واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
زیباکلام:انکار پول کثیف در انتخابات توسط رحمانی فضلی؛ واقعییات را از بین نمیبرد
اظهارات دیروز وزیر کشور در صحن علنی مجلس واکنشهای متفاوت و متناقضی را در سطح جامعه داشته است؛ عده ای از اصولگرایان از اینکه وزیر کشور در سخنانش شفافیت مورد انتظار و صراحت لازم درباره پولهای کثیف را نداشت؛ خوشحال هستند و از سوی دیگر رسانههای اصلاح طلب و چهره های سیاسی اظهارات وزیر کشور را مایوس کننده می دانند.
روز نو : اظهارات وزیر کشور در صحن علنی مجلس واکنشهای متفاوت و متناقضی را در سطح جامعه داشته است؛ عده ای از اصولگرایان از اینکه وزیر کشور در سخنانش شفافیت مورد انتظار و صراحت لازم درباره پولهای کثیف را نداشت؛ خوشحال هستند و از سوی دیگر رسانههای اصلاح طلب و چهره های سیاسی اظهارات وزیر کشور را مایوس کننده می دانند.
در همین ارتباط صادق زیباکلام استاد دانشگاه تهران میگوید: درباره اظهارات و تغییر موضع 180 درجه ای وزیر کشور در جلسه دیروز مجلس جز احساس تاثر و تاسف چیزی نمی توان انتظار داشت. آنچه آقای رحمانی فضلی دیروز درصدد انکارش برآمد مسئله ای کاملا روشن بود و اینکه ایشان طبق معمول توپ را در زمین رسانه ها و مطبوعات مستقل انداختند مسئله تازه ای نیست؛ و چون در کشور دیواری کوتاه تر از مطبوعات نیست باز این رسانه ها بودند که متهم به تحریف سخنان وزیر کشور شدند.
زیباکلام ادامه داد: البته عادت داریم در کشور وقتی مسئولی حرفهایی می گوید که نباید بگوید؛ بلافاصله رسانه ها متهم به تحریف می شوند. اما فرض می گیریم که اساسا آقای وزیر کشور به این مسئله اشاره ای نکرده اند؛ و وارد بحث پولهای کثیف و هزینه های وحشتناک انتخاباتی نشده اند ؛ سوال اینجاست که آیا واقعیت غیر از این است؟ آیا واقعا در انتخابات پیش رو می توان ادعا کرد که بدون خرج و هزینه می توان به مجلس راه یافت؟ آیا آقای رحمانی فضلی می توانند بگویند که انتخابات چند دوره اخیر، هم مانند انتخابات سال 58 و سال62 هزینه های کلان برای پیروزی انجام نمی شود؟ آیا برای راهیابی به مجالس هشتم و نهم هزینه های میلیونی و میلیاردی نشده است؟
زیباکلام افزود: مقصودم از طرح سوالات این است که حتی اگر وزیر کشور کل مسئله پولهای کثیف را انکار کند؛ آیا می توان گفت با این انکار؛ پول و هزینه کردن نقشی در انتخابات مجلس ندارد؟ هیچکس نمی تواند منکر تاثر پول در انتخابات باشد؛ اگر پول هنگفت در خیلی از حوزه های انتخاباتی باعث رای آوری می شود، از آقای وزیر باید پرسید که دلیل این امر چیست؟ آیا غیر از این است که نبود احزاب و تشکل های نیرومند و ملی در سطح کشور از یک سو؛ و نقش شورای نگهبان و نظارت استصوابی آن از سوی دیگر باعث به وجود آمدن چنین شرایطی شده است؟
این استاد دانشگاه افزود: وقتی چهره های محبوب و ملی و شناخته شده در انتخاباتی صرفا به دلیل ملاحظات سیاسی رد صلاحیت می شوند؛ عرصه برای کسانی باز می شود که با صرف هزینه ها و پول های هنگفت به مجلس راه پیدا می کنند، بنابراین اگر آقای رحمانی فضلی گفته های خود را انکار کنند واقعیات موجود را نمی شود انکار کرد. آیا ایشان تاثیر هزینه های میلیاردی و نظارت استصوابی شورای نگهبان بر کیفیت نامزدها و در نتیجه برکیفیت نمایندگان مجلس را هم می توانند انکار کنند و قصورات را گردن رسانه ها بیاندازند. آیا می توان نقش نداشته مجلس نهم در مسائل کلان مملکتی را می توان انکار کرد و گفت مجلس کار آمدی داریم؟ آیا آقای رحمانی فضلی می توانند منکر شوند که شرایط به گونه ای شده است که امثال مدرس ها و مصدق ها دیگر نمی توانند به مجلس راه یابند؟
زیباکلام در گفتگو با بهارنیوز درباره برخورد دستگاه قضا با آدرس های سربسته سخنان دیروز رحمانی فضلی گفت: دستگاه قضا به این مسئله ورود نخواهد کرد؛ ورود دستگاه قضا به این مسئله موجب می شود که رد صلاحیت شدگان توسط شورای نگهبان به دستگاه قضا روی آورده و می توانند علیه شورای نگهبان اعلام جرم کنند؛ چون شورای نگهبان به هیچ وجه دلیل رد صلاحیت شدن این گروه را اعلام نکرده است؛ بارها پیش آمده که شخصی توسط این شورا رد صلاحیت شده، سپس با صدای بلند پرسیده است که دلیل رد صلاحیتش چه بوده است؛ اما شورای نگهبان سکوت کرده است. بنابراین این حق برای نامزد رد صلاحیت شده وجود دارد که به دستگاه قضا پناه ببرد.
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]