واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: جنگ يمن به زودي به مشکل اروپا تبديل مي شود
روزنامه ایندیپندنت نوشت: یمن با کمبود خیلی از کالاها البته به غیر از سلاح دست به گریبان است.
کد خبر: ۴۹۵۳۰۵
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۶ - 27 April 2015
روزنامه ایندیپندنت نوشت: یمن با کمبود خیلی از کالاها البته به غیر از سلاح دست به گریبان است.
این روزنامه انگلیسی در پایگاه اینترنتی خود و در گزارشی به قلم پاتریک کاکبرن افزود: به گزارش کارشناسان سازمان ملل که اوایل امسال منتشر شد، یمنی ها بین 40 تا 60 میلیون سلاح در اختیار دارند. این حجم سلاح برای جمعیت 26 میلیونی یمن کافی به نظر می رسد اما به گفته کارشناسان درخواست برای نارنجک، سلاح های دستی و کلاشنیکف در این کشور افزایش یافته است.
هرچه روی دهد به نظر نمی رسد که جنگ یمن رو به پایان باشد زیرا هیچ کدام از طرفین درگیری با کمبود سلاح مواجه نیستند.
به دنبال تغییر اتحادها به گونه ای که دشمنان پیشین با یکدیگر دست دوستی داده اند و دوستان قدیمی برای کشتن یکدیگر تلاش می کنند، سیاست های یمن هم به طور آشکار پیچیده و نامتعارف شده است. اما این بدین معنی نیست که جنگ یمن با بقیه نقاط دنیا بی ارتباط است. ناآرامی های یمن زمینه را برای اجرای حملات به شیوه القاعده مانند آنچه در ماجرای شارلی ابدو در پاریس روی داد، فراهم می کند.
به اعتقاد نویسنده ادامه یافتن جنگ در یمن باعث خواهد موج روز افزونی از آوارگان این کشور به سمت اروپای غربی یا دیگر مناطق جهان گسیل شوند.
احمقانه به نظر می رسد سران اروپایی تظاهر کنند برای مقابله با تروریسم یا مهاجرانی که در مدیترانه غرق می شوند کاری انجام می دهند در حالی که جنگ هایی را که ریشه این حوادث هستند، نادیده می گیرند.
تاکنون جنگ یمن به سعودی ها و پادشاهی های خلیج فارس و آمریکا که تلاش می کند به آن پایان دهد، واگذار شده است. اما واقعیت آنچه در یمن روی می دهد با آنچه به نظر می رسد کاملا متفاوت است.
سعودی ها ادعا می کنند در تلاشند مانع اشغال یمن به دست شبه نظامیان حوثی که از حمایت ایران برخوردارند، شوند و می خواهند عبدربه منصور هادی، رئیس جمهور یمن را به قدرت بازگردانند. اما در حقیقت اشغال بخش های زیادی از یمن به دست حوثی ها ربط چندانی به ایران ندارد بلکه به اتحاد آنها با دشمن قدیمی یعنی علی عبدالله صالح، رئیس جمهور سابق که هنوز بخش های زیادی از ارتش این کشور را تحت کنترل دارد، باز می گردد.
این مسئله باعث تقویت حوثی ها که مقر آنان در شمال یمن است، شد به گونه ای که سپتامبر گذشته توانستند به راحتی صنعا را اشغال کنند.
نویسنده در ادامه افزوده است، حملات هوایی عربستان سعودی هم بیش از آن که به تضعیف حوثی ها بینجامد، خسارات سنگینی به واحدهایی از ارتش یمن وارد کرده است که به صالح وفادار هستند.
شبه نظامیان حوثی مبارزان ورزیده ای هستند که مهارت های نظامی و توانایی آنها برای مقابله با حملات هوایی بین سال 2004 و 2010 افزایش یافت زمانی که آنها با صالح که در آن زمان بر سر قدرت بود، جنگیدند.
اکنون هدف عربستان برهم زدن اتحاد بین حوثی ها و واحدهای ارتش تحت کنترل صالح است.
نویسنده در ادامه مشکل راهبرد عربستان را اینگونه بیان کرده است که جنگ ها لحظات غیر قابل کنترلی ایجاد می کنند که چشم انداز سیاسی را تغییر می دهند. اگر سعودی ها در یمن مداخله نکرده بودند بعید بود که حوثی ها بتوانند در دراز مدت بر کشور تسلط یابند زیرا بسیاری از مناطق، احزاب و قبایل با آنها مخالف بودند. یمن به حدی دچار اختلافات داخلی است که یک جناح واحد قادر نخواهد بود در این کشور به پیروزی کامل دست یابد.
القاعده یکی از ذینفعان اصلی نظامی شدن سیاست های یمن است زیرا می تواند خود را به عنوان نیروی تهاجمی جامعه سنی معرفی کند و مبارزانش هم دیگر تحت فشار ارتش متعارف قرار ندارند.
همانگونه که مردم عراق، سوریه و افغانستان دریافته اند نفرت میان شیعه و سنی معمولا فقط راه را برای قتل عام باز کرده است. سعودی ها و پادشاهی های منطقه خلیج فارس اکنون درمورد یمن هم بسیار نگرانند اما دلایل زیادی برای نگرانی تمام جهان وجود دارد. زیرا یمن در حال پیوستن به عراق، سوریه، افغانستان، لیبی و سومالی است، کشورهایی که دیگر جای زندگی کردن نیست و مردم هر خطری را برای فرار از آنها به جان می خرند.
درمورد یمن این یک مشکل کوتاه مدت نیست، یمن سرانجام از هم فروپاشیده خواهد شد اما این یک روند بلند مدت است و درنتیجه برای مدت طولانی کشور با خلاء قدرت مواجه خواهد بود. این اوضاع برای جهادی ها منافع زیادی در بر خواهد داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]