تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):داناترين مردم كسى است كه دانش ديگران را به دانش خود بيفزايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827019589




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مجتهدزاده: اصل ماجرای ان پی تی تبعیضی است/متقی: محافظه کاران آمریکا درصدد قوانین سخت گیرانه تر


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: مجتهدزاده: اصل ماجرای ان پی تی تبعیضی است/متقی: محافظه کاران آمریکا درصدد قوانین سخت گیرانه تر


در برنامه «تیتر امشب» دکتر پیروز مجتهدزاده و دکتر ابراهیم متقی اساتید روابط بین الملل دانشگاه های کشور حضور یافتند و درباره اجلاس بازنگری پیمان منع تولید و تکثیر تسلیحات اتمی ۲۰۱۵ به سوالات شبکه خبر پاسخ دادند. در آغاز این نشست از مهمانان برنامه پرسیده شد، هدف از بازنگری در پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای چیست، مهمانان پاسخ دادند:  
متقی : معاهده عدم تکثیر سلاح هسته ای در دوران جنگ سرد تصویب شد و هدفش این بود که زمینه هایی را برای توسعه قابلیت های کشورهای در حال توسعه فراهم بیاورد. به نوعی عدم تکثیر را دنبال می کرد. اما از دهه 80 میلادی به بعد محافظه کاران آمریکا قدرت را به دست گرفتند که به  یک گروه عنوان گروه های استراتژیک مطرح بودند و گروهی دیگر معتقد بودند ان پی تی نمی تواند عامل موثری در تکثیر باشد. آنها معتقد بودند خیلی کشورها می توانند هم تعهدات آژانس را رعایت بکنند، هم پادمان را اجرا کنند و هم به اشاعه هسته ای مشغول باشند. به همین دلیل بحث مربوط به پروتکل الحاقی مورد توجه قرار گرفت و این مسایل بعد از فروپاشی شوروی روی داد.
مجری: چقدر ان پی تی توانسته به هدفش دست پیدا کند؟
متقی: وقتی کنفرانس ان پی تی مطرح می شود، می خواهند رژیم های امنیتی بین المللی را تقویت کنند. وقتی که مذاکرات هسته ای با ایران در ژنو و لوزان مطرح می شود، مسئله جدی اجرای پروتکل الحاقی است. یعنی مسئله نظارت بسیار مهم است. بر اساس اساسنامه آژانس، گزارش اعضاء به این نهاد بین المللی کاملاً مشخص است.
آیا ان پی تی توانسته اهداف خود را اجراء کند؟
متقی: مسئله ان پی تی، امروز محافظه کاران آمریکایی هستند. یعنی می خواهند قواعد سخت گیرانه ای را اعمال کنند. بحثی که وجود دارد این است که ان پی تی را به سمت پروتکل الحاقی و همچنین پیمان جامع منع گسترش سلاح های هسته ای سوق بدهند.
  مجتهدزاده: اصل ماجرای ان پی تی بر اساس تبعیضی است که کشورهای بزرگ در حال اعمال هستند. آیا این قدرتهای بزرگ نبودند که پاکستان را هسته ای کردند، آیا قدرت های بزرگ نبودند که اسرائیل را هسته ای کردند. تزویر در اینجا به این صورت است که اعلام می کنند؛ این پادمان ها چه وظایفی دارد. از سویی دیگر اعلام می کنند وقتی که کشورها به سلاح هسته ای دست پیدا می کنند، صلح ایجاد می شود.  

به پاکستان چه کسی سلاح هسته ای داد؟ جز این است که آمریکا با همکاری چین به پاکستان سلاح اتمی دادند و اسناد فراوانی هست که چگونه سلاح هسته ای به این کشور دادند.
اسرائیل با دویست کلاهک که همواره در خاورمیانه موجد جنگ بوده است، دارای سلاح هسته ای است. آیا اسرائیل صلاحیت دارد.
متقی: مجموعه هایی مثل هند، پاکستان، تلاویو هیچ کدام به ان پی تی نپیوستند. واقعیت این است که هر کشوری که به ان پی تی می پیوندد بازرسی های گسترده را از کشور خودش بپذیرد.
در ارتباط با ایران که صرفا غنی سازی را انجام می داد، به شورای امنیت فرستاده شد، اما در ارتباط با اسراییل که کلاهک های هسته ای نیز دارد، هیچ فشاری وجود ندارد که این رژیم را وادار به پذیرش ان پی تی نماید.
این که ساختار تبعیض آمیز در نظام بین الملل وجود دارد، درست است اما نکته ای که وجود دارد این است که رژیم های امنیتی که آمریکا در حال مدیریت آن است به هیچ وجه کاهش سلاح هسته ای انجام نشده است. از زمان اجرای ان پی تی به هیچ وجه سلاح های هسته ای  گسترش خود را متوقف نشده است.

مجتهدزاده: ملت های باید رشد داشته باشند. همانند مالزی که در مقابل زورگویانه ایستاد. اما این ایستادن نباید غیرعاقلانه باشد. نظام بین الملل زبان خاص خودش را دارد. باید با همان زبانی که نظام بین الملل درست کرده است، این دنیا، دنیای تبعیض های یکجانبه است. جورج بوش می گفت: ایران حق ندارد، چون کشور دموکراتیک نیست، اما اسرائیل حق دارد، چون دموکراتیک است. اما بوش هیچ گاه دموکراسی را تعریف نکرد.
مجری : چه مکانیسمی باید در پیش گرفته شود تا این حق عملی شود.
متقی: دو دیدگاه در این زمینه وجود دارد. دیدگاه اول که ایران نیز همان د یدگاه را دارد، مشروعیت غنی سازی است که آژانس نیز بر آن نظارت کند.
اما امروز دیدگاه دوم این است که غنی سازی را به عنوان حق برخورداری از انرژی صلح آمیز قبول ندارند. بلکه درصدد این هستند که قوانین سخت گیرانه تری را اعمال کنند تا نظارت بیشتری را اعمال کنند.
 
تیتر امشب
مجتهدزاده: یکی از مواردی که در این کنفرانس مورد توجه قرار می گیرد، ماده 6 است.
متقی: ماده 6 همان بحث های کنترل عمودی است و معطوف به خلع سلاح است. منظور این است که قدرتهایی که دارای توانمندیهای هسته ای هستند به کشورهایی که برخوردار نیستند کمک کنند. اینکه از واژه حسن نیت استفاده شده، بسیار کلی است.
حسن نیت واژه ای نیست که بتوان آن را به کار برد. ما باید در بحث های مربوط به ماده 6 و 4 تأکید کنیم. بحث هایی که امروز دکتر ظریف داشتند، با سیاست های رسمی ایران کاملا هماهنگی دارد. ایشان بر حقوق هسته ای کشورها تأکید داشتند و اینکه کشورهایی که دارای توانمندی هسته ای هستند، به کشورهایی که برخوردار نیستند، کمک  کنند و مشاوره بدهند. اما این بحث ها الزام آور نیستند.
مجری: اگر اینگونه هست، چرا آمریکایی ها این قدر تأکید می کنند که به نفع خودشان تغییر بدهند؟
چرا که تفسیربرداری قوانین می تواند با اهمیت باشد. حتی جاهایی که قوانین صراحت دارد، ما نتوانسته ایم، حقوق خودمان را اثبات کنیم.
مجری: کنفرانسی در حال برگزاری است که کشورهای برخوردار بر اساس هدف عدم اشاعه و کشورهایی غیربرخوردار با هدف خلع سلاح شرکت کرده اند، فکر می کنید چنین کنفرانس چه نتیجه ملموسی خواهد داشت؟
مجتهدزاده: بازی ژئوپولتیک جهانی است. اصل قضیه نظم دادن حقوقی است به بازی ژئوپولیتیکی. هیچ کشوری بر علیه خودش قانون وضع نخواهد کرد. در تاریخ جهان متاسفانه بازی اصلی برای قدرت بزرگ است. اگر فکر می کنیم، نتایج ملموسی برای ما خواهد داشت، سخت در اشتباه کنیم. ما باید محتوا را خوب درک کنیم. این برنامه ها برای دادن قدرت به بی قدرت ها نیست. برای مقابله با این بحث ها شاخه و شانه کشیدن نیز هیچ دردی را دوا نمی کند. ما باید حرف واحدی را بین دردمندان ایجاد کنیم.  
دانلود
 

لینک را کپی کنید


دوشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن