واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: نیمکت تیم ملی تقدیم میشود به ...
بعضیها میگویند تصمیم فدراسیون فوتبال حرکتی رو به عقب است و بعضی دیگر میگویند فدراسیون چاره دیگری پیشرو نداشته است. بیست و چهار ساعت پس از ایمیل "محبت آمیز" کارلوس کرش به فدراسیون فوتبال، علی کفاشیان گفت که "باید بپذیریم مربی خارجی بزرگ به ایران نمیآید". او همچنین گفت که راغب است سرمربیان داخلی کار را در تیم ملی به دست بگیرند. با این حال این صحبتهای کفاشیان به مذاق خیلیها خوش نیامده. حتی از داخل فدراسیون هم صدای منتقدان به هوا خاست و گفتند حرفهای کفاشیان اگر به واقعیت تبدیل شود یک حرکت رو به عقب است؛ اما پاسخ فدراسیون فوتبال این بود که چاره دیگری نداریم!به گزارش گروه ورزشی تبیان؛ استدلال فدراسیون فوتبال هم این است وقتی مربیان بزرگ خارجی راضی به حضور در ایران نمی شوند، مربیان دم دست داخلی تنها راه پیشروی فدراسیون فوتبال هستند. تقریبا با این استدلال است که منتقدان حضور مربیان داخلی در تیم ملی هم در موضع انفعال قرار گرفتهاند و نمی توانند فدراسیون را بابت این تصمیم بیش از این سرزنش کنند.بعد از حضور مایلی کهن که موفقترین مربی داخلی در بیست سال گذشته در عرصه ملی بوده، دیگر هیچ مربی داخلی نتوانست افتخاری برای فوتبال ایران کسب کند * حرف منتقدان چیست؟مربیان داخلی کارنامه چندان خوبی ندارند. اگر محمد مایلی کهن و تا حدودی علی پروین را از جمع مربیان داخلی جدا کنیم، دیگر مربیان وطنی کارنامه درست و حسابی در تیم ملی نداشتهاند. از قدیم بگیرید تا همین جام ملتهای اخیر، هیچ مربی داخلی نتوانسته کارنامه درخشانی از خود به جا بگذارد و به واسطه همین کارنامه ضعیف است که منتقدان علیه حضور مربیان وطنی در تیم ملی جبهه گرفتهاند.
تنها علی پروین در بازیهای آسیایی 90 توانست تیم ملی را به قهرمانی برساند و شش سال بعد هم مایلیکهن با بازیکنان جوان و کم نام و نشان آن سالها توانست تیمی رویایی که بعدها به نسل طلایی فوتبال ایران ملقب شدند، را بسازد.بعد از حضور مایلی کهن که موفقترین مربی داخلی در بیست سال گذشته در عرصه ملی بوده، دیگر هیچ مربی داخلی نتوانست افتخاری برای فوتبال ایران کسب کند و همین دستمایه انتقاد مخالفان حضور مربیان داخلی در تیمهای ملی شده است. همواره امیر قلعهنویی و منصور ابراهیمزاده دو گزینه بالقوه فدراسیون فوتبال برای حضور در تیم ملی هستند. این مرتبه هم بلافاصله بعد از اظهارنظر علی کفاشیان، رسانهها از این دو به عنوان اصلیترین گزینهها برای حضور در تیم ملی نام بردهاند* حرف موافقان چیست؟به خودی خود شاید حضور مربیان داخلی در تیم ملی موافق چندانی نداشته باشد؛ حتی از داخل جامعه مربیان هم این مساله منتقدانی دارد اما به هر حال معدود کسانی که از بازگشت مربیان داخلی به تیم ملی حمایت میکنند، دلیل حمایتشان تنها یک چیز است و آن هم اعتماد به وطنیها. حتی علی کفاشیان هم که موثرترین فرد در میان موافقان به حساب میآید، استدلالش این است که وقتی در ایران جوانان توانستهاند اتم را بشکافند، سرمربیگری تیم ملی با اعتماد به مربیان داخلی کار اشتباهی نیست. اگرچه شاید این استدلال رییس چندان منطقی به نظر نمیرسد اما به همین دلیل است که اقلیتی موثر سناریوی حضور مربیان داخلی در تیم ملی را کلید زدهاند. آنها میگویند وقتی مربیان خارجی سطح بالا برای حضور در ایران هزار شرط میگذارند، نباید پول بی زبان را خرج مربیانی کنیم که تنها تحت تاثیر جو سازی رسانههای غربی علیه ایران حاضر به حضور در ایران نمیشوند.
* گزینههای حضور در تیم ملیهمواره امیر قلعهنویی و منصور ابراهیمزاده دو گزینه بالقوه فدراسیون فوتبال برای حضور در تیم ملی هستند. این مرتبه هم بلافاصله بعد از اظهارنظر علی کفاشیان، رسانهها از این دو به عنوان اصلیترین گزینهها برای حضور در تیم ملی نام بردهاند. حتی خبرگزاریها پا را فراتر گذاشتهاند واعلام کردهاند پس از جلسه امروز کمیته فنی، منصور ابراهیمزاده به عنوان سرمربی تیم ملی انتخاب میشود. البته امیر قلعهنویی هم مثل همیشه شانس بالایی برای حضور در تیم ملی داشت اما پس از اینکه باشگاه سپاهان بیانیه نوشت و اعلام کرد که حاضر نیست سرمربیاش را به تیم ملی بدهد، پرونده حضور او در تیم ملی بسته شد؛ ضمن اینکه شنیده میشود در میان اعضای پرنفوذ هیات رییسه فدراسیون فوتبال امیر قلعهنویی طرفدار آنچنانی در تیم ملی نداشته و بر خلاف آن بیشتر اعضا بر روی منصور ابراهیمزاده نظر مثبتی داشتهاند. به غیر از ابراهیمزاده که بسیاری او را اصلیترین گزینه برای سرمربیگری تیم ملی میدانند از مجید جلالی هم به عنوان گزینه اصلی سرمربیگری تیم امید نام میبرند. جلالی خودش هم این موضوع را تایید کرده و گفته که مسوولان فدراسیون فوتبال با او در اینباره مذاکره کردهاند و به احتمال فراوان او امروز پس از جلسه کمیته فنی به عنوان سرمربی تیم امید انتخاب میشود.
* فدراسیون هنوز به دنبال سرمربی خارجی؟جدا از رغبت فراوان علی کفاشیان به حضور سرمربی داخلی در تیم ملی، بعضی دیگر از مدیران فدراسیون فوتبال هنوز بر روی انتخاب مربیان خارجی در تیم ملی پافشاری دارند که از این جمله این افراد میتوان به عباس ترابیان اشاره کرد؛ کسی که بیشترین تلاش را برای حضور کارلوس کرش در تیم ملی انجام داد و وقتی ایمیل خداحافظی کرش به ایران رسید گفت که "زحمات دو ماههام بر باد رفت". او در تازهترین اظهارنظرش دیروز در برنامه ورزش و مردم اعلام کرد که نسبت به تغییر نظر کرش "خوشبین" است. این نشان میدهد که ترابیان هنوز امیدوار به عوض کردن نظر کرش است که این مساله با توجه به ایمیل کرش چندان به واقعیت نزدیک نیست. وقتی او و خانوادهاش تحت تاثیر رسانههای غربی تصمیم گرفته به ایران سفر نکند، چه دلیل وجود دارد که ایران "اصولش" را زیر پا بگذارد و به دنبال این مربی برود. آیا درست است دنبال کسی برویم که ایران را جای خوبی برای زندگی خودش و خانوادهاش نمیداند؟!بخش ورزشی محسن معتمدکیا
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 328]