پي گيري و اجراي سياست هاي کلي اقتصاد مقاومتي، دولت اهتمام دارد طرح هاي پراهميت و اثرگذار کشور در بخشهاي مختلف را در يک دوره مشخص به اجرا برساند، اظهار داشت: اجراي اين طرح ها نبايد متوقف شود و لازم است ضمن رفع موانع پيش رو، روند اجرايي اين پروژه ها تسريع گردد.
معاون اول رييس جمهور همچنين با اشاره به شرايط اقليمي کشور و مشکلات ناشي از خشکسالي و محدوديت در منابع آب، ضرورت مديريت مصرف آب و توسعه سامانه هاي نوين آبياري را مورد تاکيد قرار داد و گفت: خشکسالي در کشور، استفاده از شيوه هاي نوين آبياري و مديريت مصرف منابع آب را به يک ضرورت تبديل کرده است.
در اين جلسه که رييس کل بانک مرکزي، رييس هيات عامل صندوق توسعه ملي، مشاور اقتصادي رييس جمهور و معاون سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور نيزحضور داشتند، وزير جهاد کشاورزي گزارشي از طرح هاي کليدي و مهم بخش کشاورزي و نيز مشکلات و موانع بر سر راه اجراي اين طرح ها ارائه کرد و توضيحاتي در خصوص جزئيات طرح ها، منابع مالي مورد نياز و توان اجرايي اين وزارتخانه بيان کرد.
حجتي با بيان اينکه تراز بخش کشاورزي از منفي 8 ميليارد دلار به منفي 5.5 ميليارد دلار در سال گذشته کاهش داشته، افزايش ميزان توليد و صادرات محصولات کشاورزي و نيز کاهش قيمت محصولات وارداتي را از علل اين امر دانست.
وي همچنين با اشاره به افزايش ذخاير محصولات راهبردي کشاورزي در کشور اظهار داشت: با توزيع بذر هاي مقاوم و افزايش عملکرد و بهره وري، اغلب محصولات کشاورزي بدون افزايش سطح زير کشت، در اسفند ماه سال 93 نسبت به سال 92، هم از نظر ميزان توليد و هم از لحاظ ذخيره سازي با افزايش چشمگيري روبرو بوده است.
وزير جهاد کشاورزي با اشاره به برنامه ريزي هاي اين وزارتخانه براي بکارگيري دو روش جديد در آبياري، خاطرنشان کرد: براي نخستين بار در کشور آبياري زيرسطحي و آبياري قطرهاي در زراعت اجرا شده که اين روشها مصرف آب را به شدت کاهش و ميزان توليد محصولات را افزايش مي دهد.
حجتي در ادامه به ارائه گزارشي از وضعيت پيشرفت فيزيکي طرح زير کشت بردن 550 هزار هکتار از اراضي استانهاي خوزستان و ايلام پرداخت و در خصوص پيشرفت اين طرح ها و انعقاد قرارداد با پيمانکاران توضيحاتي داد.
وزير جهاد کشاورزي همچنين با اشاره به برنامه هاي اين وزارتخانه براي اجراي طرح هاي آبخيزداري در سطح کشور گفت: در تمام دنيا امروز از اين روش استفاده مي شود و به جاي سد سازي به اين اقدام رو آورده اند و وزارت جهاد کشاورزي نيز با آگاهي از استقبال و مشارکت مردمي در نظر دارد طرح آبخيزداري را در کشور توسعه دهد لذا يک طرح 11 ميليون هکتاري براي اين کار درنظر گرفته شده است.
تجهيز و نوسازي اراضي شاليزاري استانهاي گيلان، مازندران و گلستان از ديگر پروژههاي پراهميتي بود که وزير جهاد کشاورزي بر آن تاکيد کرد و گفت: در اين طرح قرار است در اراضي شاليزاري، کليه عمليات تجهيز و نوسازي شامل مطالعات اجتماعي، نقشه برداري، طراحي، قطعه بندي، تسطيح و يکپارچه سازي اراضي، ايجاد شبکه آبياري و زهکشي داخل مزرعه با هدف افزايش راندمان آبياري و بهبود مديريت مصرف آب انجام شود.
وي افزايش فرصت هاي شغلي مولد در بخش کشاورزي ، بالابردن درآمد کشاورزان و ارتقاء سطح رفاه آنان را از ديگر مزاياي اين طرح دانست و تاکيد کرد: براي تامين منابع مالي مورد نياز اين طرح، علاوه بر منابع اختصاص يافته در بودجه وزارت کشاورزي، به دنبال استفاده از فاينانس هستيم .
حجتي همچنين از توسعه و تکميل محيطهاي کنترل شده کشاورزي (گلخانه) در سطح کشور بعنوان يکي ديگر از برنامه هاي مهم وزارت جهاد کشاورزي ياد کرد و افزود: با اجراي اين طرح در کشت برخي محصولات نظير خيار، بادمجان، فلفل و گوجه فرهنگي، علاوه بر بهبود کيفي محصولات توليدي ، ميزان مصرف آب تا 92 درصد کاهش يافته و در ايجاد فرصت هاي شغلي نيز تاثير به سزايي خواهد داشت.
احياي جنگل هاي کشور، توسعه آبزي پروري (پرورش ماهي در قفس)، اجراي طرح هاي توليد محصولات راهبردي کشاورزي و توسعه مکانيزاسيون کشاورزي از ديگر طرحهاي وزارت جهاد کشاورزي بود که مهندس حجتي به ارائه گزارش و توضيح در اين خصوص پرداخت.
در ادامه اين نشست پس از معرفي طرحها و بيان جزئيات از سوي وزير جهاد کشاورزي، پيشنهادات و نظرات مختلف ازسوي حاضرين در جلسه پيرامون طرح هاي مهم بخش کشاورزي ارائه شد و درخصوص راهکارهاي تامين مالي و رفع موانع پيش روي اجراي اين طرح ها تصميم گيري شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]