تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804373025




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- تداوم حمله به یمن؛ بازطراحی راهبرد عربستان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تداوم حمله به یمن؛ بازطراحی راهبرد عربستان تهران- ایرنا- تداوم حمله های پراکنده عربستان به یمن و محاصره آبی، خاکی و هوایی این کشور با وجود اعلام پایان عملیات طوفان قاطع نشان می دهد ریاض در پی بازطراحی راهبرد خود در یمن است تا با هوشمندسازی جنگ، هدف کلان تسلط سیاسی بر صنعا را پیگیری کند.


نزدیک به یک هفته از اعلام پایان عملیات موسوم به «طوفان قاطع» در یمن می گذرد اما عربستان سعودی همچنان به حمله های هوایی، دریایی و زمینی (در برخی بخش ها) و محاصره این کشور ادامه می دهد.
آغاز دوباره حمله ها فقط چند ساعت پس از اعلام پایان عملیات طوفان قاطع به وقوع پیوست و طی آن جنگنده های سعودی برخی مناطق جنوبی و مرکزی یمن را هدف قرار دادند و بمباران پراکنده شهرها طی روزهای گذشته همچنان ادامه داشته است.
در آخرین دور از این حمله ها، ششم اردیبهشت ماه جنگنده های سعودی مناطقی از شهر «صنعا» پایتخت یمن، را بمباران کردند. کشتی های جنگی عربستان نیز با استقرار در دریای سرخ و خلیج عدن، یمن را محاصره دریایی کرده اند و افزون بر جلوگیری از رسیدنکمک های بشردوستانه، برخی مناطق نزدیک بندر عدن را هدف قرار می دهند.
پرسشی که در این میان به ذهن می رسد این است که هدف عربستان از تداوم حمله ها به یمن (با وجود اعلام پایان عملیات طوفان قاطع) چیست؟
پاسخ به این پرسش از یک سو به بررسی همه جانبه دلایل اقدام عربستان در حمله به یمن و از سوی دیگر اهداف اعلام پایان مرحله نخست عملیات نیازمند است.
با کنار هم قرار دادن چند نکته که می تواند بخشی از یک سناریو (نمایشنامه)ی کلان باشد، به نظر می رسد عربستان در پی بازطراحی راهبرد خود در یمن است که مرحله به مرحله آن را پیش می برد و تلاش دارد در سایه برخی اقدام های نمایشی اهداف واقعی و پشت پرده خود در یمن را پنهان کند.
پیش از پرداختن به هر امری باید به این نکته اشاره شود که از همان ساعتی که «احمد العسیری» سخنگوی ائتلاف سعودی، پایان عملیات طوفان قاطع و آغاز عملیات «بازیابی امید» را اعلام کرد، سخنگوی کمیته مردمی انصارالله به روشنی اعلام کرد این امر به معنای پایان حمله عربستان به یمن نخواهد بود بنابراین آتش بسی هر چند یکطرفه رخ نداده است.
هرگونه پایان عملیات نظامی و اعلام آتش بس در هر جنگ باید مورد توافق هر 2 سوی جنگ باشد و تا زمانی که طرف ها بر سر اصول آتش بس توافق نکنند نمی توان انتظار داشت چنین اقدامی پایدار بماند.
به همین دلیل، اقدام عربستان در اعلام رسمی پایان عملیات طوفان قاطع از همان آغاز نوعی سیاست فرار به جلو به دلیل افزایش فشارهای بین المللی و انتقاد افکار عمومی بود.
این در حالی است که نیروهای کمیته مردمی انصارالله اعلام کرده اند تا زمانی که عربستان به طور کامل از دخالت در امور داخلی یمن و حمله به این کشور دست نکشد، با این کشور وارد گفت و گو نخواهند شد.
به نظر می رسد یکی از اهداف عربستان از اعلان پایان عملیات که در آغاز معنای آتش بس از آن برداشت می شد، معرفی انصارالله به عنوان مسوول نقض آتش بس بود تا از این راه، حمله خود به یمن را مشروعیت بخشد.
بنابراین اگر چنین پیش فرضی را بپذیریم، با برجسته کردن چند نکته می توان به هدف کلان عربستان از تداوم حمله ها به یمن پی برد.
1- نخستین نکته ای که در این چارچوب باید مورد توجه قرار گیرد همان است که در بالا به آن اشاره شد؛ اعلام رسمی پایان عملیات طوفان قاطع از سوی عربستان نوعی «فرار به جلو» بود تا انصارالله را مسوول نقض آتش بسی بداند که به ظاهر عربستان بر طرف دیگر تحمیل کرده است.
هدف عربستان این بود که یکی از بزرگ ترین نقاط ضعف ائتلاف منطقه ای خود (یعنی فقدان مشروعیت بین المللی و مردمی در حمله به یمن) را به شیوه انداختن مسوولیت بر دوش انصارالله برطرف کند.
2- نکته دوم و مهمتر این است که به نظر می رسد اعلام پایان عملیات طوفان قاطع نوعی بازبینی در راهبرد حمله به یمن باشد.
در این چارچوب، عربستان با اعلام پایان نخستین مرحله عملیات، افزون بر نشان دادن کمیته مردمی انصارالله به عنوان عامل ادامه جنگ تلاش دارد با بازبینی در راهبرد نظامی خود، حمله به یمن را هوشمندسازی کند. اگر به راهبرد عربستان در محاصره دریایی، هوایی و زمینی یمن و همزمان، حمله های هوشمند و نقطه ای به این کشور نگاه کنیم چنین راهبردی بهتر درک می شود.
3- در ادامه باید به ناکامی عربستان در رهبری ائتلاف منطقه ای اشاره داشت.
عربستان در آغاز می خواست یک ائتلاف منطقه ای برای حمله به یمن ایجاد کند اما حتی نتوانست اجماع کامل کشورهای حاشیه خلیج فارس را به دست آورد (بیطرفی عمان). همچنین ریاض نتوانست ائتلاف ادعا شده را تا آخر با خود همراه نگه دارد زیرا پاکستان و مصر از شرکت فعال در این ائتلاف خودداری کردند؛ همچنین بیش از 70 درصد بمباران یمن به وسیله جنگنده های سعودی انجام می گیرد.
به همین دلیل به نظر می رسد یکی از اهداف اعلام پایان عملیات طوفان قاطع نوعی بازطراحی راهبرد عربستان در یمن است؛ به گونه ای که بر کمک همپیمانان ظاهری اتکای کمتری شود.
4- بر همین پایه پیگیری راهبردی هوشمند که چابک تر شدن نیروها را باعث می شود، چهارمین نکته ای است که باید در سناریو تازه عربستان در حمله به یمن به آن اشاره داشت.
عربستان به سبب ناکامی در عقب راندن نیروهای مردمی انصارالله، مخالفت افکار عمومی و ناتوانی در همراه کردن همه نیروهای همپیمان، چاره ای جز هوشمندسازی راهبرد خود ندارد. در چنین راهبردی، چابک سازی نیروها و حمله های حساب شده همراه با محاصره زمینی، دریایی و هوایی در دستور کار قرار می گیرد.
5- هزینه بالای حمله به یمن و کشتار انسان های بیگناه، پنجمین نکته ای است که عربستان باید برای بازطراحی راهبرد نظامی خود در یمن و هوشمندسازی و چابک سازی این راهبرد مورد توجه قرار دهد.
هزینه بالا و دستاورد اندک، فشارها را برای پایان دادن به عملیات طوفان قاطع افزایش می داد.
بنابراین عربستان سعودی طی تحولات تازه یک راهبرد کلان دنبال می کند که هدف پایانی آن تسلط سیاسی بر یمن و در پایان، پیوست این کشور به شورای همکاری خلیج فارس برای حفظ نفوذ ریاض در صنعا است. به این منظور، عربستان سناریوهای گوناگونی را طراحی کرده است که پس از ناکامی یکی، دیگری را عملیاتی و دنبال می کند.
به نظر می رسد عربستان از همان آغاز نیز در پی پایان تجاوز به یمن نبود زیرا تنها راه اعمال اقتدار بر همسایه جنوبی را از دست می داد اما ناکامی عملیات طوفان قاطع در دستیابی به اهداف سیاسی- نظامی باعث شد عربستان به عملیاتی کردن سناریوهای دیگر دست بزند.
به همین دلیل است که با وجود اعلام پایان عملیات طوفان قاطع، حمله های عربستان به یمن همچنان ادامه دارد.

* گروه پژوهش و تحلیل خبری
پژوهشم**9347**1961**2054



07/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن