واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: همکاری های پژوهشی محیط زیستی ایران و ایتالیا گسترش می یابد تهران- ایرنا-همکاری های پژوهشی محیط زیستی ایران و ایتالیا در قالب امضای تفاهم نامه همکاری میان انستیتو علوم و فناوری محیط زیستی اکو و انستیتو پژوهش و حفاظت محیط زیست ایتالیا گسترش می یابد.
به گزارش ایرنا، تفاهم نامه همکاری میان اصغر محمدی فاضل رییس انستیتو علوم و فناوری محیط زیستی اکو و استفانو لاپورتا رییس انستیتو پژوهش و حفاظت محیط زیست ایتالیا امروز ( دوشنبه ) در مقر دائمی سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) در تهران به امضاء رسید.
محمدی فاضل در این مراسم اعلام آمادگی کرد تا در زمینه آموزش های محیطی زیستی با موسسات ایتالیایی همکاری کند.
همچنین استفانو لاپورتا با اشاره به اهمیت جایگاه محیط زیست در دنیای امروز گفت: کمتر کشوری را در دنیا می توان مثال زد که مشکلات محیط زیستی نداشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در سال های اخیر حساسیت مردم به موضوع محیط زیست زیاد شده و سیاستمداران را وادار کرده است که خود را با این روند هماهنگ کنند افزود: در گذشته دولت ها در زمینه محیط زیست تصمیم می گرفتند اما حالا این روند معکوس شده و خواست عموم مردم باعث می شود دولت ها خود را با آن تطبیق دهند.
لاپورتا با اشاره به امضای تفاهم نامه همکاری در زمینه محیط زیست با 10 کشور عضو اکو افزود: اروپا و منطقه اکو در بسیاری از زمینه ها مشکلات محیط زیستی مشابهی دارند و در عرصه های طبیعی، زباله، آلودگی هوای کلانشهرها، تخرب زیست بوم ها، آلودگی دریا و سواحل با مشکلات مشترک محیط زیستی مواجه هستیم.
رییس انستیتو پژوهش و حفاظت محیط زیست ایتالیا گفت: راهی که ما فعالان و تصمیم گیران محیط زیست در پیش گرفته ایم راه آسانی نیست، بسیار دشوار است اما تنها راهی است که در پیش داریم و هیچکس نمی تواند تضمین دهد که حتما با موفقیت قطعی همراه خواهد بود اما این تنها شانسی است که از ما در مقابل فجایع زیست محیطی مراقبت می کند و ما نباید امید مان را از دست بدهیم.
وی با اشاره به وجود تعدد نهادهای دولتی و مردمی حافظ محیط زیست در ایتالیا گفت: ما به این نتیجه رسیده ایم که مشکلات محیط زیستی ابعادی جهانی دارند به همین خاطر باید به دنبال پاسخی جهانی هم برای آن باشیم و هیچکس نمی تواند خود را از این ماجرا کنار بکشد.
لاپورتا افزود: ایجاد زمینه تعامل میان کشورهایی که دوست دارند در این زمینه پیشرو باشند یک اتفاق مهم است، کشورهای عضو اکو این اشتیاق را نشان می دهند و بی تردید می توانیم در زمینه های علمی همکاری مشترک برای حل برخی از معضلات محیط زیستی داشته باشیم.
همچنین جلال الدین علوی معاون سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) نیز گفت: منطقه اکو به لحاظ شرایط اکوسیستمی از نظر اقتصادی و ارتباطات درحوزه سیاسی، امنیت، ارتباط و اثرگذاری در مقیاس بین المللی و منطقه ای بسیار حایز اهمیت است، اراده رهبران 10 کشور عضو بر امنیت با همکاری های مشترک به چالش ها و تنگناهای موجود در منطقه پاسخ دهد.
علوی افزود: یکی از مهمترین چالش ها مسائل محیط زیست است و در حوزه محیط زیست افزایش سطح اطلاعات و بهره جویی دانش روز و انتقال تجربیات یک ضرورت است.
سازمان همکاری اقتصادی (Economic Corporation Organization) که به طور خلاصه اکو (ECO) نامیده می شود، یک سازمان منطقه ای است که در سال 1964 میلادی توسط سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه با عنوان سازمان همکارهای منطقه ای برای توسعه (RCD) پایه گذاری شد.
پس از پیروزی انقلاب ایران اسلامی فعالیت این سازمان مدتی با وقفه مواجه شد اما در سال 1985 با نام اکو فعالیت خود را از سر گرفت.
پس از فروپاشی شوروی، در سال 1992 کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز به سازمان اکو پیوستند، اکنون 10 کشور عضو این سازمان هستند و مقر دائمی این سازمان در تهران قرار دارد.
موسسه علوم و فناوری محیط زیست اکو (ECO-IEST) نیز در سال 1386 و با هدف ارتقای سطح حفاظت از محیط زیست، تبادل اطلاعات و تجربیات و اجرای برنامه های آموزشی و پژوهشی در کشورهای عضو اکو تاسیس شد، با قبول میزبانی این موسسه توسط جمهوری اسلامی ایران در اجلاس وزرای محیط زیست اکو، محل استقرار دبیرخانه این موسسه از بهمن ماه 1389 به دانشگاه محیط زیست کشورمان منتقل شده است.
علمی **9014**1440
07/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]