تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زيبايى مرد به شيوايى زبان اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819872008




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- استفاده از گرافن متخلخل برای نمک زدایی از آب


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استفاده از گرافن متخلخل برای نمک زدایی از آب تهران-ایرنا-محققان آمریکایی با استفاده از گرافن متخلخل موفق به ساخت غشائی با کارایی بالا شدند که می توان برای نمک زادیی آب به کار برد.


به گزارش ایرنا از ستاد ویژه فناوری نانو،اخیراً یک گروه تحقیقاتی از آزمایشگاه ملی اوک ریج ایالت تنسی آمریکا نشان دادند که می توان از غشاء های گرافنی متخلخل و مستحکم برای تصفیه آب استفاده کرد.
محققان با این روش می توانند هزینه نمک زدایی از آب را کاهش دهند.
کمتر از یک درصد آب های روی کره زمین قابل آشامیدن است. این در حالی است که زدایش نمک و آلاینده های معدنی از این آب کاری چالش برانگیز است.
شانون مارک ماهورین، از محققان این پروژه گفت :نتایج کار نشان داد که چگونه می توان از گرافن متخلخل برای نمک زدایی از آب استفاده کرد. این یک پیشرفت بزرگ به شمار می آید. مقدار جریان آب عبوری از این غشاء ده برابر بیشتر از غشاء های پلیمری تجاری اسمز معکوس است.در حال حاضر از اسمز معکوس برای نمک زدایی استفاده می شود. نمک زدایی همیشه با صرف مقدار زیادی انرژی همراه است.
محققان این پروژه با استفاده از یک غشاء جدید، فرآیند اسمز معکوس را با کارایی بالا انجام دادند؛ ایجاد حفره در گرافن کلید اصلی این کار است. بدون حفره، آب نمی تواند از غشاء عبور کند. باید حفره هایی با ابعاد مناسب برای عبور مولکول های آب ایجاد کرد. یون های نمک از مولکول های آب بزرگتر هستند بنابراین پشت حفره ها باقی می مانند.
برای انجام اسمز معکوس باید مقداری فشار به محلول آب ناخالص وارد کرد تا مولکول های آب به آن سوی غشاء بروند. در فرآیند اسمز معکوسی که در حال حاضر کاربرد دارد، از غشاء پلیمری استفاده می شود.
گرافن متخلخل دارای استحکام فیزیکی و شیمیایی بالایی است و می تواند نفوذپذیری بیشتری نسبت به غشاء پلیمری داشته باشد، در نتیجه زدایش نمک از آب با سرعت بالاتری انجام می شود.
محققان با استفاده از جریان متان عبوری از یک کوره، گرافن را روی فویل مس ایجاد کردند. سپس این گرافن به روی زیرلایه نیترید سیلیکون منتقل می شود که حفره های میکرومقیاس دارد. با اعمال پلاسمای اکسیژن، برخی اتم های کربن از شبکه گرافن خارج شده و حفره هایی ایجاد می کنند. با افزایش زمان پلاسما، ابعاد حفره ها نیز افزایش می یابد.
نتایج این پژوهش در نشریه Nature Nanotechnology منتشر شده است.
علمی **1354**1440



08/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن